Justin Bieber slaat om zich heen, Kanye West slaat door, Ronnie Flex zit aan de m&m's en de cognac en er komt toch geen kat in het Glazen Huis. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Dure auto's, gratis feestjes, chique kleren en mensen die heel hard voor je werken; het klinkt perfect, het leven als beroemdheid. Mensen staan rijen dik om je te zien, ze dragen kleding met je hoofd erop en kamers hangen vol met posters van je. Aandacht is er altijd genoeg.

Dat al die aandacht lang niet altijd even prettig is bleek deze week uit een video van Justin Bieber. Het tieneridool was in Barcelona voor concerten en arriveerde in een grote zwarte auto. Zijn Beliebers stonden enthousiast op hem te wachten: iedereen wilde Justin nog even zien voor hij op het podium zou staan. 

De zanger zat achterin de auto en deed zijn raampje open om wat vriendelijks te zeggen tegen de aanwezige tieners, maar schrok toen er plotseling in de auto werd gegrepen. Een overenthousiaste jongen deed heel hard zijn best om Justin éven aan te raken en kreeg daar een wel heel bijzondere verrassing voor terug.

Meestal deelt Justin handtekeningen uit, maar de jongen in kwestie kreeg dit keer vol een vuist in zijn gezicht. Justin was op z'n zachtst gezegd not amused. Hoewel de jongen eerst nog heel blij was met het contact met zijn idool, schrok hij toen zijn hoofd begon te bloeden.

Vriendinnen van de jongen leken het in eerste instantie allemaal niet zo erg te vinden: "Hallo! Justin Bieber had zijn gezicht aangeraakt!" Toen het bloed zijn mond instroomde, was de paniek echter compleet en vertelde de jongen in de camera hoe hij net geslagen was door de zanger.

Bieber heeft nog niks van zich laten horen na het incident, maar David Hasselhoff snapt het allemaal wel. Volgens The Hoff zijn fans helemaal gek en reageerde Bieber nog rustig. "Fans zijn gestoord man, hij had die gast out​ moeten slaan."

"Kom op, wat wil die kerel, een handtekening die hij kan verkopen? Dan krijgt hij een klap voor z'n kanis. Je moet ons met respect behandelen, dan krijg je ook respect terug."

Justin Bieber slaat fan in gezicht
Justin Bieber slaat fan in gezicht

Nog meer slaan

Waar Justin deze week om zich heen sloeg, leek Kanye West toch vooral een intern gevecht te voeren. De rapper stormde zondag het podium af nadat hij een tirade had gehouden richting Beyoncé. Kanye had geen goed woord over voor de vrouw van zijn beste vriend Jay Z.

"Beyoncé, ik ben gekwetst'', zei de rapper vanaf het podium. "Ik heb gehoord dat jij hebt gezegd dat je niet wil optreden (bij de MTV Awards. red.) tenzij je de prijs 'Video van het jaar' wint ten koste van mij en Hotline Bling (Drake). Ik probeer Beyoncé niet in negatief daglicht te zetten: ze is fantastisch en Taylor Swift ook. Maar soms zijn we teveel met politiek bezig en vergeten we wie we zijn in onze pogingen te winnen." Hij moedigde zijn beste vriend aan hem te bellen en met hem te praten ''als een man''.

Een beetje maf was het, en een beetje uit het niets ook. Nu roept Kanye wel vaker rare dingen, maar hij richtte zich nog niet eerder tot Queen Bey. De zangeres leek een soort heilige in de ogen van de rapper. 

Na de rare uitspraken stormde Kanye het podium af en kwam niet meer terug. Hij had toen slechts drie nummers laten horen. Een dag later annuleerde hij zijn overige optredens. 21 concerten zeg je niet zomaar af en dus gingen entertainmentsites op zoek: wat is er in hemelsnaam aan de hand?

Waar de familie van zijn echtgenote Kim Kardashian altijd heel mondig is, is het er nu compleet stil wat Kanye betreft. We kunnen dus niet anders dan aandachtig naar de roddelbladen luisteren. Zo schrijft TMZ dat Kanye kampt met zware oververmoeidheid en paniekaanvallen. Ook zou hij geprobeerd hebben een sportschoolmedewerker aan te vallen en zijn persoonlijke arts zou zelfs gezegd hebben dat hij een psychose heeft.

Kanye zelf laat niks los en ook zijn management houdt zich compleet stil. Officieel weten we dus nog steeds niet wat de rapper nu is overkomen. Zouden al die rare uitspraken van de afgelopen jaren een aanwijzing zijn geweest?

Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade
60
Kanye West stopt abrupt met optreden na tirade

Blauwe m&m's

Je weet pas echt dat je het gemaakt hebt als ze eten en drinken voor je klaar zetten en jij enkel een lijstje hebt hoeven doorgeven. Mariah Carey zou de gekste eisen hebben voor haar kleedkamer: alles moet wit, het water is van een bepaald merk en er moet alleen maar vers fruit zijn. In Nederland blijken er ook kleedkamereisen te zijn, alhoewel de lijstjes hier een stuk kleiner zijn.

Rapper Ronnie Flex vertelde deze week in LINDA.Meiden dat hij niet zoveel eisen heeft, sterker nog: hij had heel lang dezelfde lijst als Mr. Polska, omdat hij geen idee had wat hij nou moest bestellen. Augurken en flessen wodka stonden al klaar als Ronnie binnenkwam.

Inmiddels zijn die eisen iets veranderd: Ronnie wil graag blauwe m&m's en cognac. Verder heeft hij eigenlijk geen eisen. Goede vriend Lil' Kleine bracht hem overigens wel op een idee: die heeft "allemaal leipe delicatessenshit" die op plankjes binnenkomen.

Ronnie is sowieso niet zo uitgesproken. De rapper smijt niet heel erg met geld, want als hij íets belangrijk vindt, is het wel dat hij niet die artiest is die alles had en ook alles weer is kwijtgeraakt.

"Ik geef zo 3.000 euro uit aan een vakantie van vijf dagen met een zwembad in mijn achtertuin. Dat is wel anders dan de vakanties vroeger in een appartementje aan de Costa Brava. Maar ik wil niet de artiest zijn die het straks allemaal is kwijtgeraakt. Daarom wil ik per se een eigen huis kopen. Dan kan niemand me meer iets maken."

Nu is 3.000 euro voor Ronnie nog geen half uurtje werken, dus echt een probleem moet zo'n vakantie niet zijn. Toch is de rapper heel gewoon gebleven. "Ik woon ook nog gewoon in een klein flatje in Capelle, waar ik al zat voor dit succes. Ik ben dus nog lang geen Marco Borsato."

Beestenboel

Jarenlang keken en luisterden we rond de kerstdagen naar dezelfde formule: drie radio-dj's in een glazen huis in het centrum van een Nederlandse stad, waar ze 24 uur per dag radio maakten zonder te eten. Ieder jaar feest, ieder jaar geld naar een goed doel: de pret kon niet op.

De bedragen die werden opgehaald stegen in de afgelopen jaren flink en de luistercijfers waren fantastisch, maar vorig jaar was er ineens een domper. Niet alleen werd er ruim vijf miljoen euro minder opgehaald dan het jaar ervoor, ook zakten de luistercijfers flink.

3FM kampt al langere tijd met tegenvallende luistercijfers en dus moest er naar een oplossing worden gezocht. Hoe kan Serious Request weer even helemaal anders? Dinsdag leek daar de oplossing: wat als we dit jaar niet drie maar twee dj's in het huis zouden stoppen? Totaal andere radio! En om het echt helemaal gek en gestoord te maken stoppen we er ook nog een kat bij!

Het duurde niet lang voor allerlei dierenorganisaties zich woedend uitlieten over de keuze van 3FM. Voor de kat zou het namelijk helemaal niet goed zijn om de hele tijd aangestaard te worden door allemaal mensen. De drukte in het huis zelf zou bovendien ook niet goed zijn voor het beest en dus mocht de kat het huis niet in. 

De reactie van 3FM op het ontstane tumult: de kat zou niet in het huis komen, want het dier was al geadopteerd! Tja, dan voelt het toch ineens allemaal een beetje vooropgezet. Waar er de laatste jaren steeds alleen geschreven werd over de dj's en er braaf afgewacht werd tot de festiviteiten begonnen, ging het dit jaar bijna alleen nog maar over de kat. 

Een beetje gratis promotie is natuurlijk nooit weg, zeker niet als het gaat om een goed doel als het bestrijden van longontsteking bij jonge kinderen. Maar wij zullen ons altijd blijven afvragen of de kat écht in dat huis terecht was gekomen.

3FM-dj's over Glazen Huis mét asielkat en zónder derde dj
3FM-dj's over Glazen Huis mét asielkat en zónder derde dj