Roddeloverzicht: Thomas Dekker praat te veel en Halina niet over kinderen

Thomas Dekker haalt zich de woede van wielerwereld op de hals, Dwayne 'The Rock' Johnson is de meest sexy man op aarde, Angela Schijf vertelt over ongemakkelijke liefdes in het theater en Halina Reijn is niet meer bezig met kinderloosheid. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Dat de sportwereld uit veel meer bestaat dan alleen keihard trainen weten we inmiddels wel. Verhalen over feestjes in de kleedkamers en dopinggebruik doen regelmatig de ronde en dus zouden we eigenlijk niet meer moeten opkijken als er weer een topsporter is die zijn verhaal doet over alle bizarre gebeurtenissen die zich tussen de wedstrijden door afspelen.

Toch lukte het Thomas Dekker deze week om de wielrenwereld in zijn grondvesten te laten schudden. De fietser liet zijn verhalen optekenen door journalist Thijs Zonneveld en toonde het boek dinsdag vrolijk aan genodigden. Moeder en vader trots met zoonlief op de foto, een hele bak journalisten aanwezig, maar andere wielrenners ontbraken. 

In de dagen erna bleek waarom: de verhalen van Thomas gingen nét een tandje verder dan we gewend waren. Ja, oké, dat Michael Boogerd aan de doping zat wisten we natuurlijk al, maar dat er prostituees werden ingehuurd voorafgaand aan de Tour de France was niet bekend. 

In 2007 werd een flesje wijn opengetrokken en ontstond het fantastische plan om een stel Oost-Europese dames naar de hotelkamer te laten sturen. "Michael en ik zijn een beetje teleurgesteld: ze zijn een stuk minder mooi dan op de foto's van de site. Heel erg glamoureus is het niet, midden in de nacht op een kleine hotelkamer."

Op Twitter ontstond direct een storm: Michael Boogerd heeft kinderen, een familie, denkt Thomas daar wel aan? Of wil hij, zoals Stef Clement zegt, "zijn boekje onder de kerstboom hebben" bij verschillende huishoudens? 

Thomas is inmiddels bedreigd door verschillende mensen. "We moeten het niet groter maken dan het is. (...) Maar beschuldigd worden van leugens, dat is wel moeilijk."

Collega's willen niet meer met Thomas geassocieerd worden en zeggen verplichtingen af om maar niet in de buurt van de wielrenner te zijn. Voormalig manager van Thomas, Jacques Hanegraaf, overweegt juridische stappen vanwege "onjuistheden in het boek". Wat Thomas precies te wachten staat, zegt Jacques daar niet bij. "Dat merkt Thomas vanzelf."

'Sexy' mannen

Een keer per jaar mag iedereen die mannen aantrekkelijk vindt even zonder enige problemen verschrikkelijk oppervlakkig doen. Het Amerikaanse blad People deelt dan de titel 'sexiest man alive' uit aan een knappe man uit de entertainmentindustrie.

Die titel ging in voorgaande jaren al eens naar Chris Hemsworth, Johnny Depp (twee keer zelfs), George Clooney (ook twee keer), Brad Pitt en Ryan Reynolds. De heer in kwestie laat zich verleidelijk op de foto zetten, waardoor de editie van het blad meteen een van de best verkochte edities van het jaar is.

Het uitdelen van de titel gaat niet altijd zonder slag of stoot. Een keer in de zoveel jaren wordt er iemand gekozen die de titel volgens sommige niet waardig is. In 2012 gebeurde dat het meest recent: acteur Channing Tatum was toen de meest sexy man op aarde en niet iedereen was het daar mee eens. De acteur zou een aardappelhoofd hebben en daarmee niet voldoen aan de vereisten voor de titel.

Ook dit jaar is er wat commotie: Dwayne 'The Rock' Johnson werd verkozen tot de meest sexy man. Nu is Dwayne heel sympathiek, best grappig en intelligent, maar volgens velen voldoet hij niet aan de eisen van een 'sexy man'. Op Twitter werd geroepen dat Tom Hardy het had moeten worden, of dat Chris Pratt overwogen zou moeten worden. Ook komiek Ricky Gervais vroeg zich af of er niet iemand anders geschikter was geweest.

Feit blijft dat Dwayne na Denzel Washington de eerste niet-blanke man is die de titel heeft ontvangen. Die kreeg 'm in 1996 en daarna waren er alleen maar blanke acteurs die zich meest sexy mochten noemen. Of het bewust is dat daar nu verandering in komt, twintig (!!!) jaar later, zegt People er niet bij.

Verliefdheid

Verliefd worden op een collega kan de beste overkomen. De vonk springt over bij het koffiezetapparaat, op een borrel wordt wat geflirt en hoppa, ineens heb je het wel héél gezellig op het toilet. 

Helaas wordt de liefde niet altijd beantwoord: de ander is niet verliefd, de ander heeft al een relatie of niemand spreekt het ooit uit. Dat laatste is in sommige gevallen beter, zo bleek deze week.

Angela Schijf zat aan tafel bij Humberto Tan en vertelde daar waarom het toneelstuk Kreutzersonate niet meer te zien is in België en waarom zij en haar echtgenoot Tom van Landuyt, met wie ze samen speelde, er voor gekozen hebben in Nederland verder te gaan.

Enkele tijd geleden werd bekend dat Angela en Tom het toneelstuk ook in Nederland niet meer mogen uitvoeren. Hun voormalige zakenpartners Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende wilde dat niet langer. Het was een vaag verhaal, maar maandag maakte Angela voor iedereen duidelijk wat er mis was gegaan.

"Hij kreeg gevoelens voor mij", vertelde Angela in RTL Late Night over de "onhoudbare situatie". "We stonden met twee koppels op het toneel en dat was niet fijn. Je staat met je ziel open als je speelt en dat is iets heel gevoeligs. Je moet daarvoor echt op één lijn zitten en dat zaten we niet meer. Dus wij zijn naar Nederland gegaan en hebben dat met nieuwe muzikanten gedaan."

Ongemakkelijk zo'n verhaal met de hele wereld delen. Echt, was het nou écht nodig? Dat het jammer is voor Angela en Tom dat het toneelstuk moet eindigen is een ding, maar om die Nicolaas dan zo openbaar voor schut te zetten is een hele volgende stap. En vooral: wat bereik je er mee?

Angela en Tom hopen het in hoger beroep zover te krijgen dat ze het toneelstuk alsnog mogen uitvoeren, maar dan zonder de muziek van hun oude compagnons. Wanneer die zaak voor de rechter komt is nog even afwachten.

Kinderen

Als Halina Reijn niet in het nieuws is vanwege een film of een toneelstuk, dan is het eigenlijk altijd wel omdat ze wederom iets heeft gezegd over haar kinderwens. Halina wil kinderen, maar heeft geen partner en is daardoor "ongewild kinderloos".

De actrice werd het aanspreekpunt als het ging over mensen die graag ouders zouden willen zijn, maar bij wie dat nog niet gelukt was. In columns en aan tafels van talkshowhosts vertelde de actrice er uitgebreid over. Iedereen wist hoe Halina dacht over kinderen en leefde met haar mee.

Inmiddels is ze er wel klaar mee, dat gebabbel over haar ongewilde kinderloosheid. "Ik vind het hartstikke fijn dat die discussie een functie heeft gehad, maar het is voor mij geen onderwerp meer. (...) Nu denk ik: ik ben vooral actrice, dus kunnen we ons daar weer op focussen? Ik heb het zelf goed kunnen verwerken. Niet dat ik nu uitsluit dat ik me ooit nog ga voortplanten. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet in mijn eentje een kind wil en ook niet ten koste van alles."

Halina denkt momenteel dat als ze het écht nu zou willen, ze andere keuzes zou maken. "De komende anderhalf jaar is mijn schema zo druk - en dit project in Londen is iets waar ik volledig voor wil gaan - dat het puur praktisch gezien voorlopig niet aan de orde is in mijn leven. En ook dat betekent weer iets. Want als ik had gevoeld 'ik moet nu een baby', dan was ik dáár voor gegaan. Ik ken vrouwen die dat in hun hele lijf voelden, dan is er voor niets anders ruimte - bij mij is dat blijkbaar niet zo."

Dat Carice van Houten ineens moeder werd was toch een beetje raar. Hoewel Halina moest huilen van blijdschap, dacht ze tegelijkertijd ook dat ze haar beste vriendin kwijt zou raken. "Al wist ik dat zij helemaal niet het type is dat dan helemaal verdwijnt, totaal niet. We hebben meer contact dan ooit en ik ben blij voor haar, dit is iets wat ze zó graag wilde. Maar het is absoluut niet zo dat ik denk: ik moet dit nu ook. Helemaal niet."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie