Roddeloverzicht: de tranen van Giel en de taakstraf van Dave

Giel Beelen pinkt een traantje weg, Hollywoodsterren zijn woedend na winst Trump, prins Harry vreest voor veiligheid nieuwe vriendin en Dave Roelvink hoort taakstraf tegen zich eisen. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Een bosje bloemen, een ietwat ongemakkelijke speech van de baas, als je geluk hebt je eigen borrel en een cadeautje van je collega's. De gemiddelde Nederlander is intens gelukkig met een werkafscheid als deze. Als je Giel Beelen heet is dit natuurlijk niet voldoende.

Hoewel ze bij 3FM wellicht iets soortgelijks in hun hoofd hadden voor de laatste uitzending van Giel, bleek hij hele andere plannen te hebben. Niet alleen werd hij door minister-president Mark Rutte zelf bedankt, ook regisseerde Giel zelf zijn afscheidsfeestje. Terwijl iedereen geduldig zat te wachten op de laatste woorden van Giel, besloot hij dat het tijd was voor iets anders en stapte de auto in.

De laatste uitzending van Giel werd daarbij live vanaf de snelweg gemaakt en nog heel even in Den Haag. Giel wilde geen suffige borrel, of een emotionele speech, Giel wilde live-muziek. En dus reed hij naar Het Paard van Troje waar protegé Douwe Bob aan de repetitie voor zijn concert was begonnen. 

Giel hield een uiterst emotionele speech, waarin hij vertelde dat hij 11 november altijd al mooi vond klinken. "En het moest ruim voor Serious Request zijn. Nu is het zo ver. Ik ben klaar voor de toekomst. Maar ik weet dat ik mijn levenswerk, want zo zie ik het toch, enorm ga missen."

Na het laatste live-optreden in de ochtendshow van Giel werd het hem allemaal even te veel en schoot hij vol. Snikkend bedankte hij mensen en zei nog één iemand te willen bedanken. "Jij.. Jij, de luisteraar."

Door de emotionele speeches, tranen en muziek zouden we bijna vergeten dat Giel 3FM eigenlijk nooit zal verlaten. Hoewel hij 's ochtends niet meer te horen is, is hij dat nog wel drie keer in de week in de namiddag. Niks afscheid nemen van Giel, gewoon Giel in de agenda verplaatsen dus.

Trump for president

Weinig mensen hielden het voor mogelijk, maar in de nacht van dinsdag op woensdag gebeurde het onmogelijke: een man zonder enige politieke ervaring werd president van de Verenigde Staten. Donald Trump is de nieuwe leider van de vrije wereld. 

Hoewel in Nederland en andere Europese landen met schok naar deze opvallende keuze van het volk werd gekeken, was de verbazing pas echt te lezen op de gezichten van bekende Hollywoodsterren. Van Oprah Winfrey tot Beyoncé en van Katy Perry tot Leonardo DiCaprio: iedereen was team Hillary. Met al die bekende koppen leek winst voor Hillary een eitje en dus was het extra schokkend toen dat niet het geval bleek.

Miley Cyrus plaatste bijna huilend een video op sociale media waarin ze zei Trump niet te kunnen erkennen, Robert DeNiro kwam terug op zijn woorden Trump graag te willen slaan en Amy Schumer besloot toch maar niet naar Spanje te verhuizen. 

Talkshowhosts zeiden precies wat heel veel mensen dachten: hoe kon dit gebeuren? Hadden we al die mensen die echt Trump-fan waren dan helemaal over het hoofd gezien? Ja, zo bleek maar.

Trump ging op bezoek bij Obama, wat voor ongemakkelijke momenten zorgde. Mensen vergeleken het handen schudden van de twee met kinderen die horen dat ze hun ruzie echt moeten bijleggen. Bij een foto van Michelle Obama en Melania Trump vroegen mensen zich af of ze het er nog over gehad hadden dat Melania de speech van Michelle kopieerde. Alles was ongemakkelijk.

En toch, toch gaat het echt gebeuren. Vrijdag 20 januari wordt Trump de president van Amerika. Mick Jagger hintte al dat hij best eens gevraagd zou kunnen worden om te komen zingen op het feestje.

Heel de wereld wacht af hoe het er uit gaat zien. En vooral of Trump nu echt een muur laat bouwen, of hij echt iets gaat doen aan belastingen en of hij echt een gevaar zal zijn voor de gelijke behandeling van homoseksuelen. Het wordt nog spannend.

Koninklijke zorgen

Schreven we vorige week nog dat al die roddels over prins Harry en z'n nieuwe vriendin Meghan Markle helemaal niet waar hoefden te zijn, weten we inmiddels wel beter: de twee hebben zeker weten een relatie. 

Afgelopen week bevestigde Harry de relatie. Niet door een verklaring af te leggen over hoe fantastisch, hoe mooi of hoe grappig Meghan is, maar door zijn zorgen te uiten over haar veiligheid.

Meghan, de 35-jarige actrice die vooral bekend is van haar rol in Suits, zou in de laatste weken onderwerp zijn geweest van misbruik, belediging, seksisme en racisme. "

"Prins Harry weet dat gezegd zal worden dat dit de prijs is die je betaalt voor het afspreken met een prins en dat het erbij hoort. Daar is hij het pertinent mee oneens: 'Het is geen spelletje. Het is haar leven en dat van mij.'"

Harry weet hoe dol mensen op hem zijn en is dankbaar voor alle liefde die hij sinds zijn jeugd van het publiek heeft mogen ontvangen, maar dat mensen dan zo naar doen tegen zijn vriendin bevalt hem niets. "Prins Harry maakt zich zorgen over de veiligheid van mevrouw Markle en is teleurgesteld dat hij haar niet kan beschermen."

De prins heeft de verklaring naar buitengebracht omdat hij hoopt dat de pers zal stoppen met mensen in zijn omgeving en in de omgeving van zijn nieuwe vriendin te benaderen en hoopt zo eventuele gevaren voor zijn vriendin en haar geliefden weg te nemen.

Dat Harry zo heftig reageert is natuurlijk niet voor niks. De prins verloor zijn eigen moeder door paparazzigekte: Diana werd door een fotograaf achterna gezeten voor ze overleed in een auto-ongeluk. Totaal begrijpelijk dat Harry dit niet nog eens wil zien gebeuren.

Het is voor Harry te hopen dat zijn lieve woorden iets zullen veranderen en dat Meghan weer een beetje normaal kan gaan leven. Echt er op rekenen moet ze echter niet: enkele dagen na de verklaring van Harry schreef de Britse pers alweer dat ze in Londen was en over wat ze daar allemaal gedaan had. Gewoon een middagje winkelen zit er niet meer in.

Taakstraf

Hoewel Dave Roelvink inmiddels keihard aan de weg timmert als dj en een hele tijd als lekker ding in Expeditie Robinson, blijft hij voor heel veel mensen toch die zoon van Dries die zich oraal liet bevredigen in een bubbelbad en dat online zette.

Twee jaar geleden is het inmiddels, dat Dave wereldberoemd in Nederland werd met een schunnige blik in de camera terwijl een toen nog onbekend meisje een seksuele daad bij hem verrichtte. Enkele dagen later dook er nog een video op en bleek er ook nog voor een paar duizend euro aan spullen gestolen uit het huis. 

Tijdenlang vertelde Dave hoe ontzettend hij had te lijden onder de druk van de zaak die zou volgen: hij wilde verder met zijn leven, maar doordat de rechter geen uitspraak deed kon hij dat eigenlijk niet.

Het duurde en het duurde, maar donderdag begon eindelijk de rechtszaak tegen Dave en zijn vrienden. Eindelijk verlossing voor Dave, al is die er zelf niet bij, want hij zit volgens zijn advocaat in Spanje. Dat een goede vriend zegt dat hij ergens in Nederland ondergedoken zit laten we even achterwege.

Als het aan de officier van justitie ligt gaat Dave straks 240 uur propjes prikken langs de snelweg en moet hij een fiks bedrag betalen aan de familie van het meisje voor de gestolen spullen, maar vooral voor de emotionele schade die is aangericht.

Dave is niet blij: die zegt zichzelf niet schuldig te achten en dat de straf dus niet terecht is. Ja, Dave maakte een video, maar het verspreiden heeft hij nooit gedaan. 

Of Dave ook daadwerkelijk de taakstraf zal moeten gaan uitvoeren is nog even de vraag: volgende week volgt de uitspraak van de rechter.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie