Prins Harry heeft een nieuwe vriendin, Katja Schuurman verlangt naar het eeuwige leven, Patricia Paay geeft voor de vierde keer haar jawoord en Badr Hari wordt met de dag volwassener. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Stel je voor: het ene moment ben je een doodnormale actrice uit Amerika die hard werkt en semi-bekend is, het volgende moment word je genoemd als een mogelijk nieuwe prinses. Het overkwam Suits-actrice Meghan Markle deze week.

De actrice werkt al jaren aan een carrière in de film- en seriewereld, maar nog niet eerder kreeg ze zoveel aandacht als nu. Meghan zou de roodharige prins ontmoet hebben in Toronto tijdens de lancering van de Invictus Games en sindsdien zouden de twee smoorverliefd zijn.

Na de eerste ontmoeting hebben de twee elkaar regelmatig gezien, is Meghan een paar keer naar Londen geweest en zouden ze tegelijkertijd in Malawi zijn geweest. Volgens bronnen van verschillende Britse media is het echte liefde.

"Hij is gelukkiger dan ooit. Ze nemen de tijd om van elkaars gezelschap te genieten. Er is een duidelijke chemie tussen de twee", aldus een ingewijde over het verliefde stel. De relatie zou zo ver gaan dat de drie jaar oudere Markle inmiddels de vader van Harry ontmoet heeft.

Hoewel we nog geen week weten van de relatie is het volgens royaltykenners al vrijwel zeker dat de twee zich gaan verloven. Verschillende sites werken al aan lijstjes voor Meghan zodat ze precies weet hoe zich te gedragen als prinses en hoe haar leven er uit zal zien als 'vrouw van'.

Ondertussen heeft Harry nog helemaal niks gezegd over zijn mogelijk nieuwe relatie, zet Meghan van alles en nog wat op sociale media maar niks over haar relatie en willen ook woordvoerders van het Britse koningshuis niks bevestigen.

Hoewel de twee een prachtig koppel zouden vormen, sluiten we niet uit dat er niets klopt van het verhaal. Diezelfde Britse media schreven eerder immers ook dat Harry een stelletje zou vormen met Pippa, die inmiddels hartstikke verloofd is met een andere man.

Voor altijd en eeuwig

Als we Katja Schuurman geloven zou het leven pas echt fantastisch zijn als we niet meer dood hoeven te gaan. De actrice vertelde eerder al dat ze de dood een "stompzinnige uitvinding" vond en dat ze op de wachtlijst staat als testpersoon voor een onsterfelijkheidspil.

"Dat ik eeuwig blijf leven is een hoop en een verlangen van mij", aldus de 41-jarige Katja. Die hoop komt voor een groot gedeelte voort uit de angst om dood te gaan. "Ik heb er een uitzonderlijk grote angst voor. Ik kan alleen maar ontspannen leven als ik denk te weten dat ik nooit doodga."

De actrice overweegt serieus om zich te laten invriezen. "Nee heb je, ja kun je krijgen. Als je begraven wordt of je laat cremeren, weet je zeker dat je niet meer tot leven kan worden gewekt."

Als ze het echt doet, zou ze haar dochter en andere geliefden willen overtuigen hetzelfde te doen. Katja zou het "vreselijk" vinden als zij het niet zouden doen. Angst om alleen te zijn als ze weer tot leven gewekt zou worden is ze echter niet. "Ik maak makkelijk contacten, dus tegen de tijd dat ik dan zou worden opgewekt, vrees ik niet voor eenzaamheid."

Momenteel werkt Katja als presentatrice en actrice, maar als ze over vijfhonderd jaar nog leeft denkt ze in een heel ander veld te werken. Tegen die tijd zou ze zich graag in de natuurwetenschappen willen verdiepen. "Ik zou me bezig willen houden met kwantumfysica en alles wat die wetenschap mogelijk maakt."

Nu nog opnieuw een studie doen lijkt de presentatrice lastig als ze "maar honderd jaar zou worden". "Maar als je eeuwig leeft is dat anders… De mogelijkheden zijn dan onbegrensd!"

Nadenken over een eventuele begrafenis doet Katja ook niet. "Ik ga niet dood! En anders zoeken ze het maar uit."

Ja, ja, ja, ja 

Vier keer is scheepsrecht. Of is het drie? Voor Patricia is het (hopelijk) vier: de 67-jarige diva trouwde afgelopen week met haar vriend. Voor de vierde keer gaf ze haar jawoord aan een man die (hopelijk) voor altijd de hare is. 

Dochter Christina Curry deelde het nieuws via sociale media. Op Instagram plaatste ze een foto van de hand van haar moeder en die van Robbert en een plaatje waarop te zien was hoe Christina de trouwakte als getuige ondertekende.

"Je kan niet kiezen op wie je verliefd wordt, maar ik hoop dat de persoon die jij dit keer hebt gekozen je gelukkig maakt", aldus Christina bij een van de foto's.

En dat hoopt iedereen met haar: na de akelige scheiding van Adam Curry, die al een tijdje een relatie bleek te hebben met Micky Hoogendijk, leek het Patricia niet meer te lukken. De zelfbenoemde cougar had steeds relaties met jongere mannen, maar uiteindelijk wisten ze haar niet voldoende te boeien om de liefde voor altijd te bezegelen.

Daar komt nog bij dat Patricia een hele tijd zei niet nog een keer haar jawoord te willen geven. Tijdens haar relatie met de veertig jaar jongere Maurice zei ze "nooit meer" van plan te zijn om te gaan trouwen.

Daaruit bleek uiteindelijk dat Maurice niet de man was voor haar: Patricia moest het toch hebben van iemand die íets dichter tegen haar eigen leeftijd aan zat. De 32-jarige Robbert lijkt de partner te worden die de woorden "tot de dood ons scheidt" waarheid zal laten worden. En dan, als hij zelf een jaar of zestig/zeventig is, kan hij gewoon nog een keer trouwen. Zijn echtgenote deed het immers ook.

Weer slaan

Badr Hari heeft het voor elkaar: eindelijk mag hij weer eens flink om zich heen slaan. De kickbokser was een hele tijd niet in de ring te vinden, maar staat op 10 december tegenover Rico Verhoeven om hem helemaal in elkaar te meppen.

Badr heeft in het verleden ook om niet-professionele redenen zijn vuist wel eens laten gelden; in oktober 2015 werd hij veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. 

Hoewel sommige mensen het vervelend zouden kunnen vinden dat ze gezien worden als vechtersbaas, lijkt Badr er niet zo'n problemen mee te hebben. "

"Ik moet je eerlijk zeggen, ik merk niet dat mensen een bepaald beeld van me hebben. Niet in het dagelijks leven in ieder geval. Niet in de sportschool, niet bij de groenteboer. Hoe dat komt? Misschien omdat ik een persoon ben die van binnen anders in elkaar steekt dan mensen op basis van mijn buitenkant denken."

De meningen van anderen leiden hem dan ook niet af in zijn voorbereiding. "Natuurlijk heb ik een bewogen leven. Maar ik durf te zeggen dat iedereen dat op zijn eigen manier heeft. Ik word een dagje ouder en word met de dag volwassener. Ik denk dat we allemaal leren."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend