Roddeloverzicht: Boosheid rond Sylvana en Bieber wordt Amsterdammer

Sylvana Simons wordt beledigd, Ferry Doedens heeft zijn leven weer op de rit, André Hazes Jr. is eindelijk vader en Justin Bieber koopt een heel duur huis in Amsterdam. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Begin deze week maakte RTL bekend voortaan niet meer Zwarte Piet te tonen. De omroep gaat over op een schoorsteenpiet. Niet te doen natuurlijk. Woedende mensen schreven op Twitter dat het afbreuk van de cultuur is en dat "wij Nederlanders" ons steeds maar moeten aanpassen aan de "nieuwelingen". Voor de nuance waren er ook mensen die het eigenlijk wel een mooi idee vonden van RTL. Het verhaal is tenslotte toch dat Piet zijn kleur heeft van het sjezen door de schoorsteen.

Iedereen had het er maandag over en dus konden de heren van Voetbal Inside niet achterblijven. Wilfred Genee vroeg Johan Derksen aan tafel wat hij van het nieuws vond. "Het enige nadeel aan het besluit van RTL vind ik dat dat hysterische juffrouwtje Sylvana Simons nu trots als een aapje door het land rent", reageerde Derksen.

Genee vroeg aan zijn collega of hij "zo trots als een pauw bedoelde", maar de oud-voetballer bleef bij zijn woorden: "Waarschijnlijk waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw."

De opmerking van Johan zorgde voor een storm van woede op sociale media: hoe kon hij zich zo discriminerend uitlaten? Sylvana schreef in een lange open brief aan Johan dat zij veel te veel eer kreeg voor het besluit van RTL. "Hoe eervol ik het ook vind om van jou, juist als vrouw en zwart, zoveel krediet te krijgen voor zo'n belangrijke koerswijziging van een groot mediabedrijf, gebiedt de waarheid mij bescheidenheid te betrachten en je te wijzen op zovele anderen die wat mij betreft veel meer eer verdienen."

Johan liet in een reactie weten dat het nooit zijn bedoeling was Sylvana te beledigen. "Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen."

Na de reactie van Johan en de brief van Sylvana leek het even klaar met de beledigende opmerkingen richting de kersverse politica. Gelukkig was daar Giel Beelen vrijdag om de boel toch weer even op te ruien, want zonder relletje komen we het weekend natuurlijk niet door.

De radiodj liet in zijn programma een fragment van een hysterische aap horen. Net toen leek dat het daarbij bleef en de radioreclame al zo'n beetje begon maakte hij nog even een opmerking. "Rustig Sylvana!", aldus Beelen. 

Heel leuk, mensen voor dieren uitmaken. Het "grapje" viel niet in goede aarde bij iedereen en dus werd er op sociale media massaal geroepen om het ontslag van Beelen. Sylvana heeft nog niks geroepen, maar die zal ongetwijfeld van zich laten horen.

Op de rit

Ferry Doedens heeft ze weer helemaal op een lijntje, ehh rijtje. Ruim een jaar nadat hij werd ontslagen bij Goede Tijden Slechte Tijden omdat hij afspraken niet nakwam door zijn cocaïneverslaving, keert hij triomfantelijk terug.

"Het is waar! Ik kom terug bij GTST!", aldus de acteur donderdag op Twitter. Een jaar hebben de fans moeten wachten, maar nu komt Lucas eindelijk terug in Meerdijk. De acteur pakte zijn rol stiekem weer een beetje op voor Nieuwe Tijden, maar nu is het tijd voor een echte terugkeer.

En dat is mooi, want Ferry (26), die wil alleen nog maar positieve dingen doen. "Met mijn deelname aan bijvoorbeeld Dance Dance Dance, een heel positief programma, vond ik het fijn om het publiek te laten zien dat het goed met me gaat. Mensen weten wat er is gebeurd, die vragen het zich af. Ik heb toch een soort bewijsdrang", vertelde hij.

Bewezen heeft hij zich en dat heeft hij voor een heel groot gedeelte te danken aan Albert Verlinde. Niemand wilde nog iets met Ferry te maken hebben, maar de voormalig roddelkoning pakte Ferry bij de hand en gaf hem zo de hoofdrol in zijn musical Grease.

"Het gevoel dat niemand me meer wil hebben, kan ik zo makkelijk terughalen. Ik was daar, toen het nieuws over mijn ontslag naar buiten kwam, echt heel bang voor. Ik werd zo misselijk... alsof er een naaste was overleden", aldus Ferry. 

Toch wist de acteur zich snel te herpakken. "Ik hou zo veel van wat ik doe. Toen we vier dagen later een verklaring naar buiten brachten, viel er een last van mijn schouders. De reacties waren zo lief. Ik dacht: ja, ik ga aan mezelf werken, het leven is mooi. Ik kán dit."

Ferry heeft er weer helemaal vertrouwen in, want echt: het ligt niet aan zijn kunnen. "Ik vind dit vak fantastisch en ik wil er alles uit halen. Ik werk nu toe naar een mooie carrière. Dat wat ik nu doe, vind ik zo leuk."

Babynieuws

We dachten even dat het nooit meer zou komen, maar deze week was het toch eindelijk zover: André Hazes Jr. (22) werd voor de eerste keer vader en vriendin Monique voor het eerst moeder. Baby Andre Jr. Jr. werd dinsdag geboren en is natuurlijk nu al bekende Nederlander.

In de nog geen week dat de kleine jongen op aarde is hebben we al gezien hoe zijn familie hem heeft mogen verwelkomen, hebben we hem zien dutten en hebben we gezien hoe zijn vader voor het eerst een luier verschoonde.

Andreas Martinus Hazes werd op 25 oktober geboren. Het jongetje werd verwelkomd door vrijwel zijn hele familie. Twee hele belangrijke mensen ontbraken daar helaas bij: oma Rachel was ongetwijfeld niet aanwezig, net als tante Roxeanne. 

De familie heeft nog steeds flinke ruzie en de verschillen lijken onoverbrugbaar. Afgelopen week zei de andere oma van André III in Privé nog hoe verschrikkelijk jammer het is dat de familie momenteel geen contact heeft. 

Volgens de aanwezige oma gaat de ruzie nog altijd om geld en de keuze van André voor Monique. "Dat is ontzettend jammer'', verzucht moeder Westenberg. ''Ik bedoel, als je verliefd bent, dan ben je verliefd, daar valt niets tegen in te brengen. Liefde is een sterk iets. Je kunt zoiets beter accepteren."

Roxeanne lijkt momenteel niet zoveel behoefte te hebben om de ruzie bij te leggen. "In elke familie is wel wat. Ik gun Dré alle geluk van de wereld, soms is loslaten ook een vorm van houden van.''

Penthouse

In Amsterdam stijgen de huizenprijzen nog steeds. Een gewoon appartementje binnen de ring kost zo een paar duizend euro meer dan daar buiten en mensen blijven er voor betalen. Nu is er ook zoiets als overdrijven: Justin Bieber zou deze week niet een paar duizend euro hebben neergeteld voor een huis in Amsterdam, maar een paar miljoen.

24,5 miljoen euro om precies te zijn. Heel veel geld is dat, maar dan heb je ook wat: drie verdiepingen en een lift en in totaal zo'n 1.230 vierkane meter. 

Daar hoeft Justin zich geen zorgen te maken dat 'ie keihard moet koken, schoonmaken en doen als hij in zijn nieuwe woning is: het Krasnapolsky is om de hoek en alle luxes die de gasten zich daar kunnen veroorloven, krijgt Bieber ook aangeboden. Zijn auto wordt geparkeerd door iemand van het hotel, er wordt voor hem gekookt en iedere keer dat hij er komt zal het huis stralend schoon zijn.

Dat Justin fan is van Amsterdam werd al duidelijk toen hij twee weken geleden optredens gaf in Arnhem, maar al ruim een week eerder in Amsterdam gezien werd. De zanger deed zijn boodschappen in een Nederlandse supermarkt, ging koffie drinken in een drukke Amsterdamse straat en stond op een schoolpleintje te voetballen met een groepje kinderen.

Of Justin ook écht in het huis gaat wonen is nog een beetje onduidelijk, want hoewel de makelaar vrij zeker van zijn zaak leek tegenover Shownieuws liet de makelaardij later in een reactie weten geen details te mogen vrijgeven over cliënten.

Tienermeisjes staan al gillend bij de woning, maar echt zin heeft het niet: áls het al echt waar is zit de Biebster pas over een jaar in zijn stulpje. Tot die tijd moeten we toch echt naar de Verenigde Staten.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie