Linda de Mol deelt niet zomaar geld uit, alle details van de overval op Kim Kardashian komen naar buiten, Douwe Bob vindt lijntjes aantrekkelijk en Lucille Werner moet opzoek naar een nieuwe baan. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

23 miljoen euro. In één keer af van schulden, een heleboel mooie spullen en een dure villa ergens in het Gooi. Heel veel mensen zouden heel goed weten wat ze met zoveel geld zouden doen.

Linda de Mol kan zich het iedere dag afvragen. Ruim een jaar geleden werd haar vermogen op het immense bedrag geschat en inmiddels is de Oprah van de lage landen ongetwijfeld nog rijker, maar anders dan haar Amerikaanse collega smijt de presentatrice niet alle kanten op met cadeaus en dure spullen.

Tijdens Linda's Zomerweek  wordt er door het publiek niet heftig onder de stoelen gegrepen opzoek naar verstopte cadeaus en is er geen sprake van dat Linda op staat en roept: en jij krijgt een auto! En jij ook! En jij ook! In Nederland zijn we immers allemaal hartstikke nuchter en dus is er geen ruimte voor die gekkigheid.

Dat Linda miljoenen bezit heeft ze compleet te danken aan haar eigen harde werken: tientallen televisieprogramma's, een eigen blad en bedenker van succesvolle series zijn doet dat met je portemonnee. Toch lijken sommige mensen te vinden dat ze best kan delen in haar rijkdom.

In de column van haar eigen blad vertelt de presentatrice wekelijks vragen te lezen van 'fans' die hopen te mogen grijpen in de spaarpot van Linda. Een tijd geleden vertelde ze in een interview dat ze voor goede vriendinnen de hypotheekaanbieder is, waarna mensen meteen de mogelijkheid zagen om zelf ook een gooi te doen naar het fortuin.

"Lieve Linda, ik werkte bij een viswinkel maar die ging failliet omdat er ineens een viskraam voor de deur mocht staan van de gemeente. Belachelijk, maar goed, ik ben nu dus ineens werkloos." Of "Hi Linda, van de week hebben we ons Renaultje in de prak gereden en de dagwaarde is nog maar 1.100 euro en daar kan ik geen auto van kopen."

Lieve, emotionele brieven waar Linda zo af en toe best van moet slikken, maar echt mensen: iedereen geld uitlenen werkt ook niet. Om dan toch íets te kunnen doen met al die smeekbedes heeft Linda haar eigen goede doel opgezet waarbij ze Nederlandse gezinnen die het financieel zwaar hebben helpt.

Als die liefdadigheid niet voldoende is, zit er toch écht maar een ding op: beste vrienden worden met Linda. De presentatrice leent echt alleen nog maar geld uit aan mensen waarvan ze het niet erg vindt als ze het niet terugbetalen. Zoals heel veel mensen die geen 23 miljoen euro bezitten dat ook gewoon doen.

Alle details

Drie weken geleden is het inmiddels dat Kim Kardashian op brute wijze van haar juwelen werd beroofd, maar het had net zo goed drie dagen geleden kunnen zijn, want we hebben het er allemaal nog steeds over. Iedere dag kunnen er minstens vier berichten verschijnen met details over de overval.

Zo spreekt iedere dag een ander familielid zich uit over de situatie van Kim. Mama Kris zegt dat ze het rustig aan moet blijven doen, zus Khloé roept dat het tijd nodig heeft en andere zus Kourtney meent dat de hele familie nog altijd erg geschrokken is.

Ondertussen komen er via allerlei entertainmentsites verschillende details naar buiten over de overval. Zo sprak de portier van het Franse appartementencomplex met een Britse tabloid waar hij vertelde dat de beveiliging al jaren verschrikkelijk is en de toegangscode al heel lang hetzelfde. Via bronnen binnen de politie komt TMZ toch aan beelden van de overvallers en is te zien dat er veel op de fiets wegreden. 

Daar komt nog bij dat Kim haar 36e verjaardag viert en dat doorgaans gepaard gaat met miljoen berichten op sociale media, dus dat iedereen in spanning afwacht tot we van die kant iets horen. Vrijdagmiddag was het Twitteraccount van de realityster al heel lang niet gebruikt.

Alsof Kim nog niet voldoende aan haar hoofd heeft, moet ze zich nu ook nog druk maken om The Huffington Post waar, net als in een Frans blad en De Telegraaf, bedacht was dat Kim misschien zelf wel achter de overval zat. 

Van de daders ontbreekt nog altijd ieder spoor en ook de dure ring die werd gestolen is nog nergens te bekennen. Het is voor Kim te hopen dat ze in haar verjaardagsweekend als cadeautje wat antwoorden krijgt.

Lijntje

In een wereld waarin alle oneffenheden worden weggevaagd met Photoshop en ieder rimpeltje met een Botox-prikje te verhelpen is, lijkt het schoonheidsideaal strakker dan strak, jonger dan je eigenlijk bent en zo dun mogelijk.

Dat niet iedereen dat prachtig vindt bleek deze week weer toen Douwe Bob de opmerkelijke uitspraak deed vrouwen van zijn leeftijd "te strak" te vinden. "Ik vind lijntjes bij een vrouw mooi. Dat meen ik. Ik mis dat soms echt bij chicks van mijn eigen leeftijd. Dat is allemaal nog te strak, snap je?"

Met lijntjes en rimpels op zijn eigen gezicht lijkt de zanger ook niet echt problemen te hebben. "Ik kan echt niet wachten tot ik veertig ben, lijntjes krijg en grijs haar."

Echt tijd om er over na te denken heeft Douwe echter niet, want met een succesvolle zangcarrière en een eigen bar heeft hij zijn handen maar wat vol. Ruimte om helemaal uit zijn plaat te gaan iedere dag heeft hij dan ook niet meer. "Ik zou nog steeds voor bier en coke kunnen gaan, zoals veel mensen in mijn omgeving, maar ik merk dat een gezondere levensstijl beter voor me is. Ik ben intensief aan het thaiboksen en de orgies en de coke zijn ingeruild voor fruitsapjes en masseuse."

Als hij zou kunnen kiezen, zou Douwe het liefst voor routine gaan. "Vind het heerlijk 's ochtends op te staan, er een groene shake in te knallen, muziek te gaan maken en dan om 17.00 uur met mijn maten een paar biertjes te drinken."

Het gebrek aan routine maakt ook dat Douwe nu geen normale relatie kan hebben omdat z'n leven te druk is. Praten over zijn relaties wil de zanger echter niet. "Ik vind het niet eerlijk; diegene heeft er niet voor gekozen in de spotlights te staan."

Nieuwe uitdaging

Lucille Werner had het helemaal voor elkaar: een serieus programma waarin ze mensen die een ernstige ziekte hebben volgt in hun laatste dagen en een losser, gezellig programma waarin ze iedere zondag met BN'ers op de bank kon zitten.

Kón zeggen we want deze perfecte constructie heeft maar heel kort geduurd. Drie weken om precies te zijn, tot SBS de stekker woensdag uit Show XL trok. De kijkcijfers vielen tegen en dus is er besloten per direct te stoppen met het programma.

Geen gezelligheid met Lucille op zondag meer, Lucille zit voortaan op zondag gewoon weer thuis op de bank. 

Iedere week keken er iets meer of iets minder dan 300.000 mensen naar de opvolger van Thuis Op Zondag, waar overigens ook al heel snel van werd besloten dat het niet werkte. Carlo's TV-Café, wat afgelopen weekend voor het eerst tegenover Show XL stond, werd bekeken door 377.000 mensen. Waarom is dat voor RTL dan wel de moeite waard?

Wat er nu wel op de zondagmiddag te zien is bij SBS, is nog niet bekend, maar een paar uur eerder kunnen we in elk geval wel al genieten van een fantastisch programma van Myrna Goossen.

De presentatrice gaat in een kasteel zitten met talenten uit allerlei disciplines die mogen vertellen hoe zij zo intens goed zijn geworden in wat ze doen. Aankomende zondag is daar om die reden Roy Donders die uitgebreid zal uitleggen hoe hij de stylist van het Zuiden is geworden en hoe hij aan de slag gaat met een carrière in Duitsland.

Toptelevisie dus. Nu nog hopen dat Lucille iets anders kan vinden.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend