Roddeloverzicht: Bassie vreest killerclowns en Estelle 'in de verbouwing'

Bassie vreest voor slecht imago clowns door verklede 'killers', Yolanthe Sneijder-Cabau over haar rijkdom, Floortje Dessing wint eindelijk een Televizier-Ring en Estelle Cruijff laat haar hele gezicht verbouwen. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Supergrappig: je gezicht schminken, een pruik opzetten een plastic mes in de hand en de straat op. Hi-la-risch om kleine kinderen de stuipen op het lijf te jagen. 'Killerclowns' worden ze in de media genoemd: volwassen mensen die op hoekjes van de straat staan te wachten tot ze, verkleed als clown, zoveel mogelijk mensen angst kunnen inboezemen.

De politie vindt het niet half zo leuk als de grappenmakers zelf en dus zijn er in de afgelopen week al een aantal aanhoudingen geweest. Ook Nederlands bekendste clown, Bassie, ziet de humor er niet zo van in.

In gesprek met NU.nl vertelt Bas van Toor dat hij niets liever wil dan dat de 'killerclowns' stoppen. De clown vreest dat het imago van het vak op deze manier risico loopt en dat niemand meer verkleed wil als 'gewone clown' tijdens carnaval. "Ik snap dat wel, als je niet meer weet of een clown een geintje met je wil uithalen of dat hij je wil neersteken."

Volgens Van Toor, die momenteel niet clownt omdat hij kampt met de auto-immuunziekte Guillain Barré en daarbij ontstane verlammingen, denkt dat de mensen die zich verkleden als 'killerclown' gek zijn. "Aan deze mensen zit geen steekje los, die liggen gewoon helemaal open. In Amerika verwacht je dit soort zieke geesten, maar niet in Nederland. Dit zijn hele sneue copycats."

Hoewel Bassie bang is dat men anders naar clowns gaat kijken, vreest hij niet voor zijn eigen imago. "Ik ben geen gewone clown, ik ben Bassie. Ik ben een legende. Legendes zijn boven alle twijfel verheven."

De 'killerclowns' begonnen in bossen in de Verenigde Staten, maar zijn nu over de hele wereld te vinden. Toch denkt Van Toor dat de problemen hier te wijten zijn aan de huidige regelgeving. "Door alle bezuinigingen op de zorg lopen dit soort verwarde mannen nu los op straat", stelt hij. "Vroeger sloot je die op en gooide je de sleutel weg."

Luxeleven

Yolanthe Sneijder-Cabau is in Nederland inmiddels het voorbeeld van een rijke vrouw. En dan gaat het natuurlijk niet alleen om die prachtige kleding, de dure tassen en de chique schoenen, maar vooral ook om haar carrière en gezinsleven. Rijkdom is niet alleen uit te drukken in geld, ook zeker in geluk.

De presentatrice kan zich allerlei luxe dingen veroorloven waar anderen alleen van kunnen dromen: een huis op Ibiza, op pad met een privévliegtuig en stapels mooie spullen, maar de ultieme luxe ontbreekt voor Yolanthe. "Voor mij is vrijheid de grootste luxe, en die is in mijn leven best beperkt. Ik moet wonen waar mijn man werkt en het daar maar zien te rooien en steeds een nieuw leven opbouwen. Dat is avontuur, maar ook pittig."

Daarbij komt nog "de druk van de buitenwereld" die op Yo's schouders drukt. "Je moet blijven presteren, er goed uit blijven zien."

Volgens Yolanthe is zij "ook maar een simpele ziel". "Net als iedereen maak ik dingen mee die niet leuk zijn, heb ik issues, familieverdriet en een huwelijk met ups en downs. Ik heb vier jaar lang geen baby kunnen krijgen en daar veel verdriet van gehad. Voor 99 procent ben ik net als ieder ander, maar ik heb het idee dat dat weleens wordt vergeten. Men denkt dat ons leven perfect is. Dat is het niet."

Zo kan de familie Sneijder-Cabau in Turkije niet normaal over straat en wordt er in de Turkse media constant geschreven over Yolanthe's divagedrag. Zo zou ze drie nanny's tegelijk hebben, die ze ook nog allemaal heeft ontslagen. "Ik heb nog nooit een nanny gehad, ik doe alles zelf. Wel met hulp van zussen en vriendinnen, want dat kan niet anders met mijn werk."

En alsof al die onzinverhalen nog niet erg genoeg zijn, wil niemand geloven dat Yolanthe al die prachtige gerechten die ze op Instagram zet, zelf kookt. "Waarschijnlijk denken mensen dat ik koks heb, of zo. Dat kunnen we heus betalen, maar ik hou er nou eenmaal van om het puur en klein te houden. Er zijn mensen in onze situatie die streven naar meer, meer, meer, maar ik zou met minder ook heel gelukkig zijn. Ik heb al jong geleerd dat het 'm niet in materie zit."

Als Yolanthe toch de ene leugen na de ander aan het ontwrichten is, wil ze ook meteen nog wel even antwoord geven op de vraag waar haar rondingen toch zijn gebleven. "Ik heb echt nog wel rondingen, hoor. En een kont. Ik wil ook geen plank zijn. Toen ik begon op televisie was ik zestien, met een dikkere kop, volle heupen en billen en misschien ook nog wel wat babyspek. Ik had daar helemaal geen problemen mee."

Toch koos ze er voor een personal trainer in te huren en sport ze inmiddels nog steeds vier tot vijf keer per week, alles om gezond te leven. "Ik heb daar veel boeken over gelezen en ben best geschrokken van wat er allemaal met onze voeding gebeurt. Sinds anderhalf jaar ben ik vegetariër, maar ik eet nog wel vis. En ik eet ook echt lekkere dingen hoor, zoals chips of een Magnum. Wat ik niet meer doe, is drie keer opscheppen, zoals vroeger. Ik hou namelijk wel heel erg van eten."

Floortje

Niet vaak gunden we iemand zo erg iets als we donderdagavond Floortje Dessing een Gouden Televizier-Ring gunden. Penoza is een prachtige televisieserie en maakt zeker volgend jaar kans en Gerard Jolig en Gordon doen prachtige dingen voor oude mensen en verdienen daar alle prijzen en alle lof voor, maar donderdagavond was het duidelijk: het was de beurt van Floortje Dessing.

De presentatrice werkt al jaren keihard aan haar reisprogramma's en maakt met een team van slechts vijf mensen prachtige dingen in Floortje naar het einde van de wereld. Donderdag stond NU.nl voorafgaand aan de uitreiking aan de rode loper en één ding werd duidelijk: Floortje moest die ring winnen.

Alsof de sympathieke presentatrice nog niet voldoende geliefd was, verscheen daar donderdagavond haar vader in beeld. De 87-jarige Chris sprak zijn bewondering uit voor zijn dochter: hij en zijn vrouw waren zo trots op de reizende Floortje.

Floortje schoot vol en wij ook allemaal. Wat een lieve video en wat een ontzettend lieve man. Alsof dat nog niet voldoende was won Floortje donderdag dus ook nog en liep langs haar vader. De tachtigplusser stond klaar met zijn camera, met flits, om de eerste foto van zijn dochter te maken na haar winst.

Tijdens de bedankspeech van Floortje glunderde pa Dessing van trots. Toen de televisiecamera's uitgingen was daar het mooiste moment van allemaal: de twee vielen elkaar snikkend in de armen. 

Verbouwingen

De meeste mensen denken bij een verbouwing aan een nieuwe keuken, badkamer of muurtje erbij, maar als je BN'er bent gaat het om hele andere dingen. Een gladgetrokken voorhoofd, een opgevulde lip of een haartransplantatie; dat zijn de verbouwingen waar je tijd en geld insteekt.

Nu weten we van heel wat BN'ers dat ze een botox'je hier en daar niet uit de weggaan, maar soms gaan ze daar wat ver in. Zo is er koningin van de plastische chirurgie Marijke Helwegen, maar ook Fred van Leer heeft het een en ander laten opvullen. Het taboe is inmiddels verleden tijd, zou je zeggen.

Maar toch: deze week werd er op twee verschillende plekken door boze tongen beweerd dat Estelle Cruijff veel te veel aan zich had laten plukken. Blogger Anna Nooshin vindt dat Estelle "te veel" heeft laten doen. "Dan ga je het zien, omdat het niet natuurlijk meer lijkt."

Party schreef over de bolle wangen van Estelle en haar "vreemde" lippen. "Haar lip krult op een opmerkelijke manier omhoog. En ze heeft haar voorhoofd onder handen laten nemen om een jongere look te creëren."

Waar Anna Nooshin het idioot lijkt te vinden dat Estelle zo aan zich heeft laten plukken, is Party een stuk vriendelijker. "Het staat Estelle volledig vrij om haar uiterlijk zodanig aan te passen dat ze zich lekker voelt en zelfverzekerd over straat kan gaan..."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie