Justin Bieber is in Nederland en iedereen is hysterisch, Albert Verlinde krijgt een enorme bak kritiek op RTL Live​ en Kim Kardashian is beroofd en iedereen heeft daar een mening over. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Stel je voor: na een lange werkdag doe je nog even gauw je boodschappen bij de supermarkt om de hoek. Je hebt je mandje helemaal vol zitten met wc-papier, eieren, brood en chips, sluit aan in de rij en kijkt vol tegen Justin Bieber aan. In Nederland! Het overkwam een paar heel gelukkige mensen afgelopen dinsdag.

In een doodgewone supermarkt op een doodgewone doordeweekse dag deed Justin zijn boodschappen in Amsterdam. Wat zomerse biertjes, wat eten, die Bieber is eigenlijk een doodnormale jongen. Wat het nog normaler maakte: hij was met een goede (Nederlandse) vriend op pad. Dat die goede vriend Martin Garrix is, die ongeveer net zo beroemd aan het worden is, maakt voor het plaatje even niet uit.

Volgens de supermarktmanager, die natuurlijk door ieder medium meteen ook tot bekende Nederlander werd gebombardeerd, vertelde dat de heren helemaal geen beveiliging bij zich hadden. "De hele winkel was in rep en roer. Hij wilde alleen liever niet op de foto. Dat vroeg ik wel aan hem, maar hij heeft redelijk snel de winkel weer verlaten."

Ook de caissière die de goddelijke boodschappen van Justin mocht aanraken kreeg het woord. Hoewel het verplicht is legitimatie te vragen bij twijfel over de leeftijd, durfde het meisje het niet aan bij zo'n superster. "Ik ben helemaal vergeten om de bon mee te geven. De bon heb ik helaas zelf ook niet meegenomen. Mijn moeder zei later dat het een leuk aandenken zou zijn geweest."

Vrijdag stond Justin nog op de golfbaan in Naarden waar zijn bezoek ook niet ongemerkt voorbij ging. De manager van de baan had daar natuurlijk van alles over te vertellen. "Ik ben met hem in een golfbuggy naar de eerste hole gereden en daar heeft hij zijn slag geoefend." Dat Justin ook maar een gewone jongen is bleek ook daar weer: het golfen wilde niet lukken waardop hij uit frustratie zijn telefoon stuk gooide en die vervolgens in het water viel. Voor de fans: het toestel is het water al uit, dus daar hoeft niemand meer naar op zoek.

En alsof de hysterie nog niet voldoende was door dat ene bezoekje, komt Bieber ook nog gewoon muziek maken in Nederland: zaterdag en zondag staat hij in een vrijwel uitverkochte Gelredome in Arhnem. Voor iedereen die hem niet in het wild geschoten heeft: voor zondag zijn er nog wat tickets over.

Opdragen

De eerste week RTL Live zit er op: Angela Groothuizen en Albert Verlinde kunnen opgelucht ademhalen. Al het begin is immers moeilijk, dus de kritiek van deze week zijn we hopelijk heel snel weer vergeten.

De beeldkwaliteit was te slecht, er keken minder mensen naar uitzendingen met Angela dan met Albert en het is vooral héél erg wennen. Volgens de kenners zou je om 17 uur gezelligheid op de Nederlandse televisie verwachten, maar ontbreekt dat eigenlijk een beetje bij RTL Live.

Daarbij zouden Albert en Angela niet helemaal om kunnen gaan met de zwaardere onderwerpen. AD: "In het gesprek met Lieke van Lexmond over haar hete scènes als zuster Noor in CMC was Albert beduidend beter op dreef dan bij de zwaardere onderwerpen."

De vergelijking met dat andere 17 uur programma wat RTL eerder maakte, De 5 uur show, hielp ook niet. Waar Viola Holt en Catherine Keyl "gezellig zaten te kletsen" werden bij RTL Live zogenaamde kritische vragen gesteld die eigenlijk niet helemaal op hun plek leken op zo'n tijdstip.

5 uur show-coryfee Viola Holt kon het dan ook niet laten even te laten weten hoe belachelijk slecht het allemaal was. "Het mist warmte en afwisseling. Ik zou voor inspiratie terug hebben gegrepen op de redactie die jarenlang de 5 Uur Show maakte. Dit spetterde niet en het raakte niet, het was behang."

Catherine werd uiteraard ook gevraagd naar haar mening, maar die liet weten nog even te wachten met haar mening. "Ik zou het niet fair vinden om de eerste uitzending meteen te beoordelen, want er moet altijd nog zoveel gebeuren."

Het commentaar van Viola viel uiteraard niet in goede aarde bij Albert. Hij eindigde de aflevering van woensdag dan ook met een sneer. "Deze uitzending was helemaal opgedragen aan Viola Holt. Hopelijk vond je het leuk."

Parijs

De afgelopen week hebben we het wat gehad over Bieber, maar de week stond natuurlijk alleen in het teken van Kim Kardashian.

De realityster werd zondag overvallen in het appartement in Parijs waar ze verbleef, waarbij de dieven voor miljoenen aan juwelen buit maakten. Kim stond enkele minuten doodsangsten uit: haar zussen waren stappen met de beveilger, een vriendin sliep beneden. Dus was ze helemaal op zichzelf aangewezen toen haar deur werd open gedaan door de portier, die onder schot werd gehouden.

De mannen boeiden de portier en bonden de handen en benen van Kim aan elkaar, waarna ze in de badkamer werd geplaatst. Omdat ze maar bleef vragen of ze haar alsjeblieft geen pijn wilden doen werd er tape over haar mond geplakt. Niet meer dan tien minuten zou het geduurd hebben, maar voor Kim voelde het ongetwijfeld als uren.

Ze was bang dat ze haar zouden vermoorden, maar ook verkrachting schoot even door haar hoofd, zo lazen we in politierapporten. Uiteindelijk kwam ze er vanaf met flinke schrik en een angst om nog dingen te delen. Op Twitter, Instagram, Snapchat en ieder ander sociaal medium wat er bestaat plaatst de dertiger normaal gesproken iedere tien minuten wel iets, maar nu is het alweer bijna een week akelig stil.

Kanye West onderbrak toen hij het hoorde meteen zijn optreden: hij wilde naar zijn vrouw. Vrienden en familie bezochten de realityster de afgelopen week, maar Kim kwam zelf niet een keer naar buiten. 

De overval liet het team rondom Kim besluiten in oorlopig even te stoppen met opnames van de realityserie. Even geen Keeping Up with the Kardashians dus. Zusjes Kylie en Kendall zijn alweer actief op Instagram, Rob Kardashian lijkt zich nooit iets te hebben aangetrokken van de hele situatie en ook Kourtney en Khloe lijken de draad inmiddels weer op te pakken, maar van Kim ontbreekt nog ieder spoor. Die moet nog even bijkomen van de commotie.

Complottheorieën

Het vervelende is dat als je alles altijd deelt met de wereld, de wereld ook meteen vindt dat er overal een mening over gegeven mag worden. En dus verschenen er vlak na de overval verschillende berichten op sociale media: dat Kim het zichzelf toch al had aangedaan, want ze toonde haar rijkdom te veel. Dat Kim het verdiende, omdat ze veel te veel bezig is met hoe ze overkomt. Dat het haar eigen domme schuld was, want wie slaapt er nou in een huis zonder beveiligers?

Vreemd, vonden verschillende bekende Amerikanen. Kim is echtgenote, moeder, zus, dochter, zakenvrouw en nog veel meer, maar voor sommige mensen leek de overval niets minder dan een excuus om hele gemene dingen op sociale media te knallen.

Karl Lagerfeld, de ontwerper van Chanel, vond dat Kim het zichzelf een beetje had aangedaan, want wie loopt er nou de hele tijd zo te koop met haar spullen? Heel veel mensen waren het met hem eens. Dat zijn tassen ondertussen ook duizenden euro's moeten kosten leek Karl even te vergeten.

En alsof al dat nare gedrag nog niet voldoende was, zagen sommige mensen het voorval als het perfecte excuus om er eens wat fantasieën op los te laten: wat als deze hele overval in scene was gezet?

De Telegraaf plaatste een enorm bericht met daarin allerlei redenen waarom de overval best door Kim verzonnen zou kunnen zijn: zo'n bekende ster die geen beveiligers had, net op zo'n moment? Waarom hadden de camera's van het appartementencomplex niets geregistreerd? Waarom waren de kinderen van Kim dit keer niet mee, terwijl ze ALTIJD mee zijn?

De politie onderzoekt de overval ondertussen; van de dieven ontbreekt nog ieder spoor en ook de dure juwelen zijn nog niet opgedoken.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend