Patricia Paay gaat toch weer trouwen, Emile Ratelband en zijn ex-vrouw spelen hard tegen hard, de radiowereld staat op z'n kop en Martine Bijl gaat gelukkig weer goed. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Drie keer is scheepsrecht, luidt het spreekwoord, maar als iemand weet dat dat echt niet altijd zo werkt, is het wel Patricia Paay. De presentatrice stapte drie keer in het huwelijksbootje, maar moest helaas ook tot drie keer toe scheidingspapieren tekenen. Toch heeft ze de hoop op een geslaagd huwelijk nog niet opgegeven en dus kondigde ze deze week haar vierde bruiloft aan.

De pensioengerechtigde Patricia is verliefd geworden op de 35 jaar jongere Robbert Hinfelaar en ze kan haar geluk niet op, hoewel ze de relatie slechts anderhalve maand geleden bekendmaakte. Ze liet destijds weten Robbert al best een tijdje te kennen en altijd contact met hem te hebben gehad, maar de vonk onlangs pas oversloeg.

Patricia's meest recente huwelijk, met Adam Curry, eindigde in 2009. Ze stelde een jaar geleden nog dat er nooit meer een bruiloft zou komen. Toen goede vriendin Patty Brard in haar column schreef dat er best eens getrouwd kon worden door Patricia en haar toenmalige vriend Maurice, liet Patricia stellig weten dat daar geen sprake van was.

"Nee, no way. Op dat gebied is het wel genoeg geweest. Dat doe ik niet meer", aldus Patricia destijds. Een jaar later kijkt ze er toch anders tegenaan en is ze verloofd.

Of het ligt aan de partner weet niemand, maar zeker is dat Patricia totaal van mening is veranderd over nog een huwelijk. Ook het oud worden met iemand die ruim dertig jaar jonger is, lijkt niet langer een obstakel. Zei Patricia over Maurice nog dat ze het hem "niet kon aandoen" om als ze "echt oud" werd nog bij hem te blijven, lijkt dat bij Robbert geen enkel probleem.

De voorbereidingen voor de bruiloft zijn in volle gang en details zijn nog niet bekend. Wij kijken in elk geval met veel plezier uit naar een over the top-feestje.

Vurige ruzie

De scheiding van Emile Ratelband en zijn ex-partner Moon lijkt de reden dat het woord vechtscheiding bestaat. Iedere zoveel maanden halen de twee genadeloos naar elkaar uit. Is het niet in de rechtbank, dan is het wel in de media.

Zo ook deze week: via De Telegraaf kwam naar buiten dat de kinderen van Emile en Moon onder toezicht van de kinderbescherming komen te vallen. Volgens Emile ligt het aan zijn ex, de advocaat van Moon wijst de positiviteitsgoeroe als schuldige aan.

Emile zette de verhalen van Moon weg als "treiteren", maar uit het rapport van de kinderbescherming blijkt dat Emile zijn 7-jarige zoon liet meelopen over hete kolen. De Tsjakka-schreeuwer zag er geen kwaad in: dagelijks laat hij tientallen mensen over hete kolen lopen tijdens zijn seminars.

"Ik had een seminar in Tilburg. Hij zag daar tweehonderd mensen over het vuur lopen en zijn vader ook. En toen hebben we samen over het vuur gelopen. Er was helemaal niets aan de hand", aldus Emile. 

Niets aan de hand, maar ondertussen houdt de kinderbescherming Royce (10) en Junior (7) in de gaten. Wat Moon betreft overigens te laat: zij had liever gezien dat de kinderbescherming in 2014 al had ingegrepen. Volgens de ex van Emile zouden de problemen die nu ontstaan op die manier voorkomen kunnen worden.

Ondertussen probeert Emile, zoals we van hem gewend zijn, positief te blijven. Hij focust zich op de toekomst. De 67-jarige mediapersoonlijkheid is dolgelukkig met zijn 42 jaar jongere vriendin Linda en wil niets liever dan kind nummer acht met haar krijgen.

Radiostem

Nog even en er is niets over van de standaard doordeweekse ochtend van heel veel mensen: Giel Beelen stopt ermee, maakte hij vorige week bekend. Dachten we na Coen & Sander de leegloop bij 3FM al niet meer aan te kunnen, blijkt deze week dat niet alleen Giel achter hem aan gaat, maar ook Paul Rabbering vertrekt.

De ene na de ander loopt weg bij de jongerenzender: mensen gaan naar NPO Radio 2 (Rabbering), gaan even helemaal niks doen (Timur Perlin), of blijven heel geheimzinnig over de toekomst (Beelen).

Alsof het nog niet voldoende is dat de grondvesten van Hilversum schudden door 3FM, heeft Ruud de Wild ook nog besloten van BNR naar NPO Radio 2 te verhuizen. Daarmee is de stoelendans compleet. Ruud kwam er na een paar weken BNR achter dat ze geen muziek draaien bij de zender en dat miste hij toch wel. 

Ondertussen maken radiomakers zich openlijk zorgen over de toekomst: "komt het nog wel goed met 3FM?" kopte AD daarom deze week. Nee, leek min of meer het antwoord van de gevraagden. Althans: niet als er niet snel wat dingen zouden veranderen.

Volgens voormalig 3FM-baas Paul van der Lugt zou de zender zich meer moeten bewegen richting de subculturen van jongeren. Florent Luyckx, die ook eens manager was van 3FM, denkt dat de luisteraar gedesoriënteerd is door het verdwijnen van bekende stemmen en dat het tijd is dat ze eens verder kijken dan alleen radio.

Ruim tien jaar geleden ging het ook al eens zo bij 3FM, pleit Basyl de Groot. Toen gingen Henk Westbroek, Rob Stenders en Ruud de Wild achter elkaar weg. En daar kwam de zender toch ook weer uit.

Spannend is het in elk geval, want met de kelderende luistercijfers is het medialandschap iedere week weer anders. Zou het kunnen leiden tot het einde van 3FM?

Blije Bijl

Een hele tijd konden we niet veel positiefs melden over Nederlands lievelingstelevisiegezicht Martine Bijl. De presentatrice werd getroffen door een beroerte en het was nog maar de vraag of ze weer zou kunnen praten en haar eigen blije ik weer zou worden.

Gelukkig kwam deze week het verlossende woord van Martine zelf: het gaat weer beter! De presentatrice heeft naar eigen zeggen alles opnieuw moeten leren, maar is inmiddels weer redelijk lekker aan de gang.

"Zwembad. Valtraining. Logopedie. Keuken. Restaurant. In het restaurant mocht ik wel eens de tafels dekken. Ik kon er niks van, ik moest alles opnieuw leren. Ik vond het geweldig. Daar sjokte ik als blije peuter met het bestek van tafel naar tafel, terwijl ik bij elke lepel dacht: wat is dit en waar dient het in godsnaam voor?", aldus Martine.

Dankzij het gesmeek van haar echtgenoot Berend mocht de presentatrice in het revalidatiecentrum blijven en hoefde ze niet door naar een verpleeghuis. Martine vraagt zich daarbij af of het nu net zo goed met haar zou gaan als ze die verhuizing wel had moeten maken. Inmiddels is ze gewoon weer thuis.

Over de presentatie van Heel Holland Bakt spreekt Martine nog niet, maar ongetwijfeld vindt ook zij dat goede vriend André van Duin het uitstekend doet. De kijkcijfers van het taartenprogramma zijn in elk geval niet minder geworden.

De ultieme droom van veel kijkers en ongetwijfeld ook van Omroep MAX is natuurlijk dat Martine en André het volgende seizoen samen gaan doen. Heel Holland Bakt met Martine en André: een grotere kijkcijferhit is er niet.