Brad Pitt en Angelina Jolie kondigen hun scheiding aan, Rick Brandsteder moet weer naar de rechter, Bridget Maasland is weer aan de man en Carice van Houten toont haar baby. ​Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Echte liefde bestaat niet, zo werd ons deze week keihard duidelijk. Ieders lievelings Hollywoodkoppel is niet langer. Het Brangelina tijdperk is voorbij: Brad Pitt en Angelina Jolie gaan na een relatie van ruim tien jaar uit elkaar.

Niemand had de scheiding aan zien komen, al roept iedereen achteraf natuurlijk van wel. De twee verschenen niet anders dan verliefd op de rode loper, spraken open over conflicten binnen hun huwelijk en hoe zij die oplosten en leken het voorbeeld dat een langdurige relatie in Hollywood wél mogelijk is.

Nu de scheiding bekend is gemaakt gaat de beerput open en verschijnen er allerlei hele akelige dingen op internet. Het begon allemaal heel onschuldig: hoe zou Jennifer Aniston reageren op de aankondiging? Zij werd ruim tien jaar geleden bedonderd door Brad die het aangelegd had met Angelina terwijl hij nog getrouwd was Jennifer. Op Twitter en Instagram verschenen berichten dat Jen vol plezier genoten moest hebben van dit 'karmamoment' inclusief gifjes van een feestvierende Jennifer.

Inmiddels zijn we bijna een week verder en lijken alle leuke, grappige reacties op de scheiding alweer voorbij. Niets anders dan hel en verdoemenis klinkt nu over de scheiding. Als we verschillende ingewijden mogen geloven zou de scheiding voortkomen uit heftige ruzies over de opvoeding van de zes kinderen van Brad en Angelina. Brad zou hele andere ideeën hebben over de opvoeding en dat zelfs fysiek hebben geuit richting de kinderen.

Angelina zou om die reden vragen om de voogdij met bezoekrechten voor Brad, maar meer krijgt hij echt niet. Al deze verhalen zijn op basis van goed ingelichte bronnen, dus wat er nu echt waar is, is totaal onduidelijk. Een ruzie tussen Brad en zoon Maddox zou uit de hand zijn gelopen en Brad zou daarbij een poging hebben gedaan hem te slaan.

Nu spreken de ingewijden elkaar in alles tegen: Maddox zou zich volgens sommigen verschrikkelijk hebben misdragen, terwijl anderen zeggen dat hij in discussie ging met Brad om voor zijn moeder op te komen. Andere mensen zeggen dat Brad niet Maddox wilde slaan, maar omviel in het vliegtuig waar het zich allemaal zou hebben afgespeeld. Een ander verhaal is dat Brad dronken zou zijn geweest, terwijl andere mensen roepen dat hij pas op een later tijdstip is begonnen met drinken. 

Een ding is zeker: het is voor alle betrokkenen heel verdrietig. Het einde van een relatie is nooit makkelijk en dat iedereen er over praat maakt het zeker niet minder ingewikkeld. Het is te hopen dat Brad en Angelina hier op een redelijke manier uitkomen en dat de kinderen in elk geval geen slachtoffer worden van wat er nu uit ziet als een flinke vechtscheiding in de dop.

Weer vechten

Sommige mensen lijken niet te willen leren van hun fouten: keer op keer doen ze dezelfde domme dingen. Voor de een is het toch weer snoepen ondanks een dieet, voor de ander is het te veel geld uitgeven terwijl er eigenlijk geen geld is en voor Rick Brandsteder is het op de vuist gaan met mensen.

De presentator kwam deze week ter sprake omdat hij dinsdag 27 september bij de rechter langs moet. Volgens AT5 zou Rick betrokken zijn geraakt bij een vechtpartij. Op 30 januari zou Rick "iemand zwaar hebben toegetakeld", daarbij zou iemand meerdere keren tegen het hoofd en/of lichaam zijn geslagen door de presentator. 

Het Openbaar Ministerie wilde aan NU.nl slechts de zitting bevestigen, maar niet de toedracht van de zaak. Ook het management van de presentator laat weinig los over de zaak. Sterker nog: zij willen inhoudelijk niet reageren en wachten 27 september af.

Het is niet de eerste keer dat Rick in opspraak komt wegens een uit de hand gelopen ruzie. In 2011 werden hij en zijn broer Robert gearresteerd nadat ze betrokken waren bij een vechtpartij in een Amsterdams café. Drie jaar daarvoor was Rick betrokken bij een vechtpartij tijdens een afterparty bij De Toppers: Rick zou Yvonne Dubbelboer in de billen hebben geknepen en dat viel niet in goede aarde bij haar vrienden.

In 2007 ging het ook al eens mis: toen kregen Rick en zijn broer het aan de stok in een snackbar.

Het is te hopen voor Rick dat deze zaak meevalt, maar aan de verhalen van de Amsterdamse zender te horen zal het hem nog moeilijk gemaakt worden aankomende dinsdag. 

Nieuwe liefde

Het is Bridget Maasland maar mooi gelukt: niet alleen heeft ze een nieuwe baan bij RTL Boulevard en een fantastisch schattig hondje, ook heeft ze sinds een tijdje een aantrekkelijke nieuwe vriend. De 27-jarige Fabio Bouwhuis mag zich de gelukkige noemen.

Bridget is het voorbeeld dat al die datingapps helemaal niet nodig zijn: contact via sociale media is een prima manier om de ware te vinden. Twee jaar lang had ze contact met de eigenaar van een ijssalon maar gebeurde er niks. En ineens dacht Bridget: we gaan verder!

Inmiddels zijn de twee ruim anderhalve maand samen en schrijft de presentatrice al dat ze hem nooit meer wil loslaten. Aan Story vertelt ze dat haar zoon Mees Fabio ook al goed kent, maar nog niet weet dat hij haar nieuwe geliefde is. Ook het zoontje van Fabio zou het uitstekend kunnen vinden met Mees. 

"Voor hem is Fabio gewoon een goede vriend bij wie we lekkere ijsjes kunnen eten. Maar het gaat zo goed dat we binnenkort met zijn viertjes, wij en de kids, op vakantie gaan", aldus Bridget.

Het leeftijdsverschil, Fabio is 27 en Bridget 41 jaar oud, ziet Bridget niet als een obstakel. "Ik merk het niet aan hem. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat hij al vader is, een scheiding achter de rug heeft en als ondernemer een grote verantwoordelijkheid heeft."

Ook Fabio ziet geen enkel probleem in de veertien jaar verschil tussen hem en zijn geliefde. "Bridget is heel jong van geest en we zitten wat veel dingen betreft op één lijn."

Als er nog iets voor problemen zou kunnen zorgen, dan is dat het feit zijn dat de twee ver uit elkaar wonen en werken. "Fabio werkt in Apeldoorn en woont in Deventer, terwijl ik in Amsterdam woon. Maar daar vinden we wel iets op. Voorlopig genieten we enorm van elkaar en verheug ik me op onze vakantie."

Babyfoto's

Mensen worden erg gelukkig van foto's en video's van schattige dingen: panda's die spelen met blaadjes, puppy's die rondrennen met een stok, maar het allerleukste vinden de meeste mensen toch foto's van baby's.

Het beste is natuurlijk als het foto's zijn van bekende baby's, dus toen Carice van Houten en haar geliefde Guy Pearce deze week eindelijk zoon Monte toonden kon ons geluk niet op.

Vier foto's van het gelukkige stel met baby. Carice en Guy achter kinderwagen in het bos, een selfie van het stel en een prachtige zwart/wit foto van hun geluk. Echt lief was de foto waar Carice en Guy verliefd in de ogen van hun eerste kind staren: dat is het geluk van papa en mama worden.

Toch viel het een beetje tegen, want van Monte was slechts een achterhoofdje te zien. Wat haartjes en een oortje, maar een schattig babyneusje of oogjes waren niet te vinden op de foto. Hoe ziet Monte er nou uit?

Waarschijnlijk doen Carice en Guy dit heel bewust, want de privacy van een bekende baby komt natuurlijk nog altijd voor hoe belangrijk het is dat de mensen kunnen staren naar schattige hoofdjes.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend