Matthijs van Nieuwkerk stopt volgens René van der Gijp met De Wereld Draait Door, Josje Huisman krijgt mensen boos met een olifant, Thomas Berge zou alweer een ander hebben en Tim Douwsma is ontzettend verliefd. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door. Althans, René van der Gijp denkt dat. De voetbalanalist was deze week te gast bij het programma van Matthijs met schrijver Michel van Egmond en meende toen het bewijs te hebben gevonden dat iedereens favoriete talkshowhost er echt mee gaat stoppen.

Van Egmond schreef een uitgebreid boek over Van der Gijp en vertelde in de uitzending dat hij hetzelfde graag zou willen doen bij De Wereld Draait Door. Hoewel Matthijs daar in eerste instantie vooral verbaasd reageerde, kwam hij later terug op het voorstel van Van Egmond en gaf hij toestemming.

Volgens René hét bewijs dat Matthijs er wel mee zou stoppen. Eindredactrice Dieuwke Wynia stopt immers ook en hoe toepasselijk zou het zijn als Matthijs dan ook vertrekt? "Ik dacht meteen toen Matthijs 'ja' zei en dit eerst overlegde met die Dieuwke dat hij er ook mee gaat stoppen. Als hij in mei bekend maakt dat 'ie stopt kan hij met een boekje afsluiten, en dan staat het op papier en dan is het klaar."

Matthijs had volgens René echt wel "nee" gezegd als hij door zou gaan. "Dan had 'ie wel gezegd: 'jongens, ik moet nog een paar jaar door, rot op dit ga ik niet doen."

Van Egmond is volgens René niet iemand die DWDD kapot zou maken, maar er kunnen best wat dingen naar boven komen drijven die misschien niet heel handig zijn om daarna nog door te gaan als presentator. Wij wachten het in elk geval in spanning af: een programma als DWDD moet toch heel wat geheimen hebben achter de schermen.

Olifanten

Op vakantie poseren met een wild dier, dat doen nog steeds heel veel mensen. Gezellig naast een tijger, stoer op de foto met een leeuwenwelpje of poserend op de rug van een olifant: het blijft een populair tijdsverdrijf. Dat de dieren vaak in slechte omstandigheden leven en pillen of injecties krijgen om rustig te blijven lijken mensen daarbij te vergeten.

Dierenliefhebbend Nederland reageerde om die reden deze week woedend toen Josje Huisman een foto van zichzelf bij een liggende olifant online plaatste. De voormalig K3-zangeres is tegenwoordig modekenner en poseerde in een blauw glitterpak naast het dier.

De olifant zag er volgens reacties wel erg verdoofd uit, zou wel vastgebonden zijn en dus maakte Josje zich schuldig aan dierenmishandeling. En dat voor een foto. De zangeres was volgens mensen op sociale media lang niet meer zo leuk en lief als toen ze net bij K3 begon en maakte zich hiermee niet populairder.

Dat mensen echt snel van alles en nog wat aannemen maakte Josje maar wat duidelijk toen ze bij een nieuwe foto uitlegde hoe de plaatjes tot stand waren gekomen. Dit keer poseerde ze in een rood pak naast een staande olifant die zijn slurf door haar liet vasthouden. 

"Dit was een hele bijzondere ervaring en ik ben blij dat deze lieve en machtige dieren een mooi en rustig pensioen mogen beleven", aldus Josje, die uitlegde dat de olifanten met wie ze op de foto ging in een dierenpark in België wonen waar ze volgens de oud-K3'er het welzijn van de dieren als eerste prioriteit hebben.

Hoe het nu echt zit met de olifanten weet niemand zeker: het is het woord van Josje, die erbij was, tegen het woord van duizenden anderen, die er niet bij waren. Wellicht een goed idee voor het dierenpark om ook te reageren op de commotie en het grote publiek op eigen wijze te laten weten hoe zij omgaan met deze enorme beesten. Scheelt een hoop ontwetendheid en boze reacties.

Nieuwe liefde

Het is nog geen maand bekend dat Thomas Berge en Myrthe Mylius uit elkaar zijn of de zanger zou alweer een nieuwe liefde hebben. Het is duidelijk: Thomas laat er geen gras over groeien.

De 26-jarige Thomas was niet meer gelukkig met de moeder van zijn zoon Jack en dus besloten de twee uit elkaar te gaan. Maar als we verschillende roddelbladen mogen geloven is er nog veel meer aan de hand, want Thomas is in de drie weken dat het klaar is met Myrthe al naar Parijs afgereisd met zijn nieuwe vriendin.

Cassidy Roeks is twintig jaar oud en net als Thomas werkt ze in de muziekwereld. Waar de vlam tussen de twee precies is overgeslagen is niet bekend, maar Parijs is de stad van de liefde en dus moet het volgens de roddelwereld wel echt helemaal aan zijn tussen de twee.

Myrthe zei eerder nog dat zij en Thomas op vriendschappelijke wijze uit elkaar gingen, maar plaatste enkele uren nadat het verhaal over Thomas en zijn nieuwe vriendin online verscheen een foto op Instagram waar volgens de bladen uit zou wijzen dat ze niet oké is met deze volgende stap.

"Als iemand je hart breekt moet je ze gewoon in het gezicht slaan. Serieus: sla ze in het gezicht en haal daarna ijs", aldus een foto op het sociale medium dat ze even later weer verwijderde.

Thomas heeft zijn nieuwe relatie nog niet bevestigd, maar goede vriend Lange Frans zei dat de zanger door "een persoon" het iets makkelijker kreeg in een tijd die heel moeilijk voor hem is.

Vertrouwd gevoel

Tim Douwsma heeft de prachtigste vriendinnen: zijn ex Marrit Nicolai was een wonderschone blondine, zijn andere ex Stephanie Tency een voormalig Miss Universe Nederland en zijn nieuwe vriendin Jessie Jazz Vuijk was in 2015 nog Miss Nederland. Het is duidelijk dat Tim in elk geval op uiterlijk zijn vriendinnen goed weet uit te kiezen.

Niet eerder voelde Tim echter zo'n connectie als hij nu voelt met Jessie Jazz. Zijn nieuwe vriendin voelde meteen als iemand die hij al jaren kende. "Het klinkt heel romantisch, maar het is écht zo toen ik Jessie zag op het feest: Ik dacht gelijk wat een mooi en leuk meisje. Het was gelukkig wederzijds!"

Echt tijd voor een nieuwe vriendin had Tim echter niet met opnames voor Nieuwe Tijden en The Next Boy/Girl Band. "Dat was pittig en niet bevorderlijk om een relatie op te bouwen. Voor mij was het wel belangrijk dat we elkaar niet uit het oog zouden verliezen. Als er ergens een gaatje was, dan zochten we elkaar op. Het was dan fijn om bij elkaar te zijn."

De tijd die de twee toch voor elkaar konden maken heeft zich uitbetaald en nu zijn ze intens gelukkig samen. Zeker de laatste twee maanden waren als een sprookje omdat Tim eindelijk weer wat tijd had. "We konden vaker leuke dingen doen. Toen zijn we elkaar pas echt gaan ontdekken en dat was iets unieks. Het werd alleen nog maar meer bevestigd, dat we bij elkaar horen. We voelen dat het iets heel bijzonders is wat we samen hebben."