Halina Reijn haalt zich de woede van Nederland op de hals, Carice van Houten is nu moeder, Guus Meeuwis heeft een nieuwe vriendin, net als Johnny de Mol, en Thijs Römer jaagt Albert Verlinde tegen zich in het harnas. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Op vakantie gaan moet een tijd van rust zijn: even niet bezig zijn met werk, onderuit kunnen liggen op een strandstoel, een flinke wandeling maken door het bos, als je maar even niet bezig hoeft te zijn met waar je je al die andere dagen in het jaar al zorgen over maakt.

Hoewel er slechts 17 miljoen Nederlanders zijn op een wereldbevolking van zo'n 7 miljard, lijkt het onmogelijk om landgenoten uit de weg te gaan op heel veel bestemmingen. Voor je het weet hoor je toch weer iemand in het Nederlands commentaar geven op de menukaart in een restaurant, sta je naast een medelander foto's te maken bij een kerk en zit je in het openbaar vervoer ineens naast iemand die óók uit Amsterdam komt.

Nu is dat voor "gewone" Nederlanders zo af en toe al vervelend, maar stel je eens voor hoe lastig dat is als bekende Nederlander. Hier kun je al de straat niet over zonder te worden herkend, maar als dat in het buitenland ook al niet meer kan, wat moet je dan nog?

Halina Reijn schreef deze week in haar column voor AD over haar reisavonturen waarbij ze eerst een stel "zeekoeien" tegenkomt op de loopband op het vliegveld en even later in het vliegtuig steeds wordt aangestaard. Halina kiest bewust voor een streek in Italië waar volgens haar research maar weinig Nederlanders naar toegaan, maar toch zit ze met een hele groep in het vliegtuig.

Ook haar reisgenoot, die Halina niet bij naam noemt, heeft er last van. "Het halve vliegtuig zit vol Nederlanders, die worden toch direct in die hak afgeleverd?", aldus haar anonieme reisgenoot die expres een paar rijen verder zit.

Meteen na het publiceren van de column werd er op Twitter woedend gereageerd: hoe was Halina zo arrogant geworden? Hoe durfde ze andere mensen zeekoeien te noemen? AD-columngenoot Özcan Akyol voelde zelfs plaatsvervangende schaamte en schreef daarom in zijn column over niets anders dan de column van zijn collega.

Natuurlijk duurde het niet lang voor we alle details over die bewuste vlucht van Halina kenden: De Telegraaf sprak één van de "zeekoeien" en wist te vertellen dat de anonieme reisgenoot van Halina niemand minder dan Daniël de Ridder is.

Halina liet op Twitter weten dat haar verhaal verkeerd werd opgevat. "Lieve mensen, niets dan knipogen, lichtheid en ironie bedoel ik de wereld in te slingeren." In haar volgende column reageert ze uitgebreider.

Babynieuws

Waar Halina deze week flink in opspraak komt, is haar beste vriendin Carice van Houten om een leukere reden in het nieuws. Carice is deze week moeder geworden van een gezonde zoon. Was het twee weken geleden nog loos alarm en sprongen we met z'n allen op voor slechts een controlebezoek, is het nieuws nu door zowel papa als mama bevestigd.

Monte Pearce werd deze week geboren en met veel liefde ontvangen door beide ouders. "Een lief klein pakketje is gearriveerd en heeft ons verteld dat zijn naam Monte Pearce is. We denken dat we hem maar houden. Placentasmoothie iemand?", aldus Guy Pearce maandag op Twitter.

Carice moest nog even bijkomen van de bevalling en toonde haar geluk door het bericht van haar vriend te delen en een heleboel emoji er bij te zetten. Een baby, een achtbaan, een blozend gezichtje, een verliefd gezichtje, een ziekgezichtje, een drol, een cocktail, een kuiken en een hartje verbeelden blijkbaar precies hoe Carice zich voelt nu ze moeder is.

Door de komst van hun kindje moeten Guy en Carice de première van de film die hen samen bracht, Brimstone, helaas wel missen. Martin Koolhoven, die de film maakte, zal dat echter niet zo heel erg vinden, want hij is al lang blij dat de twee samen geluk hebben gevonden.

"Ik had denk ik vroeg door dat zij elkaar wel heel leuk vonden, eerder dan zij zelf'', aldus Koolhoven. ''Bij Carice en Guy sloeg de vonk in de eerste weken al over, tijdens de tweede draaiperiode was algemeen bekend dat ze een relatie hadden.''

Nieuwe liefdes

Bekende Nederlandse mannen hebben een goede week: zowel Guus Meeuwis als Johnny de Mol hebben het de laatste tijd heel gezellig met een nieuwe vrouw in hun leven.

Manon Meijers (lifestyleguru) vertelde deze week bij RTL Boulevard dat ze het inderdaad heel gezellig heeft met Guus Meeuwis. De twee werden samen gefotografeerd op het vliegveld waardoor er meteen al verhalen verschenen in Party.

"Wij waren op het vliegveld, ja. Dat was niet toevallig", aldus Manon. Echt veel wil ze over de nieuwe opbloeiende liefde nog niet kwijt. "Geef ons even de tijd om uit te zoeken hoe leuk we elkaar vinden."

Hoe de twee elkaar kennen is totaal onduidelijk, want ook dat laat Manon niet weten. Guus heeft nog helemaal niks gezegd over de "relatie".

Bekende Nederlandse man Johnny de Mol is iets mondiger over zijn nieuwe geliefde. Aan hetzelfde programma liet hij weten dat hij is gevallen voor zangeres Anouk van Schie.

"We vinden elkaar leuk", aldus Johnny over de zangeres die in de begin jaren van 2000 in de meidengroep KUS zat. De twee zouden "een leuke zomer" hebben gehad.

Dat het weer om een bekende vrouw gaat bij Johnny was ons niet eens zo opgevallen, bekende mensen leren immers bekende mensen kennen, maar Johnny vond dat we wel erg makkelijk zijn exen konden opnoemen.

"De indruk die nu weer wordt gewekt dat ik alleen maar bekende vrouwen date is een vertekend beeld'', zegt Johnny. ''In de artikelen worden lang niet al mijn exen genoemd, alleen de bekende. Maar het is echt niet zo dat ik per se bekende vrouwen wil daten. Liefde is liefde en dat laat zich niet sturen.''

'Hersentumor'

Onhandige uitspraken: iedereen doet ze. Zo af en toe flap je er iets uit wat je beter niet had kunnen zeggen. Helemaal niet erg, dat valt prima te herstellen, maar aan alles zit een grens. Thijs Römer leerde vorige week en deze week dat het soms beter is sommige gedachtes voor jezelf te halen.

De acteur schreef op Twitter op de laatste dag van Albert Verlinde bij RTL Boulevard dat hij de entertainmentdeskundige niet zou gaan missen. "Als een hersentumor, namelijk helemaal niet."

Niet handig, zo bleek. Mensen reageerden woedend op Twitter: waarom was het nodig om daar nou weer zo'n ernstige ziekte bij te halen? Ook Albert was niet blij met de opmerking van Thijs, zo liet hij weten bij RTL Late Night.

"Ik weet niet wat hij op had, maar dat was niet verstandig", aldus Albert in een reactie. Thijs liet weten dat hij natuurlijk geen hersentumor bedoelde. "Jeetje.. Kiespijn natuurlijk, ik had kiespijn moeten zeggen."

Of Thijs nog direct zijn excuses heeft aangeboden aan Albert is niet bekend, maar gezien hij hoofd drama bij RTL is zullen de twee nog regelmatig contact hebben nu Albert een mooi RTL-uithangbord heeft met het dagelijkse programma RTL Live. Excuses zijn daarom wellicht verstandig.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend