Deze festivals komen nog na Lowlands

Dit weekend wordt in Biddinghuizen het bekende festival Lowlands gehouden. De festivalzomer is echter niet voorbij zodra er een einde is gekomen aan het Nederlandse festival.

Voor iedereen die nog niet klaar is met deze festivalzomer blijft er genoeg te bezoeken na dit Lowlands-weekend. Festivalinfo en NU.nl hebben tien festivals die zeker de moeite waard zijn op een rijtje gezet.

Zomerparkfeest – donderdag 25 t/m zondag 28 augustus – Venlo

In Venlo is het Zomerparkfeest dat elk jaar de maand augustus afsluit. Dit jaar kan je er terecht voor onder meer Eefje de Visser, Ronnie Flex & Lil’ Kleine, De Staat, Indian Askin, Causes en Blues Pills. Bovendien is dit festival gratis te bezoeken.

Meer informatie Zomerparkfeest

Amsterdam Woods Festival – vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus – Amsterdamse Bos

Na een geslaagde eerste editie keert Amsterdam Woods Festival terug. Het festival heeft gevestigde acts uit binnen-­ en buitenland en nieuw, veelbelovend talent in de groene achtertuin van Amsterdam.

Meer informatie Amsterdam Woods Festival

Nirwana Tuinfeest – vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus – Lierop

In de tuin van Nirwana in Lierop wordt al vier decennia lang een tuinfeest georganiseerd. Dit jaar komen grote namen naar het terrein nabij Eindhoven. Onder anderen Golden Earring, Danko Jones, Guano Apes, Therapy? en John Coffey zijn deze editie van de partij.

Meer informatie Nirwana Tuinfeest

Mysteryland – zaterdag 27 en zondag 28 augustus – Haarlemmermeer

Dance­liefhebbers kunnen dit jaar twee dagen lang feesten bij het Haarlemmermeer. De internationale top van de dance­scene wordt dit jaar vertegenwoordigd door onder meer Diplo, Martin Garrix, Afrojack en Dave Clarke.

Meer informatie Mysteryland

Encore Festival – zondag 28 augustus – Amsterdam

De clubavond Encore, met hiphop en R&B, is uitgebreid met een eigen festival op de NDSM-werf waar een dag lang een breed scala aan live acts en dj’s te zien zijn waaronder Hef, Ganz, Sevn Alias, SBMG en Major Lazers Walshy Fire.

Meer informatie Encore Festival

Mixtream Festival – zondag 28 augustus – Heerhugowaard

Op Mixtream zijn elk jaar gratis bekende artiesten te zien die ook in de programma’s van de grote festivals voorkomen. Zo zijn dit jaar de Lowlands­bands John Coffey, Indian Askin, Gallowstreet en De Likt van de partij. Daarnaast draaien onder anderen The Prophet, Guerilla Speakerz en Mason op het festival.

Meer informatie Mixtream Festival

Into The Great Wide Open – donderdag 1 t/m zondag 4 september – Vlieland

Dit kleinschalige festival op Vlieland is elk jaar steevast binnen enkele minuten uitverkocht. Bekende en minder bekende, nationale en internationale artiesten maken hun opwachting op het festival.

Meer informatie Into The Great Wide Open

Bruis – vrijdag 2 t/m zondag 4 september – Maastricht

Dit gratis toegankelijke festival in Maastricht heeft dit jaar de Belgische band Balthazar aan de haak geslagen. Ook Ane Brun en Admiral Freebee zijn van de partij.

Meer informatie Bruis

Valtifest – zaterdag 3 september – Amsterdam

Valtifest wordt door sommige bezoekers een verkleedfeest genoemd. Op het festival wisselen dj’s en bands elkaar af en is iedereen gekleed in het thema. Dit jaar is dat: On Fire!

Meer informatie Valtifest

Smeerboel – zaterdag 10 september – Utrecht

Het Utrechtse festival Smeerboel is vrij bekend bij de inwoners van de studentenstad. Je kunt er terecht voor techno, live muziek, foute hits, hiphop en vele andere muziekstijlen. Op het programma staan dit jaar onder anderen Joris Voorn, The Darkraver, Illesnoise en FeestDJRuud.

Meer informatie Smeerboel

Hoewel het festivalseizoen op zijn einde loopt, zijn er meer dan genoeg mooie festivals te bezoeken. Een volledig overzicht staat op Festivalinfo.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Gerelateerde artikelen

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie