Roddeloverzicht: Vader Abraham relt Gerard Joling en loos alarm voor Carice

Pierre Kartner blijft Gerard Joling bestoken met hatelijke reacties, Justin Bieber verwijdert z'n Instagramprofiel, Amber Heard en Johnny Depp gescheiden en Carice van Houten is nog niet bevallen. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Vader Abraham is boos. De geestenvader van 't Smurfenlied en Het kleine café aan de haven begreep een week geleden dat niet híj, maar Gerard Joling laatstgenoemde nummer met de Jostiband zou gaan opvoeren voor de koning en is beledigd. 

"Er is niets mis met meneer Joling hoor, maar dit had ik zelf ook graag gedaan. Zeker in de Ziggo Dome en ook tijdens dit feestje, want ik heb al eerder met de Jostiband opgetreden", aldus Pierre Kartner een week geleden in reactie op de bekendmaking dat Gerard zijn nummer zal gaan vertolken.

Op 5 september staat de Jostiband met verschillende bekende Nederlanders in de Ziggo Dome in Amsterdam. Pierre ontbreekt dus op het podium, maar naast Geer zijn ook Guus Meeuwis en zangeres Maan van de partij.

De organisatie van het optreden vond het jammer dat Pierre zich zo beledigd voelde en nodigde de zanger uit alsnog te komen: niet als muzikale gast, maar als V.I.P in de speciaal gereserveerde ruimte van de Ziggo Dome. Pierre dichtbij de koning, dat moest toch dé oplossing zijn.

“Ik schenk de twee kaarten graag aan de 92-jarige mevrouw die door Gerard is aangereden”
Pierre Kartner

Wel nee! Pierre is dan wel 81, maar echt volwassen lijkt de zanger niet. Vrijdag sneert hij in De Telegraaf keihard richting Gerard Joling. Toegegeven: Geer noemde Pierre een oude mopperkont, maar Vader Abraham kan nog net wat harder en valser zijn, zo blijkt vrijdag wel.

"Ik ben natuurlijk zeer vereerd met mijn uitnodiging voor het ereterras, maar ik schenk de twee kaarten graag aan de 92-jarige mevrouw die vorig jaar door Gerard is aangereden op dat zebrapad", aldus Pierre. Daarmee laat die lieve, oude zanger zich van een wel heel venijnige kant zien.

Eind mei 2015 reed Gerard een bejaarde vrouw aan toen zij probeerde een zebrapad in Aalsmeer over te steken. Hoewel het een ongeluk betrof valt het Geer volgens vrienden heel zwaar. De zanger voelt zich verschrikkelijk schuldig en heeft de vrouw in kwestie al meerdere keren benaderd.

Dat Pierre nu op deze manier op de man speelt is wat hard, Geer heeft er immers niet voor gekozen om de zanger niet uit te nodigen voor het festijn. Het is te hopen dat het voor 5 september opgelost is: de avond moet voor de Jostiband toch een feestje worden.

Boze Beliebers

Justin Bieber leek het eindelijk niet meer fout te kunnen doen: zijn criminele activiteiten lijken achter de rug (te hard rijden en met eieren het huis van zijn buren bekogelen), zijn nummers doen het bij een heel breed publiek heel goed en zijn naaktfoto's zijn erg populair.

Toch kreeg de zanger het deze week voor elkaar om zijn hele fanclub tegen hem in het harnas te jagen. Beliebers zijn woedend, want Bieber verwijderde deze week zijn Instagramprofiel. Geen persoonlijke foto's meer van Justin, enkel een melding dat de pagina niet bestaat.

Toegegeven: Justin had er voor gewaarschuwd. De zanger ontving nare reacties op foto's van hem en zijn vermeende nieuwe vriendin Sofia Richie (inderdaad de dochter van Lionel), die onder de trouwe Beliebers niet erg populair is. "Ik maak mijn Instagram privé als jullie niet ophouden met zo reageren. Dit loopt uit de hand, als jullie echte fans waren zouden jullie niet zo gemeen doen tegen mensen die ik aardig vind."

Na het plaatsen van het bericht werden de fans van de zanger woedend: hoe kon hij hen zo laten vallen, terwijl zij hem al jaren steunden? En hoe durfde hij ze fans te noemen? De fans noemen zichzelf Beliebers en zien het liefst dat Bieber dat ook doet.

Het hielp ook niet bepaald dat Selena Gomez, de ex van Bieber, reageerde op zijn foto's. De twee vochten hun breuk zo wel heel erg in het openbaar uit. Selena riep Justin op geen foto's meer te delen van zijn vriendin en dat lekker voor zichzelf te houden. Bieber reageerde vervolgens met een sneer: dat het zo opvallend was dat "mensen" reageerden die hem hadden gebruikt om verder te komen.

Vervolgens liet Selena weten dat Bieber vreemdging, waarna de ruzie stilviel. Nog geen 24 uur later was het profiel van Justin verdwenen. De zanger kennende zal het echter niet heel lang duren: zonder zijn fans, pardon Beliebers, kan hij eigenlijk niet.

Scheiden

Het was een rare week voor Amber Heard en Johnny Depp: zagen we aan het begin van de week nog schokkende video's met rondvliegende spullen en foto's met bloedende vingers, is de scheiding aan het einde van de week helemaal rond, het geld overgemaakt en de twee officieel helemaal klaar met elkaar.

Vorige week zaterdag verscheen een video online waarin Johnny woedend door het huis van het stel liep terwijl hij met keukendeurtjes smeet en een enorm glas wijn voor zichzelf inschonk waarbij Amber zegt dat het "pas 's ochtends is".

Maandag verscheen het gerucht dat Johnny ooit eens uit woede zijn vingertop afgesneden zou hebben. Johnny zou het vermoeden hebben gehad dat zijn echtgenote een affaire had met Billy Bob Thornton en werd daar, door het gebruik van xtc en alcohol, zo kwaad van dat hij zijn topje per ongeluk afscheurde. Ook zou hij de muren van hun woning beklad hebben met verf, waarmee hij schreef "makkelijke Amber".

Vrienden van de acteur verdedigden hem: Amber zou een op geldbeluste golddigger zijn die Johnny om niets zwart probeerde te maken.

Een dag later, dinsdag, was alles opgelost: de scheidingspapieren waren getekend, een bedrag van 6,2 miljoen euro overgemaakt naar Amber en in een verklaring lieten ze weten dat "geen van de partijen valse beschuldigingen had gedaan om er financieel beter op te worden."

Om duidelijk te maken dat het haar écht niet om het geld te doen was stortte Amber het geld meteen op de rekening van twee goede doelen die ze steunt. Een deel naar het kinderziekenhuis in Los Angeles waar ze al jaren geld voor ophaalt, een ander deel naar een stichting die geweld tegen vrouwen bestrijdt.

In een reactie liet Amber weten dat ze op deze manier vrouwen wilde steunen die vergelijkbare dingen hadden meegemaakt als zij. "Om daarmee hopelijk vrouwen te helpen die in een minder goede positie zijn om zichzelf te verdedigen."

Baby

Woensdag leek het eindelijk zo ver: Carice van Houten zou gaan bevallen. De actrice werd gezien bij een ziekenhuis in Amsterdam, met papa-in-spé Guy Pearce en zou volgens De Telegraaf meteen een behandelkamer in geholpen zijn toen ze arriveerde.

De succesvolle actrice was alweer een tijdje niet in het wild gezien en dus stond fotograferend Nederland vooraan toen ze een auto in geholpen werd en naar het ziekenhuis reed. Omdat we niet helemaal weten wanneer Carice is uitgerekend, ging iedereen er natuurlijk meteen vanuit dat het moment daar eindelijk was: Nederland zou een bekende baby erbij krijgen!

Helaas. Carice bleek helemaal niet op het punt van bevallen te staan. Toen NU.nl met haar management belde bleek het om niets meer te gaan dan een routinecontrole. 

Niet dat we de boel dan met rust laten met z'n allen, wel nee! De fotograaf die Carice van deur tot deur volgde mocht op verschillende plekken zijn verhaal doen. "Ze was vanochtend om 10.30 uur naar binnen gegaan en kwam om 15.30 uur pas weer naar buiten", aldus Ferry de Kok.

Volgens de fotograaf zou ze met beveiliging via de achteruitgang naar huis zijn gegaan, in de hoop daar veilig te zijn van alle aandacht. Helaas voor Carice was ook dat niet het geval: De Kok stond haar op te wachten.

Op Twitter laat de actrice blijken niet erg gediend te zijn van de aandacht. "Fuck off! (Niet jullie, de mensen die ik bedoel weten precies dat zij het zijn."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie