Yolanthe en Wesley Sneijder-Cabau hebben strenge regels, Tim Hofman en Jan Versteegh tonen hun billen, Wietze de Jager wordt vader en Sylvie Meis kan niet eens naar het strand. Een overzicht van de entertainmentwereld van de afgelopen week.

Yolanthe en Wesley Sneijder-Cabau delen vrijwel ieder moment van hun leven met hun volgers op Instagram. We zien prachtige foto's van Yo op Ibiza, baby Xess Xava die koddig de camera in kijkt en papa Wesley die trots met zoon op zijn nek loopt. We mogen allemaal meegenieten en dat maakt dat Xess Xava nu al een fanbase heeft zonder dat hij ooit een woord gesproken heeft.

Alles delen moet echter wel volgens de regels van Yo en Wes gaan, dus mogen fotografen zaterdag onder geen beding zonder toestemming foto's maken tijdens de doop van de kleine Xess Xava. In een kerkje op Ibiza wordt de inmiddels 8,5 maanden oude Xess Xava ondergedompeld in wijwater.

Familie en vrienden van Yolanthe en Wesley komen in groten getale richting het Spaanse eiland om er bij te zijn en ongetwijfeld staan paparazzi ook al te wachten voor de kerk. Het koppel heeft daar echter weinig behoefte aan en heeft daarom deze week een bericht uitgestuurd naar de media. De strekking: maak geen foto's van ons, onze baby of onze familie en vrienden.

AD schreef over een "welhaast koninklijke mediacode" vol dwangsommen en schadevergoedingen. Waarom die mediacode er is, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk hebben Yo en Wes ervoor gekozen de foto's van de doop exclusief te verkopen aan een blad, zoals Amerikaanse sterren vrij regelmatig doen.

Het is de vraag of de strenge regels helpen en vooral ook de vraag wat er precies staat te gebeuren als er tóch een foto verschijnt van de doop zonder toestemming. Zo hadden Kanye en Kim strenge regels over hun verloving en dat dat niet gefilmd mocht worden, maar was er uiteindelijk toch een meneer die beelden online zette. Dat kostte de man in kwestie uiteindelijk bijna een half miljoen dollar. 

Halve miljoenen zullen het bij Wes en Yo waarschijnlijk niet worden, maar de waarschuwing is in elk geval gegeven. 

Twee hetero's, drie armen

Blote mannenbillen; we kunnen het allemaal maar moeilijk aan. Stonden we enkele weken geleden nog applaudisserend bij de hete fotoshoot van Kim Feenstra en Geraldine Kemper in LINDA, nu staan we allemaal met de mond open, want twee meneren die halfnaakt zoenend in de L'HOMO staan, zijn toch best heftig.

Heftig om andere redenen dan in eerste instantie misschien lijkt: die billen, dat maakte niemand echt iets uit. Sterker nog, mensen vonden het wel sterk overkomen. Maar waarom stonden er in hemelsnaam wéér twee heteromannen op de cover en wáár was Jans arm gebleven?

Op Twitter werd de cover uitgebreid besproken. De billen van Tim kwamen langs, net als het kleine bouwvakkersdecolleté van Jan. Bloot is hip en daar moesten we het vooral over hebben. Maar de homovraag voerde de boventoon. In het blad stonden Fred van Leer, Hans van Willigenburg en Henk Krol, maar op de cover twee heteroseksuele mannen die speelden alsof ze verliefd op elkaar waren. Waarom?

Aan NU.nl vertelde hoofdredacteur Iebele van der Meulen hoe dat zat: in de 'heterohoek' valt nog veel winst te behalen. "Ik heb het gevoel dat de impact van twee zoenende hetero's veel groter is. Dit zijn bovendien jongens met een enorme invloed op sociale media. Maar de acceptatie van homoseksuelen door hetero’s kan ook worden geholpen door twee zoenende homo’s op de cover. Ik sluit dat ook helemaal niet uit. Waarschijnlijk bedenken we volgend jaar wel weer iets heel anders."

De zoenende hetero's zijn uit te leggen dus, maar is het ook te verklaren dat Jans hand zonder arm in Tims nek ligt? Op Twitter werd al spottend gesproken van een "horrorhandje", maar de echte uitleg is natuurlijk dat iemand iets te fanatiek is geweest met Photoshop.

Och, een paar weken geleden zei Linda de Mol zelf nog in haar editorial voor LINDA dat je bij een cover van een blad gewoon moet kunnen wegdromen. "Het wordt vaak geroepen, maar ik denk toch niet dat je op de cover van een duur glossy blad altijd de waarheid wilt zien." Daarom dus twee hetero's met drie armen die doen alsof ze homo zijn.

Papa Wietze

Prachtig nieuws voor Qmusic-dj Wietze de Jager: hij wordt vader! Zijn echtgenote en tevens Qmusic-collega Lieke Veldt is in verwachting van hun eerste kindje samen en Wietze kan het "nog steeds niet geloven". 

De eerste drie maanden zijn al achter de rug, het kindje lijkt gezond en dus is het reden voor feest in de studio van Qmusic. Wietze huilend in de studio, collega Mattie Valk huilend in de studio; de tranen van geluk maakten het een emotioneel momentje op de radio.

Voor alle flauwe grappen die iedereen ongetwijfeld kon gaan maken, sprak het radioduo meteen al even over het drama rondom Mattie: hij kwam er enkele weken geleden achter dat de tweeling die hij met zijn vriendin had gekregen, niet zijn kinderen waren. Wie de biologische vader van de baby's dan wel is, is niet bekend, maar het zorgde voor een boel gedoe rondom de radio-dj.

Vrijdag zei Wietze meteen al dat hij het best moeilijk vond om te vertellen over zijn babygeluk aan zijn collega, in deze moeilijke tijd. "Je timet het niet en ik ben echt onwijs gelukkig, maar het is onwaarschijnlijk. Dat je denkt: hoe kan dit nou weer op dit moment?"

Mattie knikte instemmend en snapte Wietze, maar is vooral heel gelukkig voor zijn Qmusic-collega. "Wat ik echt niet wil, en dat klinkt misschien een beetje onaardig, is dat mensen jou feliciteren en vervolgens een arm om mij heen gaan slaan van: 'en hoe gaat het met jou?' Het gaat goed met me en natuurlijk heeft dit onderwerp een bepaalde lading voor me en zal dat altijd zo blijven. Maar dit is jullie verhaal, het is jullie geluk, jullie worden papa en mama en ik wil daar het liefst niet in genoemd worden, behalve dat ik het echt waanzinnig vind."

Medelijden wil Mattie niet, maar de grapjes voor zijn maar al te graag. Na een ode van Wietze aan zijn vrouw en hun ongeboren kind knalde Mattie er een flauw grapje in: "Je weet zeker dat eeeh.." Je kan maar beter de eerste zijn die er een grapje overmaakt, zo meent Mattie.

Privacy

De komende weken vertrekt heel Nederland massaal naar het strand om te genieten van de vakantieweken. Iedereen in badpak, bikini of zwempak, dik of dun: het maakt niet uit, niemand heeft tijd om naar een ander te kijken, want iedereen is te druk met zich zorgen maken over zijn of haar eigen lichaam.

Voor Sylvie Meis is dat verhaal een tikkeltje ingewikkelder: niet alleen letten mensen bij haar wel degelijk op wat ze aan heeft en hoe dik of dun ze is, ook volgen fotografen haar het strand op. 

"Begin dit jaar was ik in Miami. Ik merkte dat er paparazzi op het strand waren en dat vond ik, moet ik eerlijk toegeven, zo vervelend dat ik de rest van de vakantie bij het zwembad heb doorgebracht", aldus Sylvie, die zegt de hysterie te willen vermijden. 

“Ze blijven maar jagen en terugkomen.”
Sylvie Meis

"Het irritantste is als ze niet ophouden, terwijl ze hun foto's allang hebben. Ze blijven maar jagen en terugkomen."

Volgens Sylvie is het daarom uiterst belangrijk om als bekend mens zorgvuldig na te denken over een potentiële vakantiebestemming. "Als je naar Ibiza of St. Tropez gaat, weet je van tevoren dat er veel paparazzi op de loer liggen. Dus als je daar problemen mee hebt, moet je dat ook gewoon niet opzoeken."

Sylvie heeft daar dé oplossing voor gevonden: geheime vakantielocaties. "Daarom heb ik een paar geheime adresjes, waar ik redelijk op vakantie kan gaan."