Roddeloverzicht: Linda stoort zich aan nep en boer Tom werd paranoïde

Linda de Mol vindt mensen die zich beter voordoen vreemd, Belle Perez is misschien de vrouw van een juwelendief, boer Tom werd paranoïde van alle aandacht en Airen Mylène wil samenwonen. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Een filtertje hier, een blij tekstje daar en een enkele bijwerking van een flubberbeen: iedereen doet het tegenwoordig. Niet alleen in tijdschriften en op televisie oogt iedereen te mooi om waar te zijn, ook op 'onschuldige' kanalen als Instagram en Facebook zijn we allemaal even knap en perfect.

Niet alleen ons uiterlijk moet laten zien dat we he-le-maal in balans zijn, ook ons leven moet uitstralen dat er echt nooit iets mis is. Een zoektocht naar een foto van een verdrietig moment op Facebook en Instagram duurt stukken langer dan een foto vinden waar iedereen hartstikke gelukkig lijkt.

Linda de Mol is dat ook opgevallen. In haar column voor haar eigen tijdschrift zegt de presentatrice dat ze het maar maf vindt dat foto's van een rommelkamer, een kapotte uitlaat of de ontslagbrief totaal overgeslagen worden op sociale media.

"Wat mij een beetje stoort aan sociale media is dat veel mensen er niet alleen hun foto's shoppen maar het liefst hun hele leven. Op Instagram zie je voetjes met mooi gelakte nageltjes in het zand op die o zo te gekke vakantie in Dubai."

Toegegeven, Linda maakt zich echt ook wel eens schuldig aan het gebruik van photoshop, maar dat is alleen voor foto's in tijdschriften, haar selfies stuurt ze zo au naturel de wereld in. "Het wordt vaak geroepen, maar ik denk toch niet dat je op de cover van een duur glossy blad altijd de waarheid wilt zien. Een keertje misschien om erachter te komen dat celebrity X best veel rimpels heeft voor haar leeftijd of BN'er Y een drankneus. Hèhè, het zijn ook maar gewone mensen. Maar uiteindelijk koop je zo'n blad ook omdat je even wilt wegdromen."

Wegdromen op Instagram en Facebook hoeft van Linda niet: wat haar betreft mag het allemaal best wat echter. De presentatrice noemt het voordoen van een beter leven "dodelijk vermoeiend". Een bericht van Linda kunnen we dan ook niet verwachten op Facebook of Instagram: ze heeft zelf geen accounts.

Juwelen

Een huwelijksaanzoek is tegenwoordig niet compleet zonder enorme ring: alles draait om hoe groot de steen is die pronkt op het dunne zilveren of gouden bandje. Hoe groter de steen, hoe echter de liefde.

De Belgische zangeres Belle Perez trouwde donderdag met haar verloofde Wouter die haar ongetwijfeld ook een flinke diamant heeft gegeven als teken van zijn liefde. Dingetje wel: het zou zomaar kunnen dat die ring gestolen is.

De inmiddels echtgenoot van Belle is juwelier en, zo bleek deze week, mogelijk betrokken bij een juwelenroof. Uit Huis ter Duin werden een tijd geleden verschillende dure sieraden gestolen. Een van de butlers die er werkte verving de sieraden gemaakt van diamanten en kristallen, door sieraden gemaakt van glas.

De man van Belle zou hem daarbij hebben geholpen, zo wist De Telegraaf deze week te melden. Belle ziet het echter allemaal positief in: zij gelooft in de onschuld van haar Wouter.

Ze moet ook wel: niet alleen is Wouter sinds deze week haar echtgenoot, ook werd bekend dat de twee samen een kindje verwachten. De zangeres deelde via Facebook de eerste beelden van haar ongeboren kindje.

Verschillende media meldden deze week dan ook dat het voor Belle fijn zou zijn als de lucht snel geklaard is: de vader van je eerste kind in de gevangenis moet geen pretje zijn.

Paranoïde

Boer Tom is nog steeds Nederlands meest geliefde boer ooit. Nog nooit eerder kreeg een deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw zo veel brieven van potentiële geliefden en nog niet eerder zaten de media een deelnemer zo op de lip.

In de weken rond de uitzendingen lagen fotografen in de bosjes, werden zijn vrienden gevraagd naar het liefdesleven van Tom en werd ieder klein wissewasje groots uitgemeten. Tom leek er vrij stabiel en kalm in te staan, maar deze week vertelde hij dat het echt geen makkelijke tijd voor hem is geweest.

Tom werd namelijk hartstikke paranoïde van alle aandacht, zo bekende hij. "Ik wilde alleen maar dat het weer normaal zou worden. Van onbekende boer was ik ineens een bezienswaardigheid geworden."

De 33-jarige boer kampte niet alleen met psychologische problemen: de stress werd hem zo erg te veel dat hij er niet van kon slapen. "Soms werd ik 's nachts wakker en moest ik enorm over mijn nek. Ik was er helemaal klaar mee."

Ergens, een klein beetje, heeft Tom dan ook spijt van zijn deelname, maar er staat veel moois tegenover. "Dankzij de coach van Boer Zoekt Vrouw heb ik geleerd over mijn gevoelens te praten, wat ik voorheen totaal niet kon. En het was supergezellig en een bijzondere ervaring."

Een geliefde hield Tom uiteindelijk niet over aan het programma, die vond hij na zijn deelname. Toch hield hij er wel iets anders moois aan over: Tom is nu vast gezicht van Eigen Huis & Tuin. De aandacht naar aanleiding van dat programma lijkt mee te vallen: Tom heeft het in het interview niet over stress die hij daardoor ervaart.

Samenwonen

Onwijs verliefd is Airen Mylène op haar Wie is de Mol-medekandidaat Taeke Taekema. Sinds het afsluiten van het afgelopen seizoen hebben we regelmatig mogen meegenieten van iedereens favoriete WIDM-stelletje.

Airen en Taeke op de scooter, Airen en Taeke op de skipiste en Airen en Taeke in bed, we mogen het allemaal zien en meedoen met het geluk van de twee.

Ook grote stappen in de relatie krijgen we mee: de eerste keer samen op vakantie, de eerste zoenselfie en nu de overweging om te gaan samenwonen.

Airen vertelde deze week eigenlijk toch vooral in het huis van Taeke te zijn en dat zonde te vinden van haar eigen "hele leuke woning" die nu staat te verstoffen. De oplossing? Samenwonen natuurlijk!

"Dat lijkt me heel gezellig. Zeker", aldus Airen, die ook al beste vrienden is met Taekes hond en eigenlijk zo kan intrekken. Hoe lang het nog gaat duren voor de twee echt samenwonen zegt ze er niet bij, maar we zullen het ongetwijfeld via sociale media kunnen volgen.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie