Roddeloverzicht: Estavana kende Rafael niet en Ruud Gullit is verdrietig

Estavana Polman had geen idee wie Rafael van de Vaart was, Toine van Peperstraten geniet onwijs van vrijgezel zijn, Jan Versteegh vindt aandacht van vrouwelijke fans 'treurig' en Ruud Gullit heeft verdriet. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Estavana Polman en Rafael van der Vaart zijn intens gelukkig samen. Roddelbladen plaatsen steeds nieuwe foto's van de twee die gezellig samen op het strand lopen, Estavana met Rafaels zoon Damián en zelfs Estavana met Rafaels ex Sylvie Meis. 

Het had niets gescheeld of we waren deze voorbeelden van ware liefde nooit tegengekomen: Estavana had geen flauw idee hoe Rafael eruitzag en de tien jaar die ze verschillen hielpen ook niet bepaald.

"Rafael kende mij van de televisie. Hij heeft een bekende ingeschakeld die me heeft laten weten dat hij me graag wilde leren kennen", aldus Estavana deze week in gesprek met het Duitse tijdschrift Gala. Dat die bekende Frits Barend was, meldt het Duitse blad overigens niet.

Estavana wist maar nauwelijks met wie ze te maken had. "Zijn naam kende ik wel, maar ik kreeg zijn gezicht niet voor ogen."

Toen het toch tot een eerste ontmoeting kwam, was er meteen een klik. "Er was meteen chemie tussen ons. Eerst was het gewoon een flirt. Daaruit is meer ontstaan. Het is fantastisch met Rafael."

Niet alleen tussen Estavana en Rafael klikt het, ook Estavana en Damián kunnen het prima vinden. Zo goed dat de blondine best zelf een gezinnetje zou willen met Rafael, zo vertelt ze ook in het blad.

Komt dit verhaal over de ontmoeting u bekend voor? Dat zou namelijk zomaar kunnen. Jaren geleden zei Sylvie iets soortgelijks, toen ze nog maar net iets had met Rafael. Zij had ook géén idee wie die meneer Van der Vaart dan precies was.

Vrijgezellig

Toine van Peperstraten is sinds 2010 alleenstaand en geniet daar intens van. "Ik ben vrijgezel, maar wel gewoon heel gelukkig."

De presentator scheidde destijds van zijn echtgenote Martine Willekens en heeft sindsdien in elk geval geen relatie gehad waarmee hij de media haalde. Echt op zoek is Toine ook niet, want met zijn drukke agenda kan hij de boel eigenlijk helemaal niet combineren.

"Ik ben ook nogal op mezelf, ik kan in mijn eentje heel gelukkig zijn. Daar komt bij dat ik door de aard van mijn beroep niet op courante tijden werk, zoals de meeste weekeinden bijvoorbeeld, wat het onderhouden van een relatie er niet makkelijker op maakt."

De tijd die hij wel vrij te besteden heeft gaat ook niet in de zoektocht naar een nieuwe partner zitten, want Toine heeft twee kinderen bij wie hij maar wat graag wil zijn. "De tijd die ik overhoud, wil ik ook graag zo veel mogelijk met mijn kinderen doorbrengen."

Na een scheiding gooien sommige bekende mensen het op een vechtscheiding, maar bij Toine en zijn ex-vrouw is daar geen sprake van. Zelfs de geruchten dat hij een affaire zou hebben gehad tijdens zijn huwelijk hebben er niet voor gezorgd dat hij en Martine niet door één deur kunnen.

"Ik woon bij mijn ex om de hoek! We hebben altijd co-ouderschap gehad, maar onze kinderen zijn inmiddels op een leeftijd waarop ze zelf naar de één of ander fietsen, wanneer ze dat willen. Maar ik ben heel blij dat hun moeder en ik nog goed met elkaar omgaan, hoor."

'Treurig'

Jan Versteegh is helemaal hip. Eind 2015 kreeg hij de prijs voor aanstormend talent tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, hij verlengde zijn contract bij BNN-VARA en won zangcompetitie It Takes 2, waarna we nu weten dat Jan niet alleen fantastisch kan presenteren maar ook nog kan zingen.

Tijdens het uitgaan merkt Jan ook dat hij een stuk populairder is geworden, want waar hij eerst nog makkelijk een biertje kon drinken, wordt hij nu regelmatig herkend. De aandacht die hij daardoor ontvangt van gewillige dames vindt Jan maar niets.

"De gedachte dat ze het doen om iemand van tv te kunnen versieren, maakt me treurig", aldus de 30-jarige presentator. Een leven als eeuwige versierder en vrijgezel zou Jan dan ook niet gelukkig maken. "Uiteindelijk willen we allemaal echte liefde in het leven."

Jan is zelf intens gelukkig met zijn geliefde, waarvan hij eerder al vertelde dat ze niet beroemd is en dat hij daar maar wat gelukkig van wordt. Na een relatie van anderhalf jaar sluit Jan samenwonen dan ook niet uit. "Nooit eerder heb ik zoveel geloof gehad in een relatie. We wonen nog niet samen, maar ik denk wel dat ik er geschikt voor ben."

Grappig: Bert van Leeuwen liet zich deze week ook uit over de aandacht die hij krijgt als bekende Nederlander. Toegegeven, de reacties die de 56-jarige Bert krijgt zijn waarschijnlijk íets anders dan die van Jan, maar Bert is er eigenlijk heel positief over. Sterker nog, hij vindt z'n werk misschien wel leuker, juist door de bekendheid.

"Ik denk dat het wel meespeelt. (...) Die bekendheid vind ik niet vervelend en het is inmiddels verweven met mijn leven. Dat Jan en alleman me gedag zegt, ben ik gewend. Mijn vrouw is al jaren geleden gestopt te vragen: 'Wie is dat?', want dat weet ik vaak ook niet precies."

Verdriet

Intens verdrietig is Ruud Gullit, nadat hij enkele weken geleden recht tegenover zijn eigen kinderen in de rechtszaal stond. "Dit wens ik mijn ergste vijand niet toe. (...) Dit doet heel veel pijn."

Ruud zou zijn kinderen 80.000 euro schuldig zijn, omdat hij nog steeds alimentatie voor hen moet betalen. Dat de "kinderen" van Ruud inmiddels allebei volwassen zijn (25 en 22) maakt niet uit: volgens de Italiaanse wet is Ruud verplicht de alimentatie te betalen tot zijn kinderen hun eigen inkomen hebben.

De zaak kwam eerder al voor de rechter, toen zijn ex Cristina Pensa hem failliet probeerde te laten verklaren. Maar zijn kinderen zagen op het laatste moment af van een hoger beroep.

De oud-voetballer wil zijn kinderen dolgraag leren dat ze zelf moeten werken voor hun geld, maar krijgt daar de ruimte niet voor: hun moeder wil alimentatie en daar blijft het bij.

Contact met zijn Quincy en Cheyenne heeft Ruud momenteel niet en dan doet het 'onbeschrijfelijke pijn'. "Ik denk dat iedereen zich kan voorstellen wat dat met je doet als vader."

Zicht op een goede afloop is er voorlopig ook niet. Cristina heeft eerder laten weten "geen oorlog" te willen met haar ex, maar ook dat ze niet uitsluit hem nog eens aan te klagen als hij niet met geld over de brug komt. Zelf zegt ze echter dat het niet om geld gaat, maar dat haar ex eens écht moet denken aan zijn kinderen.

"Ik heb een hart, hoewel sommige mensen in Nederland denken dat ik een geldwolf ben. Dat ben ik niet, ik ben een gelovig mens. Ik wil alleen dat Ruud voorziet in het onderhoud van zijn kinderen omdat ze geen baan hebben."

Dat de 'kinderen' gewoon gaan werken wordt verder niet besproken door papa en mama.

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie