Roddeloverzicht: Mattie 'wordt gestuurd' en Yolanthe heeft ruzie

Mattie Valk blijft onderwerp van gesprek, Amber Heard en Johnny Depp vechten hun huwelijksbeëindiging publiekelijk uit, Typhoon wordt staande gehouden en Yolanthe Sneijder-Cabau heeft flinke ruzie met haar zus. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Maandag keerde Mattie na weken van afwezigheid terug op de radio en dat ging niet zonder slag of stoot. De dj was meteen onderwerp van gesprek: zou hij tijdens zijn ochtendshow iets zeggen over het bedrog van zijn, inmiddels ex-, vriendin?

Mattie liet enkele weken geleden middels een brief weten dat hij niet de biologische vader is van de in maart geboren tweeling van zijn vriendin. Daarna stopte hij een tijdje met presenteren om alles "een plek te geven".

In zijn eerste uitzending sinds het drama vertelde Mattie dat hij nog moeilijk over de kwestie kan praten. Zo moeilijk, dat hij een brief moest voorlezen. "Vergeef het me als ik de komende periode nog niet als vanouds klink, ik vind het spannend om hier weer te zijn."

Mattie kent de details rondom de gezondheid van de tweeling niet. "Ik weet alleen dat het goed met ze gaat. Het vooruitzicht is dat het twee hele prachtige meiden gaan worden. (...) In goede harmonie zijn we dingen af aan het ronden. Wat er in de toekomst overblijft in de relatie met de kinderen, moet de tijd uitwijzen. Voor nu gaat iedereen zijn eigen weg."

De uitspraken van de radio-dj zorgen volgens het AD voor twijfels bij collega's, want waarom wordt zijn ongeluk zo breed uitgemeten door Qmusic? Ruud de Wild wist het wel: marketing. "Ze brengen groots dat Mattie de volgende dag weer terugkeert, een uur voor de start van de show wordt het nogmaals getwitterd; het ruikt allemaal zo naar marketing en dat vind ik echt lelijk."

Volgens Ruud wordt Mattie "gestuurd" door de zender door dingen op een bepaalde manier te brengen. "Ik zeg dit alles omdat ik Mattie zo'n coole gozer vind. Ik snap dat hij vreselijk veel pijn heeft, iemand anders heeft zijn geluk aan diggelen geslagen. Ik hoop echt dat hij hier zonder kleerscheuren uitkomt."

Zonder kleerscheuren gaat zeker niet lukken: veel kranten en tijdschriften zijn als gekken op zoek naar wie dan wél de vader is van de twee kindjes. Privé wist het eigenlijk ook niet, maar begreep van "bronnen binnen de radiowereld" dat het om een goede vriend van Mattie zou gaan. Bewijs voor die uitspraken is er echter niet.

“Wat er in de toekomst overblijft in de relatie met de kinderen, moet de tijd uitwijzen.”
Mattie Valk

Niet vriendelijk

De vermoedens van vorige week klopten: de scheiding van Amber Heard en Johnny Depp loopt al in de eerste weken alles behalve vriendelijk. Werd er een week geleden nog geschreven over ruzies vanwege partneralimentatie, nu gaat het al over huiselijk geweld.

Amber beweert dat Johnny haar een blauw oog heeft geslagen en vroeg bij een rechter een contactverbod aan. Inmiddels praten de twee dus niet met elkaar, maar via de media wordt voldoende uitgevochten.

De advocaten van Amber zeggen dat er meer dan voldoende bewijs is voor mishandeling, de advocaten van Johnny zeggen dat de beschuldigingen worden gebruikt om meer alimentatie te krijgen in de scheiding.

Vrienden van het stel nemen het eerst op voor de een en dan weer voor de ander, dus inmiddels is het niet echt duidelijk meer wie er gelijk heeft. Johnny lijkt al het bewijs tegen zich hebben, zeker nadat er ook sms'jes verschenen waaruit bleek dat hij Amber al langer slaat. De persoonlijk assistent van Johnny, die de sms'jes ontving, zegt echter dat de berichten gefabriceerd zijn.

Amber hebben we sinds de bekendmaking van de scheiding amper in het openbaar gezien, maar Johnny werd deze week alweer gefotografeerd met een nieuwe schone blondine aan zijn arm. In Stockholm ontmoette de acteur de 21-jarige modeblogger Desiree Nilsson, die hij meteen vriendschappelijk om haar middel vastpakte.

Het is te hopen dat die andere opzienbarende breuk van deze week anders verloopt: Calvin Harris en Taylor Swift maakten deze week ook bekend uit elkaar te gaan. Tot nu toe lijkt het allemaal vriendelijk te gaan, de roddelpers zit er echter bovenop om er zeker van te zijn dat alle schande naar buitenkomt. 

Typhoon

Lekker een stukje rijden in een dure auto is er voor getinte, jonge mensen in Nederland blijkbaar niet bij. Rapper Typhoon, enorm succesvol en echt wel heel erg bekend, heeft dat deze week zelf mogen ondervinden.

De rapper rijdt in een witte Mitsubishi Outlander (model groot) rond en werd maandag in Zwolle staande gehouden door de politie. Niet omdat hij te hard ging, of door rood snelde, maar omdat de agent naar eigen zeggen bevooroordeeld was. "Hij hield er rekening mee dat het drugsgeld kon zijn", schreef Typhoon op Instagram, met daarbij een opmerking dat het niet de eerste keer was dat hem dit is overkomen.

Het bericht van Typhoon maakte veel los. Niet alleen reageerden mensen verontwaardigd op sociale media, ook de politie liet weten niet blij te zijn met de huidige stand van zaken. Dinsdag boden ze Typhoon hun excuses aan en de dienstdoende agenten werden aangesproken op hun gedrag.

Het probleem ligt echter dieper, zo zei Typhoon zelf al, en ook minister Ard van der Steur (Justitie) erkende dat er iets misgaat. Hij vroeg Typhoon daarom mee te denken hoe etnische profilering kan worden verbannen.

"Mits het op structurele wijze gaat gebeuren en niet als snelle pleister zal dienen voor een dieper liggend probleem in Nederland", reageerde Typhoon.

Familieruzie

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft het allemaal: goed huwelijk, lief kind, een carrière als presentatrice en een wonderschoon huis in Ibiza. Dat laatste dreigt ze echter kwijt te raken aan zus Rebecca, die het tijd vindt voor familiebonje.

Yolanthe heeft zeven zussen met wie ze een fantastische band heeft en een met wie het minder botert. Zus Rebecca heeft Yo's zoon Xess Xava zelfs nog niet gezien en heeft ook amper contact met mama Cabau van Kasbergen. Ze heeft er genoeg van dat ze overal maar buiten valt en dus lijkt het tijd voor wraak.

Het huis van Yo op het Spaanse eiland was ooit van papa Cabau van Kasbergen en er is iets niet helemaal goed gegaan met het verdelen van de erfenis, zo blijkt nu. Rebecca zegt dat zij recht heeft op het huis en dat Yolanthe het zich onrechtmatig heeft toegeëigend.

Yolanthe heeft flink wat geld gestoken in de villa en vindt dus dat het huis van haar is, maar Rebecca kan zich daar absoluut niet in vinden. Laatstgenoemde is zelfs een beetje boos en overweegt een rechtszaak.

Met ruzie de rechtszaal in wil Rebecca toch liever niet; ze hoopt de bonje met haar zus nog op tijd te kunnen bijleggen zodat er rustig kan worden gediscussiëerd door advocaten.

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie