Sabia Boulahrouz lijkt een nieuwe vriend te hebben, Dave Roelvink zegt een miljoen keer 'sorry', Mart Smeets heeft helemaal geen standaarduitspraak en Sylvana Simons for president. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Echt rust rondom Sabia Boulahrouz lijkt er nooit te zijn. Is het geen lijk dat ze uit de kast trekt over haar ex Rafael van de Vaart, dan is het wel een gerucht dat ze Sylvie Meis weer opzoekt. Nu we al dat gedoe hebben gehad hoorden we eindelijk even niets meer over Sabia, maar nu duikt ze toch weer op.

Dit keer samen met een aantrekkelijke man: de 31-jarige Leonard Freier, die ooit meedeed aan datingprogramma The Bachelor. Sabia doet samen met haar nieuwe vrijgezelle vriend mee aan Dance, Dance, Dance, maar ook buiten de dansstudio lijken de twee het prima met elkaar te kunnen vinden.

Samen in de supermarkt, samen een blokje om en de twee zouden zelfs een avondje in een hotelkamer hebben doorgebracht. Duitse media waarschuwen Sabia voor The Bachelor, want Leonard zou niet te vertrouwen zijn. De winnares van de realityserie kan het beamen: haar werd na de opnames de liefde van Leonard beloofd, maar ze ontdekte al snel dat er geen enkele sprake van liefde was.

Echte liefde is dan misschien niet weggelegd voor Leonard en zijn Bachelor-finaliste, de liefde tussen hem en Sabia lijkt wel degelijk aanwezig. Op foto's in Duitse roddelbladen is te zien dat de vonken overvliegen tussen de twee.

Nu kan het natuurlijk ook een prachtige promotiestunt zijn voor het dansprogramma. Iedereen is nu benieuwd naar de uitzendingen waarin Sabia en Leonard elkaar toch wel zo af en toe moeten opeten tijdens de sensuele dansjes. Allemaal kijken.

Sorry

Dave Roelvink leek eindelijk een beetje een normaal leven te krijgen: roddelbladen hadden het niet meer constant over de rechtszaak die tegen hem loopt, de sekstapes die de ronde deden zijn de wereld zo goed als uit en zelfs de wekelijkse update over zijn liefdesleven hadden we alweer een hele tijd niet gehad. Maar Dave zou Dave niet zijn als hij niet even iets heel onhandigs zou doen.

Vrijdag de 13e was voor Dave echt een ongeluksdag: de dj en zoon van Dries "floepte" er zomaar iets uit en hoppa, kapot zijn carrière. Nu is Daves carrière voor een groot gedeelte gebouwd op ongeluk en zomaar iets verkeerd doen, dus wie weet werkt het nog bevorderend ook.

Dave werd tijdens een optreden bekogeld met bier, wat hem in het verkeerde keelgat schoot. Vervolgens gooide Dave er een stel scheldwoorden uit, waarbij hij ook het woord "kanker" in de mond nam. "Ik weet niet wat er in me gebeurde. Ik werd zo kwaad, het floepte eruit."

Een totale black out had de dj, maar hij heeft er écht spijt van. "Wat ik heb gedaan is verschrikkelijk." Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft Dave geld gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. En verscheen hij bij RTL Boulevard om nog eens duidelijk te maken dat hij het echt niet zo kwaad bedoelde.

Nu is het niet vreemd dat je er in de hitte van de strijd iets uitgooit, maar het beschaafde "verdorie" was al voldoende geweest. KWF hoopt dan ook dat Dave het de volgende keer keuriger houdt.

Video: Dave Roelvink bekogeld met bier

'Mag ik dat zeggen?'

Mart Smeets is een man van standaarden: een fijne Noorse trui en zijn bekende uitspraak "Mag ik dat zeggen? Ja. dat mag ik zeggen" hebben Mart gemaakt tot de man die hij vandaag is. Onvergetelijk.

Hij heeft er helemaal genoeg van. Hij is zoveel meer dan die man met de hippe truien. Hij is zoveel meer dan die ene uitspraak. "Maar de wereld van spottende lieden en Smeets-bashers heeft het veel groter gemaakt. Ik leg er iets terughoudends in. Mag ik zo brutaal zijn? Of zo dom? Of eerlijk?"

Smeets-bashers dus, die hebben er voor gezorgd dat Mart deze bekende uitspraak niet snel weer zal doen. "Toen ik doorkreeg dat nota bene derderangs VARA-cabaretiers er goede sier mee maakten, dacht ik: nou, dan moest ik het maar niet meer doen. Ik heb het jaren geleden al begraven, maar ik moet me nog weleens inhouden."

Volgens Smeets werkt televisie stigmatiserend en dat geldt net zo goed voor zijn sfeervolle truien, die hij echt niet altijd aan heeft. "Iedereen maakt er verkeerde en zielige grappen over. Ik heb ze tijdens precies één Olympische Spelen gedragen, in 2006 in Turijn en daarna nog een keer in de Tour de France toen het 's avonds ergens in de Alpen nogal koud was."

En die laatste keer, dat was niet eens een fashionstatement, dat was om de "bashers" te laten weten hoe sneaky Mart kan zijn. "Dat was vooral een knipoog naar de rest van de wereld; een gemene, doordachte knipoog."

President Sylvana

Bekende mensen die de politiek ingaan: het is niet altijd de beste combinatie. Dat Arnold Schwarzenegger het goed deed als gouverneur van Californië, is immers geen garantie dat Kanye West een goede president van Amerika zou zijn.

In Nederland hebben we ook BN'ers die een poging doen naar een zetel. Deze week kwam er weer een bij: Sylvana Simons. De presentatrice ziet zichzelf als een perfecte vertegenwoordiger van het volk en sluit zich aan bij politieke partij Denk.

Daar gaat Sylvana zich inzetten tegen racisme en discriminatie. "Samenleven betekent niet dat één groep dominant is en dat de andere groepen zich daar maar naar te schikken hebben", stelt ze. "Samenleven betekent respect en oog voor issues die ons uiteindelijk allemaal aanspreken."

Sylvana zet zich er keihard voor in en schuift meteen bij De Wereld Draait Door aan om haar aansluiting bij de partij te verdedigen. Dat ging er bij bekende fans van de dagelijkse talkshow niet echt lekker in. 

"Dus Sil vindt het begrijpelijk dat 'fuck you Erdogan' leidt tot arrestatie van Ebru en een landarrest van 14 dagen. Vat ik het zo goed samen?", aldus Theodor Holman op Twitter en Tim Hofman vond dat Sylvana maar "door de mest" moest zakken omdat ze begrip toonde voor de arrestatie van Ebru Umar nadat ze Recep Tayyip Erdogan op Twitter beledigde.

Sylvana ziet de kritiek op Twitter als een aanmoediging. "Er zijn nog geen 24 uur verstreken sinds m'n heuglijke nieuws en ik heb al mogen proeven hoever men bereid is te gaan om de macht te verdedigen."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend