Roddeloverzicht: Peter Jan wil aandacht en Tygo wil niet Hokken

Peter Jan Rens doet alles voor de publiciteit, Lodewijk Asscher is verbaasd over Achterklapstatus, Kim Kötter en Jaap Reesema laten iedereen meegenieten met babygeluk en Tygo Gernandt wil niet samenwonen. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Net als we denken dat Peter Jan Rens dan misschien eindelijk klaar is met gek doen, duikt meneer Kaktus toch weer op. Alsof een gebrek aan de spotlights Peter Jan te veel wordt: "niemand die over me schrijft? Dan gaan we eens even iets ludieks doen!"

Deze week deed PJ een verwoedde poging om Privé, Party en Story overuren te laten maken. Via Facebook deelde hij een foto van zijn ex Virginia die zich op haar wang liet kussen door een knappe man. Bij de foto schreef Peter Jan slechts één woord dat boekdelen sprak: "Oke."

De roddelredacties werkten overuren: wie was deze man en wat deed Virginia nu echt met hem? Was dit hét teken dat de liefde tussen Peter Jan en de moeder van zijn dochter Djelisa definitief over is? 

Nee, is het korte antwoord. Peter Jan en Virginia lijken weer even een moment van aandacht nodig te hebben gehad en meer niet. Want de oplettende kijker zag op de tijdlijn van PJ al dat er een video opstond met éxact dezelfde achtergrond.

En de meneer op de foto met Virginia? Dat is Danny Diëgo. Mocht u niet weten wie dat is: Danny zat heel even in Utopia en is zanger. En hij heeft een vriendin, dus van liefde tussen hem en Virginia is geen sprake. Sterker nog: Peter Jan was er die dag gewoon bij. Op een groepsfoto die Danny deelde is te zien dat zowel meneer Kaktus als Virginia op het strand waren, met nog tien anderen.

Waarom Peter Jan de behoefte lijkt te hebben zich steeds opnieuw in de kijker te spelen weet niemand, maar het lijkt inmiddels een heuse verslaving. Doen alsof je een ex een nieuwe liefde heeft zodat de pers je maar gaat bellen, het zal niet bij veel mensen opkomen. Binnenkort zal er ongetwijfeld weer een hint verschijnen dat PJ en Virginia toch gaan trouwen, een kind krijgen of gaan verhuizen naar Turkije. Want gewoon duidelijk en eerlijk zijn over hoe de situatie in elkaar zit? Wel nee, dan bellen Boulevard en Shownieuws niet meer.

Achterklapper

Politici lijken wel eens vergeten dat ze toch ook een beetje BN'er zijn. Iedereen wil stiekem weten hoe het nu zit met de eeuwige vrijgezel Mark Rutte, dat Fleur Agema een kind heeft met Léon de Jong en of Diederik Samsom na zijn scheiding al een nieuwe liefde heeft.

Vicepremier Lodewijk Asscher vond zichzelf deze week terug in een reeks van bekende Nederlanders op de Achterklap-pagina van NU.nl. Josje Huisman, Simone Kleinsma, Douwe Bob en Lodewijk Asscher. Mooi lijstje, zo vond ook de PvdA'er.

In het interview vertelde Asscher hoe verbaasd hij is dat zijn echtgenote ooit voor hem is gevallen. "Het is een wonder dat ze mij gekozen heeft, laat ik het zo zeggen."

Ook leerden we dankzij Fabulous Mama & Family dat de vicepremier hard zijn best doet om tijd vrij te maken voor zijn vrouw. "We proberen vrijdag of zaterdag met z'n tweeën te hebben. Ik heb dus vooral weinig tijd voor mijn sociale leven daarbuiten."

Om zijn eigen gezicht nu niet eens op Algemeen te zien, maar op Entertainment was voor Asscher best een schok, zo liet hij weten via Facebook. "Entertainment? En opeens sta je tussen Douwe Bob en prins Jaime. Om nog maar te zwijgen over Josje Huisman. 'Stomverbaasd' en het is nog waar ook."

Ook op Twitter uitte de politicus zijn verbazing over zijn nieuw gevonden sterrendom. "Deze aflevering van NU.nl plak ik op de ijskast. #ditpaktniemandjemeeraf."

Overladen met baby's

Baby's zijn mooi. leuk, lief en fantastisch, maar ja: ook van baby's kun je genoeg krijgen. Als papa of mama draait de wereld helemaal om je net geboren dochter of zoon, maar kersverse ouders lijken wel eens te vergeten dat dat voor alle andere mensen niet zo is.

Kim Kötter en Jaap Reesema werden deze week de ouders van een wolk van een baby: zoon Muck werd dinsdag geboren en werd méteen Holland's Next Top Baby. Alles wat er gebeurde rondom het jongetje mochten we zien.

Kim plaatste foto's van voor de bevalling en na de bevalling, allemaal in zwart/wit om vervolgens een hele lieve foto van baby Muck in een groen lakentje te delen. Jaap deed het iets rustiger aan: hij deelde er eentje. Gelukkig is er nóg een mogelijkheid om de groei van slechts een week van Muck te volgen, want de gelukkige ouders hebben al een Instagramprofiel aangemaakt voor het ventje.

Babyvoetjes, handjes en trots foto's met papa en mama: we zien het allemaal. En echt, de foto's zijn stuk voor stuk zoet, maar het zijn er wel héél veel. 

Baby Muck kan nooit meer anoniem door het leven, want iedereen heeft zijn gezichtje, voetjes en handjes nu al uitvoerig kunnen bestuderen. De paparazzi hoeft ook nooit achter een foto van Muck aan, wat nog wel eens de reden zou kunnen zijn voor deze baby-overload.

Want als papa en mama toch al alles delen, waarom zou je ze dan in godsnaam nog willen lastigvallen als ze boodschappen doen? Wat dat betreft is het een slimme zet van de ouders van Muck: gestalkt worden door fotografen is er niet bij, iedereen heeft het toch al gezien.

Willen hokken

Arme vriendin van Tygo Gernandt. De 42-jarige acteur wil niet met haar samenwonen. Tygo is namelijk onwijs gesteld op zijn eigen ruimte en heeft helemaal geen zin om een woning te delen.

"Ik vind het heel fijn om samen te zijn, maar het is voor mij ook heel belangrijk om een eigen plek te hebben", aldus Tygo, die die situatie niet ziet veranderen. "Nu niet en ook niet in de toekomst."

Nu is het natuurlijk eigenlijk niet heel groot nieuws, maar de naam van de (overigens wonderschone) vriendin van Tygo maakt dat heel Nederland het er deze week over had.

Annewil Hokken, maar Tygo niet. Want ja. Zijn vriendin heet Annewil Hokken. En dat is superlullig als je vriend juist niet wil hokken. 

Twitter liep er van over, want met deze combinatie moesten we allemaal de bovenstaande flauwe woordgrap maken. Tygo en Annewil hebben er maar niets over gezegd, die zijn inmiddels wel gewend aan de grapjes.

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie