Mattie Valk vertelt eerlijk en open over schokkend drama, Victoria Beckham zong niet mee in Spice Girls-tijd, Sylvie Meis stopt met bh's en Douwe Bob lijkt de belangrijkste man van Nederland. Een overzicht van de entertainmentwereld van afgelopen week.

Mattie Valk had het waarschijnlijk nooit verwacht, maar deze week beheerste zijn leven het nieuws in Nederland. Niet alleen roddelsites schreven over het ongelukkige verhaal van de Q Music-radio-dj, ook serieuze kranten en televisieprogramma's konden het nergens anders over hebben: Mattie blijkt niet de biologische vader van de te vroeg geboren tweeling Bo en Vesper.

Wekenlang leefden luisteraars mee met de radio-dj: zijn twee kindjes werden veel te vroeg geboren. 26 weken was zijn vriendin Kirsten zwanger toen ze beviel van de tweeling. Wat volgde was een moeilijke periode voor het stel: zouden hun kindjes er doorheen komen?

Nu blijkt dat het drama nog veel groter is dan wij lang dachten. In dezelfde periode waarin Mattie, begrijpelijk, vrij nam om bij zijn dochters te zijn, ontdekte hij niet de biologische vader van de kinderen te zijn. Iemand anders is de vader van Bo en Vesper en zijn vriendin Kirsten had dat al die weken geheim gehouden.

Een heel akelig verhaal, zeker als we enkele maanden teruggaan, toen Mattie vertelde dat het heel bijzonder was dat zijn vriendin zwanger was. Uit medisch onderzoek bleek dat de twee niet op natuurlijke wijze kinderen konden krijgen. De dj en zijn vriendin hadden afgesproken geen medische hulp te willen gebruiken en dus was de zwangerschap écht een waar wonder.

Mattie is flink in de war, zo schreef hij begin deze week in een brief die zijn collega en goede vriend Wietze de Jager voorlas in de uitzending. "Het liefst had ik ervoor gekozen om dit op mijn eigen tijd, onder de radar, met alle betrokkenen vorm te geven. De situatie bleek echter onhoudbaar. Ik en mijn familie kunnen niet langer het enorme medeleven rondom de kinderen op de juiste manier ontvangen."

Hoe het nu verder moet met de jonge meisjes heeft Mattie nog niet bekendgemaakt; hij heeft de meisjes eerder erkend als zijn kinderen, hoe gaat dat nu in zijn werk. Een ding is zeker: Mattie en Kirsten gaan niet samen verder. En dat na een relatie van ruim twaalf jaar. Het is te hopen voor Mattie dat hij flink veel steun krijgt van vrienden en familie en inderdaad de tijd krijgt om het allemaal te verwerken.

Playbacken

Stiekem wisten we het allemaal al, maar toch kwam het als een klap: Victoria Beckham blijkt tijdens de hoogtijdagen van de Spice Girls niet zelf te hebben gezongen. Al die tijd heeft ze haar best gedaan zo keurig mogelijk te playbacken, maar zelf hebben we Victoria maar amper gehoord.

Ginger, Scary, Sporty en Baby Spice zongen allemaal wel zelf, maar de kans dat iemand de stem van Posh Spice live heeft gehoord is zeer klein. "De producenten zetten mijn geluid uit en lieten alleen de anderen zingen."

Nu is het nooit een geheim geweest dat Victoria niet de sterkste zangeres van het stel was; we hoorden de zangeres amper op singles, terwijl de anderen allemaal een grote rol speelden in de tientallen hits die de meidengroep in de jaren negentig had.

Nee, Victoria was vooral mooi en sexy. Haar zwarte, chique jurkjes speelden een belangrijke rol in het sexappeal van de meidengroep. En wat blijkt nu? De dure jurkjes van Victoria maakten dat de rest in goedkope troep rondliep.

"De andere meiden kregen hun kleding gratis, omdat het rotzooi was. Dus bleef er meer over voor Gucci-jurkjes voor mij", aldus Victoria openhartig over haar parmantige outfits.

Kans dat we de outfits en vooral de stem van Victoria ooit nog te zien of te horen krijgen is klein: de inmiddels bekend modeontwerper heeft gezegd geen zin te hebben in een reünieconcert om het twintigjarige jubileum van Wannabe​. 

Posh Spice is overigens niet de enige, ook Sporty Spice heeft helemaal geen tijd voor een reünie. Viva For(n)ever.

Geen lingerie meer

Sylvie Meis heeft er genoeg van: geen beha's en slipjes meer voor de presentatrice. Oké, dat is wat overdreven. Ze gaat ze niet meer dragen voor Hunkemöller. Na een samenwerking van vier jaar gaat Sylvie niet meer halfnaakt voor het lingeriemerk.

Haar net verschenen bikinilijn is de laatste en daarna gaat ze zich concentreren op eigen projecten. Wat dat inhoudt is niet helemaal duidelijk, maar het betekent ongetwijfeld dat we niet al te lang zonder Sylvie in bikini hoeven; er komt gewoon een eigen lijn of iets in die hoek.

Mocht u Sylvie dan toch erg missen bij Hunkemöller, ze is ook nog altijd te bewonderen op Duitse televisie. De presentatrice straalt bij Let's Dance en daarvoor ook al bij Stepping Out, dus dat ze het volgende dansprogramma zou gaan maken stond eigenlijk al vast. 

Dance Dance Dance komt na kijkcijfersucces in Nederland ook naar Duitsland en Sylvie was dé uitgelezen persoon om dat te gaan presenteren. Tikkeltje ongemakkelijk kon het wel worden: voormalig bff Sabia Boulahrouz is mogelijk deelnemer.

Een hereniging tussen Sylvie en Sabia zit er helaas toch niet in, zo bleek deze week: de geruchten over Dance Dance Dance verdwenen net zo snel als ze gekomen waren. Sylvie gaat Dance Dance Dance niet doen en dus kunnen we een ongemakkelijk moment tussen de twee exen van Rafael van der Vaart wel vergeten.

De wereld draait om Douwe Bob

Douwe Bob is even de belangrijkste man van Nederland. Als medium kun je niet zonder een bericht over onze inzending van het Eurovisie Songfestival; de wereld draait om Douwe Bob.

Dinsdag komt de heer Posthuma voor Nederland uit tijdens de liedjesstrijd en iedere beweging die daar voorafgaand aan wordt gedaan, moet worden geregistreerd. Douwe zet een tatoeage, Douwe laat tien seconden stilte vallen, Douwe zet nog een tatoeage, Douwe springt naakt het water in, Douwe draagt paars, Douwe zet puntjes op de i. Het is duidelijk; Douwe heeft het er maar druk mee.

Een jaar geleden had iedereen het nog over de outfit van Trijntje Oosterhuis en wat dat betreft zijn we al heel wat opgeschoten ten opzichte van 2015: we hebben slechts één bericht gehad over het pak van Douwe, maar veel meer over zijn liedje en het optreden zelf.

Douwe zou het volgens de laatste berichtgeving onwijs naar z'n zin hebben; flirten met journalisten tijdens de persconferentie is voor de 23-jarige zanger een welkome afleiding van de druk die hij inmiddels toch wel moet voelen, om verder te komen dan Trijntje vorig jaar.

10 mei weten we het; komt Nederland de halve finale voorbij en hebben we dan misschien toch eindelijk weer eens een winnend nummer? The Common Linnets waren er twee jaar geleden zo dichtbij, het zou prachtig zijn als het Douwe nu ook lukt.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend