Het festivalseizoen is met een nieuwe editie van Paaspop onlangs feestelijk afgetrapt. De komende maanden vinden er ruim 1.800 festivals plaats in Nederland. NU.nl en Festivalinfo maken een selectie uit het uitgebreide assortiment.

Sniester - 27 t/m 29 mei, Den Haag

Op gratis festival Sniester kunnen heel veel aankomende Nederlandse acts op diverse binnen- en buitenpodia zien. Drive Like Maria, De Likt en Bells Of Youth zijn al grote namen in Nederland, maar geven ook een optreden. Het rondstruinen langs eetkraampjes en de markt geeft een knus dorpsgevoel en bezoekers worden uitgenodigd om eens nieuwe soorten muziek of eten uit te proberen.

Meer informatie over Sniester

The Flying Dutch - 4 juni, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

Voor de tweede editie van The Flying Dutch worden tien van de bekendste Nederlandse DJ's door het land gevlogen. Onder anderen Afrojack, Armin van Buuren, Hardwell, Martin Garrix en Tiësto geven optredens op verschillende locaties. In het Olympisch Stadion in Amsterdam, het E3 strand in Noord-Brabant en Ahoy, Rotterdam staan de dj's van 13.00 tot 23.00 uur op het podium. Tickets zijn al wel uitverkocht.

Meer informatie over The Flying Dutch

Fortarock - 4 en 5 juni, Nijmegen

De organisatie van Fortarock probeert alles uit hun budget te halen om de grootst mogelijker ock namen bij elkaar te harken. Dit jaar komen Within Temptation, Volbeat, Disturbed en Tremonti optreden, maar echte metal is er ook van bijvoorbeeld Amon Amarth en Abbath.

Meer informatie over Fortarock

Pitch Festival - 1 en 2 juli, Amsterdam

Dance met een alternatief of indiepop-sausje, twee nachten op rij in de mooie ambiance van het Westergasterrein vlakbij Amsterdam Centraal.  Dit jaar met onder andere Dj Shadow, Grimes, Anderson .Paak, Soulwax en Floating Points.

Meer informatie over Pitch Festival

Roots in the Park - 2 juli, Utrecht

Het Julianapark in Utrecht verandert in een Amerikaanse buurtbarbecue tijdens Roots in the Park. Fijne blues, folk en Americana in een groene oase vlakbij de uitlaatgassen van de Amsterdamsestraatweg.

Meer informatie over Roots in the Park

Metropolis - 3 juli, Rotterdam

Net als het gratis toegankelijke Parkpop in Den Haag is Metropolis een groots opgezet festival voor een zeer breed publiek. Een unieke festivalbeleving en hoewel de organisatie nog geen programma heeft verklapt staan er elk jaar bands die later doorbreken.

Meer informatie over Metropolis

Nutella Festival - 16 juli, Amsterdam

De eerste editie van het Nutellafestival gaat plaatsvinden in Amsterdam. Met live acts, kindvriendelijke voorzieningen en heel veel zoetigheid trekt het festival waarschijnlijk een breed publiek.

Meer informatie over Nutella Festival

Valkhof Festival - 16 t/m 22 juli,  Nijmegen

In het Valkhofpark draait het niet om hossen en skihutmuziek. De aankomende indierock, folk of soul die op een zeer mooie intieme locatie te horen is, werkt zo verslavend dat de avond zo voorbij is.

Meer informatie over Valkhof

Airforce Festival - 6 augustus, Enschede

Airforce Festival wordt gehouden op militaire vliegbasis Twenthe in Enschede en heeft tussen de hangars en landingsbanen zes area's met de hardere dance-stijlen op het programma staan.

Meer informatie over Airforce Festival

Lowlands - 19 t/m 21 augustus, Biddinghuizen

Het megafestival in Flevoland heeft dit jaar een sterke line-up, met grote dance, rock en indie-namen. Dit jaar staan onder anderen Muse, Wolfmother en James Blake op het podium.

Meer informatie over Lowlands

Springkussen Festival - 3 september, Eindhoven (Op andere data ook in Amsterdam en Enschede

Op het dancefestival Springkussen staan op de tientallen springkussens enkel volwassen te springen. Het festival is volgebouwd met opblaaskastelen, springkussens, stormbanen, waterglijbanen en ballenbakken.

Meer informatie over Springkussen Festival

Bekijk het complete festivaloverzicht van Festivalinfo met ten minste 1800 meer festivals

Meer langere verhalen en achtergronden op NUweekend