Johnny de Mols ex doet een boekje open, Yolanthe Sneijder-Cabau laat Xess Xava niet zien aan haar zus, Boer Geert heeft geen verdriet van zijn relatiebreuk en Geer en Goor gingen op bezoek bij de minister-president. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Na wekenlang te mogen genieten van alle verhalen die Christie Bokma en Sabia Boulahrouz te vertellen hadden over Rafael van der Vaart, was het voor de gemiddelde roddelliefhebber vorige week zwaar: niemand haalde lijken uit de kast van zijn of haar ex. Wat moeten we dan?

Gelukkig was daar deze week Shima Kaes, de ex van Johnny de Mol die nu toch eindelijk, negen maanden na de breuk, ook eens haar verhaal wilde doen. Want Johnny had allang verteld hoe het ging. Volgens Johnny was de verloving verbroken omdat het "niet meer werkte" en dat slechts een maand nadat de twee zich verloofden.

Het bleef een beetje maf: 'ja' zeggen tegen de rest van je leven delen en dan vervolgens een maand later uit elkaar gaan. Maar Johnny zei er niets meer over en Shima hield wijzelijk haar mond. Het leek een hele beschaafde manier van uit elkaar gaan.

Léék ja, want wat blijkt? Die keurige break-up ging niet half zo lekker als wij dachten. De twee zijn volgens Shima op een "niet heel chique manier" uit elkaar gegaan. De exacte reden wil ze niet geven, maar een ding is duidelijk: ze zijn geen vrienden meer.

"Tot de dag van vandaag zijn we in ieder geval niet on speaking terms", aldus Shima, die "enorm" verliefd was op de presentator. " Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er is om het juiste te doen."

Shima vertelt in het interview met Grazia verder dat ze de presentator nooit heeft bedrogen. "Als er iemand trouw en loyaal is, ben ik het wel."

Maar waarom praten Shima en Johnny dan niet meer? Is Johnny niet trouw en loyaal geweest? Wat waren die schoonheidsfoutjes? Toch nog zoveel vragen en dat na zo'n verhelderend interview. De antwoorden krijgen we waarschijnlijk nooit meer.

Familieruzie

Ruzies tussen familieleden van anderen oplossen, maar zelf geen contact hebben met je broer of zus. Het klinkt een beetje maf: want als jij het al niet goed kan doen met je familie, hoe moet je daar dan in godsnaam andere mensen over adviseren?

Yolanthe Sneijder-Cabau lijkt er weinig moeite mee te hebben. Voor We blijven toch familie helpt ze familieleden, net als Bert van Leeuwen in Het Familiediner, weer bij elkaar te komen, maar zelf blijkt ze al jarenlang een familielid buiten te sluiten.

Zus Rebecca heeft Xess Xava zelfs nog niet eens gezien, zo vertelt ze in gesprek met Story. En ze lijdt eronder, want niet alleen Yo laat niks meer horen, inmiddels is ook mama Richarda betrokken bij de ruzie en staat Rebecca moederziel alleen op straat.

"Het doet heel veel pijn en hoe langer het duurt, hoe erger ik het vind. Zeker nu mijn moeder ook met mij heeft gebroken", aldus Rebecca.

De kans dat de twee zussen elkaar op Ibiza tegenkomen is aanwezig en Rebecca weet nog niet helemaal hoe ze daar mee om moet gaan. Problemen met een weerzien met haar zus zou ze niet hebben: Rebecca wil niets liever dan dat het weer goed komt.

"Ik weet niet wat ik op zo'n moment zal doen. Misschien moet ik gewoon op haar afstappen. Want ik hoop echt dat het ooit weer goed komt. Wat er tussen ons is voorgevallen, ligt heel gevoelig."

De 32-jarige Rebecca hoopt net als haar zussen Nathalie, Deborah, Kalin, Xelly, Lluna, Marina en Ada haar neefje gauw te kunnen zien. "Het kan toch niet zo zijn dat dit voor altijd is? Ik wil Yolanthe en mijn moeder weer terug in mijn leven. Dat is mijn grootste wens."

Niet zielig

Onze favoriete Boer zoekt Vrouw-deelnemer keert mogelijk terug in de serie. Boer Geert is namelijk weer vrijgezel! Zijn relatie met Hetty heeft helaas niet lang mogen duren en dus moeten Geert en zijn grijpgrage handjes weer op zoek naar een nieuwe liefde.

Anders dan je zou verwachten, is Geert eigenlijk helemaal niet zo verdrietig. De boer blijft goede vrienden met Hetty en de breuk is dan ook fijn verlopen.

En echt alleen zal Geert niet zijn; hij heeft immers een zoon en twee kleinkinderen en ook nog best een grote groep vrienden en kennissen, die in de buurt wonen.

"Dat biedt mij afleiding. (...) Ik kan altijd nog even een biertje in het café gaan halen als ik me verveel. Dan zijn de dagen zo om hoor", aldus Geert.

Mocht hij zich dan toch nog alleen voelen, is er altijd nog een oplossing: hij heeft nog 88 brieven over van de dames die hem na de oproep bij Boer Zoekt Vrouw wel interessant vonden.

Als dat nog niet voldoende is, kan hij zich altijd nog weer opnieuw inschrijven voor het programma. Wij willen niets liever dan dat de maker van Lucky TV nieuwe beelden krijgt van "Geile Geert".

Gieren

Een dagje met Gerard Joling en Gordon: de een droomt er van, de ander lijkt het een regelrechte nachtmerrie. Van minister-president Mark Rutte weten we het niet zeker, maar de kans is groot dat hij in de eerste categorie valt.

De heren mochten het torentje in en daar praten over eenzame ouderen. 's lands favoriete duo zet zich al jaren in om de mensen te helpen en vond het tijd dat Mark dat ook eens ging doen.

Geer liet in zijn vlog weten best een beetje nerveus te zijn voor het bezoek aan de minister-president, maar blij te zijn dat hij weer eens een excuus had om een mooi pak aan te trekken, een stropdas om te doen en zijn koninklijke onderscheiding op te spelden.

Of het bezoek van Geer en Goor ook nog echt iets zal uitmaken is even afwachten, maar het zal ongetwijfeld om te gieren zijn geweest. Ook vooral omdat Gordon en Mark elkaar al langer kennen: in september 2015 ging Goor ook al eens langs in het torentje.

Wij hopen op beelden; we willen best meegieren met de drie mannen.

Bekijk de vlog van Gerard over het bezoek: