Roddeloverzicht: Sabia leeft in een soap en Dijsselbloem is thuis niet de baas

Sabia is hoofdrolspeelster in haar eigen soapserie, Katja Schuurman binnenkort misschien weer de bruid, Peter R. de Vries had graag eerder seks willen hebben en Dijsselbloem gaat thuis niet over het geld. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Goede Tijden, Slechte Tijden is dag in dag uit een van de best bekeken programma's op de Nederlandse televisie. Sabia Boulahrouz heeft dergelijk vermaak niet nodig, want zij leeft in haar eigen soapserie.

De afgelopen paar jaar zijn we allemaal getuige geweest van een intrigerende, zich steeds verder uitrollende soap over het leven van Sabia, haar voormalige 'bff' Sylvie en de man die ze lief hadden, en misschien zelfs wel even deelden; Rafael van der Vaart.

Omdat ook onze Oosterburen niet genoeg krijgen van de bezigheden van Sabia, kan het 38-jarige model in spe de deur niet uit zonder te worden gefotografeerd door tien paparazzi. "Aan al die aandacht ben ik nog steeds niet gewend. Dat onbekende mensen met mij op de foto willen is iets wat ik mijn kinderen niet kan uitleggen. Ze snappen het niet, en ik eigenlijk ook niet."

En dan zegt je vriend (Rafael) ook nog dat hij eigenlijk liever heeft dat je alle geruchten moet laten gaan en je niet mag reageren. Nu het uit is, is dat in elk geval voorbij. In een uitgebreide reportage in LINDA doet Sabia eindelijk haar verhaal.

Zo weten we nu dat Sabia eigenlijk nooit kinderen wilde, maar er nu drie heeft, dat ze niet wilde dat Rafael bij Real Betis ging spelen, dat ze nog steeds op de kosten van Rafael woont en dat ze zich niet te groot voelt voor een "normale baan", Sabia wil best bij Starbucks werken.

Ook opmerkelijk: over haar voormalig beste vriendin Sylvie wil ze niet meer praten. Of nou ja, een beetje sneren kan wel. "Kort nadat ik mijn kindje had verloren, postte zij een foto op Instagram waarop ze de foto van haar, mij en Raf nadeed met nieuwe vrienden. Toen toonde ze voor het eerst haar ware karakter voor een groot publiek. Eindelijk konden mensen zien hoe ze werkelijk is."

Heerlijk hoor, al die exen die hun gal spuwen in de media. Volgende week Sylvie aan de beurt?

Tweede huwelijk

Dat een huwelijk niet voor altijd hoeft te zijn, weten we inmiddels wel. Ongeveer een derde van alle huwelijken die in Nederland worden voltrokken, eindigt in een scheiding. Dus dat menig BN'er inmiddels toe is aan huwelijk nummer twee of drie is niet meer shocking.

Toch schrokken we allemaal toen Katja Schuurman en Thijs Römer bekend maakten te gaan scheiden: als zij het al niet redden, wie dan wel?! Inmiddels zijn we over de schok heen en zien we Katja intens gelukkig met haar 'toyboy' Freek. In juni 2015 bevestigde de kok het nieuws en sindsdien zien we de twee regelmatig verliefd door de straten van Amsterdam struinen.

Een jaar is voor veel mensen wellicht wat kort, maar Freek weet het eigenlijk wel zeker: Katja wordt zijn vrouw. "Katja en ik gaan zeker trouwen. We zijn heel gelukkig samen."

Dat Freek haar al ten huwelijk heeft gevraagd, zoals De Telegraaf schreef, klopt niet, maar hij overweegt het wel serieus. "In Istanbul heb ik de grote vraag niet gesteld en het is ook niet zo dat we komende zomer al in het huwelijksbootje stappen. Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ik Katja een romantisch aanzoek doe."

Superlief natuurlijk, dat de 27-jarige Freek zo verliefd is op zijn veertien jaar oudere vriendin dat hij met haar wil trouwen, maar Katja leek nog niet al te enthousiast. "Trouwen zou zomaar iets heel moois kunnen zijn, in de toekomst, maar is nu niet aan de orde."

Wacht dus nog maar even Freek, wellicht dat Katja dan wel staat te trappelen.

Eerder seks

Gemiddeld gezien hebben mensen wereldwijd rond hun zeventiende voor het eerst seks. Peter R. de Vries vertelde deze week in gesprek met de Volkskrant niet wanneer hij er mee begonnen is, maar wel dat hij het graag eerder had gedaan.

Niet dat ze bij de Volkskrant Peter opbellen en dergelijke vragen zomaar stellen. Het was naar aanleiding van een onderzoek dat jongeren tussen de elf en vijftien jaar minder blowen, seksen, drinken en roken dan vier jaar geleden.

Zo rond zijn vijftiende was Peter nog niet aan seks begonnen. "Althans: niet aan seks met twee personen." Wat voor ervaringen hij in zijn eentje opdeed zegt de misdaadverslaggever niet, maar daar kan iedereen zelf wel naar raden. Al is het de vraag of iemand daar naar wil raden. 

Drinken deed De Vries ook niet echt. Pas toen hij een jaar of zeventien was greep hij zo af en toe naar de fles. "Het was een andere tijd, waarin het niet vanzelfsprekend was dat je als jongen van vijftien in een dranketablissement zat." Ja. Want dat doen jongetjes van vijftien nu allemaal wel massaal.

Er bij horen was voor Peter R. niet zo boeiend en dus rookte hij ook niet. "Op de middelbare school was ik de uitzondering die niet rookte. Als je rookte hoorde je erbij, maar dat interesseerde mij niet veel. (...) Wie zijn lijf wil vernietigen, moet dat zelf weten, maar het lijkt me goed als onder kinderen het idee postvat dat roken niet cool is."

Van niet roken en pas later drinken heeft Peter geen spijt, maar met eerder seks had hij geen problemen gehad. "Als ik de kans had gehad, was ik er graag eerder mee begonnen."

Centjes

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gaf woensdag een heel schattig interview. Vijftig basisscholieren mochten de minister alles vragen wat ze wilden. Er kwamen hele serieuze vragen voorbij als "waarom hoeft de koning geen belasting te betalen?", maar veel leuker waren de gekke vragen die op komen bij tienjarigen.

"Bent u thuis ook de baas over het geld?", vroeg een van de kinderen. Hele logische vraag aan de minister die over de uitgaven van de Nederlandse overheid gaat, maar gek genoeg was 'ie nog niet eerder door journalisten gesteld.

Op de vraag van een tienjarige wil je nou eenmaal sneller antwoorden dan op de vraag van een serieuze meneer in een pak en dus gaf Dijsselbloem eerlijk antwoord: Nee, de portemonnee thuis is in handen van zijn vrouw.

"Blijkbaar is het makkelijker de baas te spelen over het geld van de andere ministers, dan over het eigen geld", aldus de minister knipogend.

En mogen we dan op z'n minst gerust zijn dat onze minister van Financiën altijd al goed was met cijfertjes? Nee. Dijsselbloem was niet goed in wiskunde.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie