Roddeloverzicht: Douwe Bob doet géén coming-out en prins William is lui

Douwe Bob doet géén coming-out, Christie Bokma gooit nog meer modder in de richting van Rafael van der Vaart en raakt nu ook Sabia, bekend Nederland meldt zich als Heel Holland Bakt-vervanger voor Martine Bijl en Britten zijn woedend op 'luie' prins William. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Hét typische gay-trekje van Douwe Bob? "Seks met mannen." Heel even was de interviewer van LGBT-netwerk OUTtv in de war: zo'n direct antwoord had hij niet verwacht. Je hoorde de arme jongen bijna denken: "Heb ik niet opgelet? Is hij eigenlijk gay?"

De uitspraak stond nog niet op internet of de Nederlandse nieuwssites stroomden vol: 'Douwe Bob komt uit kast' en 'Douwe Bob is 'behoorlijk biseksueel' viel te lezen. Maar is er sprake van uit de kast komen als je nooit onder stoelen, banken of kasten hebt gestoken dat je wel eens seks hebt gehad met iemand van hetzelfde geslacht?

De zanger zelf vindt van niet, zo maakte hij vrijdagochtend nog maar eens duidelijk via Twitter. "Guys.. Je kan alleen een 'coming out' hebben als je ooit in de kast gezeten hebt."

Juist, Douwe, daar zeg je wat. Want als hij altijd duidelijk heeft gezegd dat hij seks heeft met mannen, moeten we dan nog specifiek benoemen dat hij biseksueel is? Waarom moet homoseksualiteit of biseksualiteit nog altijd apart worden benoemd in de media, terwijl er ook geen berichten verschijnen dat bepaalde mensen heteroseksueel zijn?

Het blijft een interessante kwestie, waarover op sociale media weer volop gediscussieerd werd. Eén ding is zeker: het maakt Douwe allemaal weinig uit, die doet lekker waar hij zin in heeft. En dat moet hij ook blijven doen, zolang hij maar wint op het Eurovisie Songfestival natuurlijk.

Moddergooien

Het moet inmiddels een enorme bende zijn in huize Van der Vaart, want hemeltjelief, wat is zijn ex Christie Bokma aan het moddergooien. Konden we vorige week al lezen dat hij haar bedrogen heeft met Estavana Polman, ging ze deze week nog even verder met lijken uit de kast slepen.

Want Christie is niet de enige die door Rafael is bedrogen. Het gebeurde ook Sylvie. 'Pardon?', denkt u nu. Sylvie en Rafael waren toch al uit elkaar toen hij en Sabia iets kregen? Nee, zo blijkt nu. Terwijl Sylvie op de bank zat, hadden haar echtgenoot en beste vriendin seks in de badkamer.

Het bleef niet bij lijk nummer één. Sabia zou ziekelijk jaloers zijn geweest op álles wat Rafael deed en hem te veel hebben geclaimd. Zoveel dat Raf er gillend gek van werd (lijk nummer twee).

Sabia zou geregeld zonder enig overleg de bankrekening van Rafael hebben geplunderd en zo per keer een paar duizend euro over de balk hebben gesmeten. Sabia probeerde Rafael te dwingen tot een contract in Qatar, omdat ze dan wel moesten trouwen. En Sabia en Rafael speelden nog maanden een gelukkig stel, terwijl het eigenlijk al voorbij was.

Telt u mee? Vijf 'lijken' in totaal en dan moet de grootste klapper nog komen: Rafael geloofde Sabia de laatste keer dat ze zei zwanger van hem te zijn. "Rafael vertelde mij dat hij niet kon geloven dat Sabia in verwachting was. (...) Toch was er 5 procent twijfel bij hem. Hij bekende dat hij nog seks met haar had gehad, nadat hij met haar had gebroken."

Rafael zou geroepen hebben dat de buik van Sabia op de cover van een Duits tijdschrift nep was en de echo die Sabia hem opstuurde van "hun kindje" zou een oude echo zijn geweest van dochter Solana, die vroegtijdig overleed.

Uiteindelijk ging het mis met de baby, die er wel of niet is geweest, en heeft Rafael geen contact meer met Sabia. Inmiddels speelt hij mooi weer met Estavana, maar het moet voor de handbalster niet makkelijk zijn alle nare roddels te lezen. Het is voor haar welzijn dan ook te hopen dat het blik modder dat Christie opentrok nu definitief leeg is.

Heel bekend Holland Bakt

Martine Bijl kan aankomend seizoen Heel Holland Bakt niet presenteren en dus moet Omroep Max op zoek naar een presentator. Echt hard hoeft Jan Slagter echter niet te zoeken, want de ene na de andere BN'er biedt zich aan.

Terwijl Nelleke van der Krogt (Tussen Kunst & Kitsch) meteen al werd genoemd als optie, voelde Jan Slagter zich na een berichtje op Twitter ook geroepen om te zeggen dat hij het best leuk zou vinden.

Paul de Leeuw leek het enig, maar die zag een "rijpere" presentatrice als Hanneke Groenteman of Nelleke er eerder voor gaan, Harm Edens werd nog even genoemd en op de redactie van NU.nl bedachten wij ineens dat het ook wel Rudolph van Veen kon zijn nu hij gestopt is bij 24Kitchen, maar die heeft laten weten geen gesprekken te hebben over het programma.

Slagter zei eerder dat het niet zoveel uitmaakt, als de nieuwe presentator maar past bij het programma, maar vrijdag maakte de Omroep Max-baas toch vast iets bekend: het nieuwe gezicht van HHB is een man!

Welke man wil de zenderbaas nog niet kwijt, want deze gratis promotie voor zijn toch al goed lopende programma komt hem ongetwijfeld prima uit. Maandag worden we eindelijk uit ons lijden verlost.

Luie prins

Jarenlang leken prins William en zijn echtgenote Kate in de ogen van het Britse volk niets fout te kunnen doen. Keurige mensen, aantrekkelijk ook nog en dan die kleine schattige kinderen? Prachtig.

De laatste weken verschijnt er echter een heel ander geluid in de Britse media. Want als je het de Britse pers vraagt is William maar lui. Hij werkt 'maar' twintig uur per week als traumahelikopterpiloot en doet veel minder bezoeken (122) dan zijn 89-jarige grootmoeder (341).

Onbegrijpelijk vinden de Britten het: hoe kan hun geliefde William zó weinig doen, terwijl hij ondertussen wel geniet van alle rijkdom? De wintersportvakantie die William afgelopen week met zijn gezin had was de druppel. De prins gezellig in de sneeuw terwijl Britten keihard aan het werk zijn? Onacceptabel.

"Is William naast zijn (sneeuw)schoenen gaan lopen?", kopte een Britse krant. Welnee, verklaart een columnist van Telegraph, William probeert zijn kinderen een andere jeugd te geven dan hij zelf had. 

Niet alleen verloor William op jonge leeftijd zijn moeder, ook zag hij zijn vader amper. De nanny's hebben meer gezien van zijn jeugd dan vader Charles ooit deed. William wil naast werken en zijn verplichtingen als prins zijn kinderen en zijn vrouw ook zien.

Gek hè? Een vader van twee kinderen die toch ook wat vrije tijd wil.

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie