Anouk verwijdert foto's uit angst voor racisme, Lieke van Lexmond heeft het over haar borsten en daten, Guus Meeuwis ging echt niet vreemd en Rafael van der Vaart bedroog zijn ex Christie Bokma met Estavana Polman. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Als je er als 'normale' Nederlander al niet omheen kan, dan is het als bekende Nederlander helemaal niet te doen: nare berichten op sociale media. Zoek een willekeurige zanger, actrice of schrijver op en het is duidelijk: we kunnen blijkbaar niet aardig tegen elkaar doen op Twitter, Facebook en Instagram.

De gemiddelde bekende Nederlander leest minstens een keer in de week onder een foto de beschuldiging "lelijk", de racistische opmerkingen zijn niet op één hand te tellen en regelmatig staat er op Twitter dat hij of zij zich niet zo arrogant moet opstellen. Iedere tolerantie voor de ander lijkt van tafel als we maar anoniem commentaar kunnen leveren.

Anouk zegt het bij opmerkingen over zichzelf nog wel te trekken en de boel gewoon te verwijderen, maar nu ze merkte dat haar kinderen ook racistisch bejegend werden, moest ze wel overgaan tot actie. De zangeres vertelde deze week de foto's van haar vijf kinderen van sociale media te hebben verwijderd.

"Ik kreeg zoveel racistische opmerkingen. (...) Als ze dan onder een foto van je kinderen schrijven: 'Die kanker zwarte pietjes van je', 'Je kinderen lijken op mijn stront', dan gaat me dat net te ver."

De zangeres vindt het idioot dat naaktfoto's op sociale media meteen worden verwijderd, maar dat racisten gewoon hun zegje mogen doen. "Hoe zit dat dan? (...) Kun je daar niks aan doen?"

Helemaal genezen van het sociale media-virus is Anouk echter niet: ze sluit niet uit in de toekomst nog eens foto's van haar vier zoons, dochter en aanstaande kindje te plaatsen op Instagram, Facebook of Twitter. Maar dan moet ze eerst even iets minder in de aandacht van de media staan, eerder doet ze het niet.

Borsten en daten

Lieke van Lexmond heeft weer eens een acteerklus te pakken en is dus bij ieder programma, in ieder blad en in iedere radioshow te horen over hele uiteenlopende onderwerpen. De presentatrice is echt van alle markten thuis: van borsten tot datingapps, ze heeft er iets over te zeggen.

Zo heeft Lieke enorme borsten op de nieuwe poster van de film Rokjesdag waar ze vanaf midden maart in schittert. Wellicht is dat om de hardheid van haar personage te compenseren, want Lieke zegt een "ontzettend" botte vrouw te spelen.

De actrice zegt zelf ook een beetje geschrokken te zijn van de borstpartij, want in het echt zijn ze veel kleiner. "Het is een combinatie van een goede push-up beha en iemand die heel goed is in photoshoppen."

Haar vriend Bas vindt het gelukkig geen enkel probleem dat ze het in werkelijkheid met een wat kleinere boezem moet doen, anders moest ze misschien nog op zoek naar een nieuwe liefde en dat zou maar wat ingewikkeld worden. In een ander interview vertelde de presentatrice namelijk dat ze het gebruik van datingapps door BN'ers niet zo'n goed idee vindt.

"Als BN'er is dat eigenlijk niet te doen. As ik met een onbekende man over straat loop, staat dat de volgende dag in de krant. Ik zou ook niet weten wat ik op mijn profiel zou moeten zetten, haha, alleen daarom al zou ik het niet doen", aldus de actrice.

En een 'blind date' dan? Welnee, dat is ook niks voor Lieke. "Ik vind dat veel te kwetsbaar. Waarschijnlijk weet hij al veel meer over mij dan ik over hem." Samenblijven met Bas dus, er zit niks ander op.

Echt niet vreemd

Alsof de scheiding van Guus Meeuwis nog niet voldoende was om Nederland op de grondvesten te doen trillen, kwam er deze week nog het verhaal achteraan dat de zanger vreemdging.

Onze eigen volkszanger, de liefste vader van Nederland, de echte familieman, kan het zo zijn dat hij vreemdgaat?! De Telegraaf dacht van wel. Guus zou hebben aangepapt met zijn persoonlijke assistente die geen moment van zijn zijde wijkt.

Nee hoor, zo werd ons verzekerd door zijn management, daar klopt helemaal niks van. Want die mevrouw in kwestie is de partner van PSV-trainer Philip Cocu. En ze is ook nog hoogzwanger, van hem dus en niet van Guus. Woeps.

"Wij doen namens beide gezinnen nogmaals de dringende oproep om hun verzoek om privacy te respecteren", aldus het management van de zanger in een verklaring op de website.

Natuurlijk wist iedereen meteen na de aankondiging eigenlijk al dat er van privacy weinig zou komen. Eén van Nederlands meest geliefde zangers die gaat scheiden? Daar moeten we allemaal het fijne van weten.

En waar rook is, is toch vaak ook vuur. Zou het dan toch zo zijn dat Guus er iemand (of meer) op nahoudt? De roddelbladen zitten er bovenop.

Bedrog

Uiteindelijk komt het uit, zo weet ook Rafael van der Vaart nu. Toen vorige week bekend werd dat hij nu samen is met handbalster Estavana Polman, keken de roddeltantes onder ons even vreemd op: hij was toch samen met Christie Bokma en wanneer was dat dan uitgegaan?

Niet. Zo bleek deze week. Christie liet woedend weten dat Rafael haar bedrogen had: enkele uren nadat zij vertrok uit het huis van de voetballer, trok Estavana er voor een paar dagen in.

Christie ontdekte het zoals wij allemaal: ze zag een foto van haar vriend, zoenend met een ander. Toen ze Rafael belde voor uitleg, verklaarde hij dat hij verliefd was geworden op Estavana.

"Ik vind het schandalig en respectloos. Rafael zei dat hij zelf ook niet snapt hoe dit heeft kunnen gebeuren. (...) Hij heeft me bezworen dat ze pas één weekend met elkaar hebben doorgebracht. Maar zeker weten doe ik het niet."

Christie is boos, zo bleek wel uit het interview met Story, maar haar verhaal in het blad is geen wraakactie. Alles is in overleg met Rafael gedaan. "Hij zei: 'Oké, als je je verhaal wilt vertellen, dan moet je dat doen.'"

Een ding is zeker: Christie wordt nooit meer verliefd op een voetballer. "Het zal lang duren voor mijn hart weer geheeld is. Ik wil nóóit meer een voetballer. (..) Wat heb ik me ongelooflijk in Rafael van der Vaart vergist."

Rafaels andere ex Sabia maakt zich ondertussen weinig zorgen over de relaties van Raf. "Zij zal niet de eerste, maar ook zeker niet de laatste zijn geweest met wie hij gaat rotzooien", aldus Sabia over Estavana. "Daarom neem ik haar niet serieus, net als dat ik die ander (Christie Bokma, red.) voor haar niet serieus heb genomen."

Harde woorden van Sabia. Maar spreekt hier een jaloerse ex of een ervaringsdeskundige?

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend