Airen Mylène en Taeke Taekema vinden liefde tijdens Wie is de Mol?, Jort Kelder vindt de boel maar "ordinair", Dafne Schippers en Nicky Romero hebben het heel gezellig en Linda de Mol roept op tot "normale maten". Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Vijf dagen: langer hadden Airen Mylène en Taeke Taekema niet nodig om verliefd te worden. De vonk sloeg over en voor ze het wisten werden ze alweer uit elkaar gehaald. Dat krijg je, als deelnemers van Wie Is de Mol?.

Op televisie was er niets van terug te zien, maar de twee maakten deze week officieel bekend dat ze iets hebben. Middels een foto liet Airen blijken op vakantie te zijn gegaan met haar Taeke: een foto in de sneeuw, waaruit gezichten niet echt op te maken waren.

Gelukkig werkt Airen voor één van de bekendste showbizzbulletins die Nederland rijk is en dus kon het niet lang duren voor het mysterie van de onbekende man werd opgelost. Aan Show vertelde ze inderdaad een relatie te hebben met haar mededeelnemer.

Blijkbaar hadden we het al heel lang kunnen weten: tijdens de bekendmaking op de Dam in november 2015 zaten de twee al naast elkaar. Heftig flirtend, zo valt te zien op de foto die Airen zelf op Instagram plaatste.

Details van de relatie kregen we niet: hoewel Airen de geruchten nog wel wilde bevestigen, hield haar nieuwe geliefde de lippen stijf op elkaar. Wellicht is de oud-hockeyer te nerveus dat hij per ongeluk het einde van Wie is de Mol? weggeeft, want de pers staat hij niet te woord.

De opgebloeide liefde doet ons wensen voor meer beelden van achter de schermen, want hoe leuk is het om te zien hoe twee mensen verliefd op elkaar worden? Het is te hopen dat de makers van Wie is de Mol? dat ook doorhebben en tijdens de ontknoping op 5 maart toch éven laten vallen dat de twee nu samen zijn. Want wij zijn heel benieuwd naar de nieuwe relatie.

'Ordinair'

Jort Kelder en Eva Jinek zijn misschien een koppel. Dat is gebaseerd op het feit dat ze samen binnenkwamen tijdens het Correspondents Diner een week geleden. Verder is er vrij weinig bewijs voor, maar alle roddelbladen stonden er mee vol: "Heeft Eva Jinek wéér een bekende man aan de haak geslagen?"

Weer? Ja, weer. In het verleden heeft ze al relaties gehad met Bram Moszkowicz en Freek Vonk, dus bekende meneer Jort Kelder past perfect in het rijtje.

Echt iets er over zeggen wilden de twee lange tijd niet, maar van de week liet Jort zich er toch over uit. Want de geruchten vond hij "vreselijk ordinair".

"Ik begrijp werkelijk niet waar mensen in Nederland zich zo ontzettend druk over maken. Het is onvoorstelbaar." Aldus Jort, die met Eva niet meer dan "buitengewoon elegant een trapje" af is gelopen.

Eva reageerde ondertussen iets terloopser: zij liet weten "niet te leven" van bekendheid. "Zeg je een keer: 'Ik hou niet van paaseieren', hup op Achterklap van NU.nl. Het scheelt denk ik dat ik al bijna dertig was toen ik begon op televisie. En ik leef niet van bekendheid, dat maakt ook uit."

Ja, Eva, kwam je met díe uitspraken toch weer terecht op Achterklap, want hoewel we jouw mening over paaseieren onwijs interessant vinden, vinden we het nog veel interessanter wat je vindt van beroemd zijn.

Of Eva en Jort nu daadwerkelijk een relatie hebben, weten we niet, maar de twee zouden zo op het oog best eens bij elkaar kunnen passen: allebei intelligente mensen met gevoel voor humor en een afkeer voor roddels. Dat móet bijna wel iets worden.

Snel koppel

"Zij delen hun passie voor snelheid... en elkaar". Op die manier kwam het nieuws het land in dat Dafne Schippers, de snelste vrouw van Nederland, een relatie heeft met dj Nicky Romero, die blijkbaar ook iets met snelheid heeft.

Nicky houdt van snelle auto's, Dafne is snel, zullen ze bij Prive gedacht hebben, want het héle stuk stond vol met verwijzingen naar hoe snel de twee allebei zijn en dat het dus wel voorbestemd was dat ze iets kregen.

Hoewel het management van Nicky nog wat voorzichtig was richting NU.nl: "een serieuze relatie" mochten we het niet noemen, maar de twee "kunnen het heel goed vinden", zei Nicky 's avonds bij RTL Boulevard vrolijk dat hij inderdaad afspraakjes heeft met Dafne.

De drukke agenda's van beiden helpen het ontstaan van de relatie niet. "Het is zo lastig", zei hij in het programma. "Het duurde best een hele poos voordat het meer werd. Het is gewoon gezellig." 

De liefde ontstond op de "digitale snelweg" en groeide verder in het echt. "Ze komt vaak langs Veenendaal hè. Ze traint in Amersfoort, maar woont in Utrecht:, aldus Nicky die zelf een villa heeft in Veenendaal.

Dat vaak in Veenendaal zijn lijkt niet overdreven: vrijdagochtend verschenen er foto's van Nicky en Dafne in de stad tijdens een afspraakje. Echte (prille) liefde is het dus. En nu maar groeien, ondanks die drukke agenda's.

Maatjes

Klaar is Linda de Mol er mee, dat ze met haar gemiddelde maat 40 niet gewoon in een kledingstuk past dat de maat medium meekrijgt.

"Logisch bezien zou ik dus een maat medium moeten dragen, maar nee hoor, bij de Zara krijg ik soms net één been in een kokerrok maat large. Sta ik met zo'n ministukje stof in mijn hand te denken: hoezo is dit in vredesnaam large?"

Volgens Linda heeft het grootste gedeelte van de Nederlandse vrouwen nu eenmaal niet een maatje 36 en is het idioot dat vrouwen met een hele normale maat bij sommige winkels niets kunnen vinden omdat de boetiekjes alleen maar kleine maten verkopen.

De presentatrice en 'Oprah van Nederland' roept winkelketens, modemerken en inkopers daarom op om maten te veranderen.

"Kunnen we niet afspreken dat in ons land, waar vrouwen vaak lang zijn en heupen en flinke borsten hebben, maat 40-42 medium is, maat 44-46 large en maat 36-38 small?"

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend