Peter Jan Rens wordt misschien weer vader, Friends-acteur wordt presentator Top Gear, Arie Boomsma is een trotse papa en Sylvie Meis' geheimen liggen binnenkort op straat. Een overzicht van het wel en wee in de entertainmentwereld in de afgelopen week.

Peter Jan Rens: 65 jaar, presentator, vader van twee dochters en verwoester van levens. Althans, dat laatste nemen we aan van zijn 43 jaar jongere ex Virginia van Eck. Die riep enkele weken geleden nog hoe gelukkig ze was nu haar relatie met Peter Jan er eindelijk op zat, maar inmiddels lijkt ze zich te hebben bedacht.

Hij had haar kapotgemaakt, ze was er helemaal klaar mee. Nooit meer zouden zij en de vader van dochter Djelisa weer bij elkaar komen. Virginia vond hem eigenlijk nooit echt aantrekkelijk, fysiek dan, hij hield geen rekening met zijn gezin en hij bleef maar doorgaan met zijn ideeën zonder overleg.

Dat boekje deed Virginia begin december open en nu, ruim drie maanden later, lijkt ze het weer dicht te doen. Van Eck zou in haar eentje naar Turkije reizen om daar het geluk te vinden en wilde Peter Jan voor altijd achter zich laten, maar nu blijkt hij toch weer met haar mee te gaan.

En daar blijft het niet bij. Virginia zou zomaar eens zwanger kunnen zijn. Niet dat zij dat heeft bevestigd, of Peter Jan, maar de twee hinten er wel flink op. Zo schrijft Peter Jan op Facebook dat er "iets spannends" is in september, maar dat het "nog de kans moet krijgen om te groeien".

Hint, hint? Shownieuws vroeg het Virginia, maar echt een antwoord wilde ze niet geven. "Ik kan het niet bevestigen, noch ontkennen."

Echt heel duidelijk zijn de twee niet, maar ze zijn in elk geval weer even in de media en dat na drie maanden stilte. Best handig voor Virginia, want die heeft net iets "ontzettend leuks" bedacht voor vrijgezellenreizen richting Turkije, dus de gratis promotie kan ongetwijfeld geen kwaad.

Joey in Top Gear

Sinds de aankondiging dat Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May na ruim tien jaar stoppen met Top Gear zijn autoliefhebbers nergens anders meer mee bezig: wie worden de opvolgers van dit trio? 

In juni kregen we half antwoord toen Chris Evans door BBC werd aangekondigd als de nieuwe presentator. Nee, niet Chris Evans die ook Captain America speelt, maar Chris Evans de Britse radio- en televisiemaker. "Wie?", vroeg iedereen die niet Brit is destijds, maar nu weten we dat het die roodharige meneer is met een bril.

Echt bekend is Chris toch niet en aangezien Top Gear altijd met drie mannen was, bleef de vraag wie er nog bij kwamen. Afgelopen week kregen we daar dan eindelijk antwoord op: Friends-acteur Matt LeBlanc neemt de presentatie voor een deel op zich.

Met de humor, die ervoor zorgde dat ook niet-autoliefhebbers Top Gear keken, moet het dus wel goed komen. Matt heeft jarenlang Joey gespeeld in de sitcom en maakt alweer vijf jaar de bij Britten geliefde komedie Episodes. Lachen, gieren, brullen dus, met Matt.

Matt zou de klus overigens ook breed lachend op zich hebben genomen: per jaar verdient hij alleen al aan de presentatie van Top Gear zo'n 650.000 euro. Episodes loopt ook nog steeds lekker en de miljoenen die hij heeft verdiend met Friends zijn ongetwijfeld nog niet op.

Het is te hopen voor de producenten van Top Gear dat er met de komst van Matt weer wat meer positieve aandacht komt voor het programma, want de laatste maanden lazen we eigenlijk alleen nog maar over Chris Evans die niet kon rijden en praten tegelijk en die flinke ruzie maakte met producenten.

In mei beginnen de nieuwe afleveringen van Top Gear. Dan kunnen we zien of het werkt; een Friends-ster als presentator van een autoprogramma.

Bobby Jo

Delen in de vreugde van Arie Boomsma en zijn echtgenote Romy: deze week was het zo ver. Zei Arie enkele weken geleden in gesprek met NU.nl nog dat hij de geboorte van zijn eerste kind toch vooral voor zichzelf wilde houden, deze week werden we al overspoeld door prachtige foto's en berichtjes over de dochter van de presentator.

Bobby Jo heet ze, geboren op 1 februari en nu al wereldberoemd in Nederland. Arie deelde een foto van twee babyvoetjes in een arm waar groot 'mama' op staat. Iedereen mag het weten: baby Boomsma is geboren en wat is Arie er blij mee.

De 42-jarige presentator was zelf aanwezig bij de bevalling, zo liet hij vrijdag blijken. "Aanstaande vaders, als je vrouw het toelaat zorg dan dat je bij het baren aanwezig bent. (..) Wat een verpletterende ervaring."

Bij het korte tekstje wederom een foto van baby Bobby Jo die bij mama Romy in de armen ligt. Romy deelde zelf ook een foto van hun eerste dochter. Het kleine kindje is op het kiekje te zien op een kussen, terwijl een kat nieuwsgierig toekijkt.

Lief vinden de mensen het, iedereen wenst de kersverse ouders heel veel geluk en plezier, is enthousiast over de naam en vindt de baby buitengewoon mooi. En dan blijkt ineens dat sociale media helemaal geen sloot aan negativiteit hoeft te zijn. Als iedereen maar lief voor elkaar is, is het best gezellig.

Geheimen

Met alles wat binnen- en buitenlandse media over Sylvie Meis schrijven, zou je denken dat inmiddels alles wel besproken is. We weten met wie ze een relatie heeft, wanneer het uit is en wanneer ze waar is.

Sylvie is altijd overal, in Duitse media en in Nederlandse media gaat er geen week voorbij zonder dat er iets over de presentatrice geschreven wordt.

Met al die verhalen is het makkelijk aan te nemen dat Sylvie geen geheimen kan hebben, maar als we haar ex Maurice Mobetie (liefkozend Momo genoemd) mogen geloven, is er nog meer dan voldoende te vertellen over Sylvie.

Momo is van plan een boekje open te doen over zijn ex. In een realityserie natuurlijk, want dan wordt-ie er zelf ook nog wat beter van. Hoe vaak hebben we al niet meegemaakt dat mensen bekend werden over de rug van anderen? (Kim Kardashian en haar sekstape, om maar een voorbeeld te geven)

De clubeigenaar wil alles kwijt, ieder naar detail en alle mooie dingen die hij deelde met Sylvie. Naar is dat. Dat je als bekend persoon eigenlijk niemand helemaal kunt vertrouwen: wat als ze ineens alles over je vertellen als het uit is?

Op de sappige details van Momo moeten we nog wel even wachten: de deal voor een realityserie ligt op de loer.