Roddeloverzicht: Chantal en Nance over rimpels en kijkers boos op Patricia

Chantal Janzen en Nance Coolen vertellen over plastische chirurgie, de manager Herman Brood wordt beschuldigd van fraude, zoon Monique van de Ven wordt vervolgd en kijkers zijn woedend op Patricia Paay. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Ouder worden hoort bij het leven: een rimpel hier, een hangend velletje daar en een levervlekje hier, je kan er niet omheen. In de wereld van de allerrijksten zit dat toch een beetje anders. Daar kunnen ze van alles omhoog laten trekken en laten opvullen, want die loeidure ingrepen stellen dan niks meer voor.

Chantal Janzen vindt het fascinerend. Alles wat te maken heeft met het opvullen. rechttrekken en aanpassen van het uiterlijk, de presentatrice wil het weten. Onlangs was ze zelf nog bij een plastisch chirurg om te laten kijken naar een "soort moedervlek" boven haar mond toen ze besloot hem alles te vragen over botox.

"Met fillers bijvoorbeeld, veroorzaak je iets wat lijkt op een ontstekingsreactie. Wij zien het als opgevuld, maar dan maak je je huid toch eigenlijk gewoon ziek? Botox, nog zoiets, daarmee leg je spieren lam, waardoor je je gezicht niet meer omhoog kunt houden. Daarom zie je soms vrouwen die weliswaar geen rimpels hebben, maar bij wie het hele gezicht naar onderen is gezakt."

Chantal ziet zichzelf niet als een potentiële botoxklant, maar zou een facelift wel overwegen. "Als je op een bepaalde leeftijd bent en alles gaat hangen, kun je beter meteen een facelift kunt doen, want dan hijs je de hele boel in een keer op zonder alles lam te leggen of vreemde stoffen in je lijf te spuiten."

Nance Coolen bracht ook een bezoekje aan de plastische chirurg. Niet om 'm uit te horen over alle mogelijke behandelingen zoals Chantal en ook niet voor botox want Nance is een "angsthaas als het gaat om spuiten", maar om daadwerkelijk iets te laten doen. Nance vond namelijk dat ze een "enorme onderkin" had.

"Er zijn drie gaatjes in gemaakt en ze hebben het vet weggehaald. Ik werd er helemaal gek van als ik mezelf terugzag op beeld. Ik heb altijd gezegd dat, als ik de kans zou krijgen, ik er iets aan zou laten doen."

Volgens Nance moet iedereen die ergens wakker van ligt, er iets aan laten doen. "Dat geldt ook voor botox, al heb ik die behoefte niet. Ik vind het prima hoe mijn gezicht er uitziet."

Fraude

Eigenaren van schilderijen van Herman Brood kijken al enkele jaren tevreden naar de kunstwerken die de zanger maakte voor zijn dood in 2001: niet alleen worden de werken enorm gewaardeerd, ook zijn ze flink wat geld waard en dus kunnen ze bij een mogelijk financieel probleem van de eigenaar verkocht worden voor een paar duizend euro.

Nu Herman Brood er niet meer is, is het een stuk makkelijker om misbruik te maken van de waarde van zijn schilderijen: hij kan immers zelf niet meer ontkennen of toezeggen dat hij een werk heeft gemaakt.

Afgelopen week betichtte onderzoeksprogramma Rambam de ex-manager van de artiest van fraude. Koos van Dijk zou tegen betaling valse schilderijen voorzien van een echtheidscertificaat. De redactie kreeg van Van Dijk achtergrondinformatie over het schilderij mee en een passende titel voor het werk. 

Op de vraag of hij geïnteresseerd was in een samenwerking waarbij vervalsingen voor de Chinese markt werden gemaakt reageerde Van Dijk daar niet afwijzend op. Om te helpen bij kunstvervalsingen gaf hij zelfs aanwijzingen voor het inhuren van Chinese kunstschilders. 

Van Dijk zegt dat het allemaal onzin is. Want dat meewerken en het "niet afwijzend" reageren op het voorstel van Rambam, dat deed hij allemaal omdat hij "meespeelde om het netwerk van vervalsers te kunnen achterhalen en oprollen". 

"Ik dacht dat ik met een bende te maken had, maar het bleek een tv-programma dat gewoon wilde scoren. Ik dacht: ik heb een spoor nu", aldus Van Dijk. De redactie van Rambam gelooft er niks van, daar denkt men dat Van Dijk zijn reputatie probeert te redden. 

Wie gelijk heeft moet nog blijken, wellicht komt er nog wel een rechter aan te pas. Spannend is het zeker.

Wordt vervolgd

In oktober 2015 gebeurde er iets heel vreemds in huize Van de Ven en De Vries: er brak iemand in, die vernielde het interieur en probeerde brand te stichten in de woning. De man had "niets" te maken met de familie, zo verzekerde een woordvoerder.

Die laatste uitspraak hield het nog geen 24 uur uit. Al heel snel bleek dat de man een vriend was van zoon Sammie. De Telegraaf schreef dat het Sammie zelf was, maar dat ontkende de familie: het was een vriend van Sammie. Meer niet.

Een politiewoordvoerder liet echter weten dat er de bewuste avond twee mensen werden aangehouden in de zaak. Nog weer 24 uur later bleek zoon Sammie toch niet helemaal onschuldig: met een vriend probeerde de 22-jarige zoon van het acteurskoppel een pilletje uit en dat ging helemaal mis.

Sammie raakte in de war en die vriend van hem ook. Sammie rende in paniek naar buiten, liep een café binnen en klom daar over de bar "om hulp te vragen". "Niemand begreep natuurlijk wat er met me aan de hand was. Ik leek wel een dronken mongool."

Aangifte werd er door de familie De Vries-De Ven niet gedaan, maar donderdag bleek dat het Openbaar Ministerie dat wel doet. Sammie wordt vervolgd voor het vernielen van glaswerk in het café en voor het in het gezicht spugen van een agent tijdens de arrestatie. 

De zaak komt  voor in februari in Almere, dan zullen we merken hoe dom het écht is om een ongetest pilletje naar binnen te werken.

“"Waarom moesten wij horen hoe Patricia met de dood van Bowie de aandacht op zichzelf wilde vestigen”

Patricia

Maandag kon het nergens anders over gaan: David Bowie overleed op 69-jarige leeftijd. Voor de wereld geheel onverwacht, maar zijn naasten wisten al dat de muzikant zo'n anderhalf jaar kampte met kanker.

Kranten, radioprogramma's, website en talkshows, iedereen had het over de dood van hun muzikale held. Daarbij kon De Wereld Draait Door natuurlijk niet ontbreken. Matthijs van Nieuwkerk ging het een uitzending lang hebben over Bowie en daarvoor moesten twee tafels vol gasten aangetrokken worden. 

Naast muziekliefhebbers verscheen ook Patricia Paay aan tafel om over haar avontuurtje met Bowie te vertellen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Op Twitter werd verontwaardigd gereageerd: waarom moesten wij horen hoe Patricia met de dood van een van de beste muzikanten ooit de aandacht op zichzelf wilde vestigen?

Patricia heeft in het verleden ooit eens het bed gedeeld met de artiest, toen hij nog getrouwd was met 'Angie' Bowie. Dat wisten we allemaal allang, want Patricia had dat al eens uit de doeken gedaan in 2013 voor de promotie van haar nieuwe boek. Waarom moesten we dat in godsnaam nog een keer horen?

Mensen maakten #ophef, want het was belachelijk. Patricia werd door Nico Dijkshoorn indirect een hoer genoemd en GeenStijl vond dat ze de ziel van een "super emotionele special" onderuit schopte.

Patricia lijkt zich er weinig van aan te trekken: die verschijnt volgende keer ongetwijfeld gewoon weer aan de tafel om te vertellen over haar wilde nacht met een bekende ster.

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie