Roddeloverzicht: Anouk krijgt weer baby en Job Cohen heeft vriendin

Anouk wordt voor de zesde keer mama, Tim Douwsma is weer vrijgezel, Jaap en Job hebben allebei opnieuw de liefde gevonden en Maik en Christina hebben niks met de mediawereld. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Blijheid, woede en verbazing: de reacties op de komst van de zesde baby van Anouk liepen flink uit elkaar. Terwijl sommigen de zangeres veel geluk en liefde toewensten met haar aanstaande kindje, waren anderen woedend.

Anouk (40) deelde woensdag trots een foto van zichzelf met een flinke buik, want iedereen mocht het weten: zij en de 21-jarige Dominique verwachten samen hun eerste kindje. Ze hadden eerder al verkondigd graag samen een kind te willen krijgen en nu is het gelukt. Prachtig, vonden velen.

Sociale media zou echter sociale media niet zijn als er geen flinke groep pessimisten op zat. Mensen waren wóedend. Anouk heeft al vijf kinderen van drie mannen en nu komt er nog een kindje bij van nog een man. Schandalig.

In het AD lichtte Opzij-hoofdredactrice Irene de Bel de lezer toe over de ontstane ophef. "Nederland blijkt in veel opzichten gewoon conservatiever dan we denken. En Anouk schopt met zo'n zesde zwangerschap van een vierde man blijkbaar te veel heilige huisjes omver."

Anouk zou volgens de boze mensen op sociale media een slechte moeder zijn. Want zes kinderen bij vier mannen, dat kan toch niet goed zijn voor de kinderen? En hoe houdt ze al die kinderen bij als ze ook nog iets wil met haar carrière? Dan zou ze die kinderen wel dumpen bij een kinderoppas, zo was de conclusie.

Gelukkig voor de zangeres is het grootste gedeelte van de reacties hartstikke positief: mensen wensen haar het allerbeste, hopen voor haar dat ze na vier zoons er toch nog een zusje bij mag voor dochter Phoenix.

Wanneer baby nummer zes op aarde komt is nog niet bekend, maar zeker is dat we in 2016 nog een zusje of broertje voor Jesiah, Phoenix, Elijah, Benjamin en Sion kunnen verwachten.

Toch niet de ware

Tim Douwsma wist het zeker: in zijn nieuwe geliefde Stephanie Tency had hij toch echt wel de ware gevonden. Kinderen zouden er komen, net als een huwelijk en al het geluk van de wereld.

Want de voormalig Miss Universe Nederland had het allemaal. In juli deelde de acteur voor het eerst een foto van zijn nieuwe geliefde en daarna ging het los. Iedere week verscheen wel een foto van de twee samen op Instagram en mocht het Nederlandse publiek meegenieten met ieder hoofdstuk in de relatie van Tim en Stephanie.

Twee wonderschone blonde mensen, dat moest toch goed gaan? Nee, zo bleek afgelopen week. Waarom de twee uit elkaar zijn weten we niet, want dat hoofdstuk van hun relatie delen ze niet, maar zeker is dat ze uit elkaar zijn. De 24-jarige Stephanie is weer op de markt, net als de 27-jarige Tim.

Wanneer het precies uit is gegaan is ook niet bekend: in december plaatste Tim nog een romantische foto van hen samen in Maastricht, maar met kerst ontbrak Tim al op de familiefoto van Stephanie.

Hopelijk komen de details nog naar buiten, want iedereen wil natuurlijk dolgraag weten hoe een sprookjesrelatie als die van Tim en Stephanie dan toch nog stuk kan lopen.

Nieuwe liefdes

Gelukkig voor Tim en Stephanie: na het beëindigen van een relatie blijft er hoop. Want Jaap Jongbloed heeft nadat hij afgelopen zomer vrijgezel werd na een relatie van acht jaar, alweer een nieuwe liefde gevonden.

"Een beetje verliefd", noemt de 60-jarige presentator zijn huidige relatiestatus. "Ik heb alweer een ontzettend mooi meisje ontmoet. Ik ben een beetje verliefd en dat is een goede manier om het nieuwe jaar te beginnen."

De nieuwe geliefde van Jaap is niet een van de mooie vrouwen die voorbij komen in de nieuwe reeks Het mooiste meisje van de klas, want ze staat geheel buiten de media. En dat vindt hij eigenlijk wel verfrissend, zo iemand van buiten de televisiewereld. "Dan ga je het leven weer vanuit een hele andere hoek bekijken."

Ook oud-burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, maakte deze week bekend het jaar te beginnen met een nieuwe geliefde. De oud-politicus verloor in augustus 2015 zijn echtgenote Lidie, die al jaren leed aan de ziekte MS.

Samen met Anje is hij nu "erg gelukkig".

Mediawereld

Hillywood, ons eigen Hollywood, is best een vreemde wereld. Mensen worden bekend door een liedje te zingen, in een serie mee te spelen of op vakantie te gaan met een groep vrienden en dat te laten filmen. De mediawereld is keihard: het ene moment ben je de bekendste persoon van Hilversum, het volgende moment wil niemand meer met je samenwerken en sta je op straat.

Christina Curry probeerde het een tijdje in Hilversum. Ze deed mee aan shows, verscheen in talkshows en stond op de covers van verschillende bladen. Het werd haar als 'dochter van' met de paplepel ingegoten: televisie hoorde erbij. 

Christina ontdekte onlangs dat die wereld eigenlijk niet zo bij haar past. De dochter van Patricia Paay staat liever bij een biologische supermarkt de vakken te vullen, dan met haar gezicht voor een camera. "De televisieoptredens, de shows, de premières. Ik dacht dat het me goed zou doen, maar ik werd er alleen maar ongelukkig van."

Opgefokt raakte Christina van alle dingen die ze over zichzelf teruglas. Door het werken in de 'echte' wereld krijgt ze het vertrouwen dat "niet iedereen je kut behandelt".

Maik de Boer loopt al iets langer mee in de mediawereld, maar ook hij heeft van Hilversum zijn huis niet gemaakt. Voor de stylist geen bekende vrienden, hij krijgt ze liever op een andere manier.

"Mijn vrienden zijn zó anders dan de wereld waarin ik werk. Die lezen NRC en de Volkskrant, en zetten nooit een tv aan. Die vinden het belachelijk wat ik doe - stel je niet zo aan! Maar ze houden me met beide benen op de grond."

En het is echt niet zo dat Maik zijn collega's niet aardig vindt, welnee, maar hij heeft gewoon geen zin om constant psycholoog te moeten spelen. "Als stylist neem je een beetje de rol van psycholoog aan. Heel eenzijdig: je luistert altijd, je geeft heel veel. En privé ging ik automatisch diezelfde rol aannemen."

Lees meer achtergrondverhalen in NUweekend

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie