In Beeld: Hoe het carnaval in de afgelopen jaren losbarstte

Zondag barst het carnaval weer los. Vooral onder de grote rivieren gaan de mensen massaal de straten op om het feest te vieren. De opening is in elke stad een bijzondere ceremonie. Hoe verliepen de openingen de afgelopen jaren?

Carnaval in Breda krijgt spectaculaire opening in 2014

Bij de opening van carnaval in 2014 ging Breda, oftewel Kielegat, zoals altijd los. De prins kwam vanuit de lucht, de praalwagens waren mooier dan ooit en de sfeer gezellig.

Traditioneel volkslied bij carnaval in 2013

Bij de opening van het carnaval in Tilburg zingt men het traditionele volkslied van de stad. De inwoners van Kruikenstad, zoals Tilburg een paar dagen heet, zingen het lied nadat de sleutel van de stad is overhandigd aan de prins.

Vuurwerk tijdens opening in 2012

De opening van carnaval in 2012 in Zwolle, ook wel Sassendonk genoemd, ging wat anders dan bij steden in het zuiden van Nederland. De Zwollenaren opende het festijn met veel vuurwerk.

Prachtige wagens bij opening 2011

Tijdens de opening van carnaval in 2011 in Prinsenbeek. De stad heet tijdens de dagen van carnaval Boemeldonck. De optocht staat bekend om de prachtige praalwagens, zoals hieronder ook is te zien.

Besneeuwde Maastrichtse opening in 2010

In 2010 lag Maastricht er besneeuwd bij. Bij de opening op het Vrijthof staan jaarlijks duizenden mensen te kijken hoe de pop van het Mooswief een paal wordt opgetild. Maastricht behoudt gewoon de naam Mestreech tijdens carnaval.

Lees meer over:

Columns Pieter Derks

Columns Pieter Derks
Cabaretier Pieter Derks duidt en verwerkt maandelijks het nieuws van de voorbije weken. 

Over NUweekend

Over NUweekend
Op NUweekend vindt u iedere week een selectie achtergrondverhalen, analyses of mooie interviews.
Tip de redactie