In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor een mogelijk verbod op memes en kapotte iPhoneschermen.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12,8 MB).

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Kapotte iPhoneschermen

Apple hangt een miljoenenboete boven het hoofd. Toen het bedrijf iOS 11.3 uitbracht, werkten de iPhones niet meer van mensen die een schermreparatie door derden hadden laten uitvoeren. In Australië moet Apple daarom bijna 6 miljoen euro (9 miljoen Australische dollar) betalen.

Verbod op memes

Een juridische commissie van het Europees Parlement stemde voor een zogeheten 'uploadfilter'. Internetplatformen als Facebook en YouTube moeten daarmee herkennen of gebruikers auteursrechtelijk beschermd werk uploaden, om ze vervolgens te verwijderen. Mogen grappige plaatjes straks niet meer?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heb je nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.