Zeeland Business organiseert op woensdag 22 november samen met de Zeeuwse Rabobanken, gemeente Vlissingen en Kenniswerf Zeeland een gratis startersdag voor ondernemers bij DOK41 in Vlissingen.

Het avondvullende programma is bedoeld om starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud goed voor te bereiden en te informeren over alle zaken waarmee starters te maken krijgen.

"De Kamer van Koophandel ziet het aantal starters in Nederland steeds verder toenemen", aldus de organisatie van de startersdag.

"Ieder jaar starten ongeveer 3500 ondernemers in Zeeland een eigen bedrijf. Volgens financieel dienstverlener Graydon is het aantal faillissementen en opheffingen in Zeeland relatief het hoogste ten opzichte van andere provincies. Het gebrek aan een goede voorbereiding is daarvan meestal de oorzaak."

Seminars

Om deze reden wordt de startersdag opgezet. Op het programma staat onder meer een startersmarkt en doorlopende seminars en workshops.

De seminars gaan bijvoorbeeld over ondernemingsplannen, zakelijk krediet, merkregistratie, huwelijksvermogensrecht, klanten vinden, verzekeringen en juridische aspecten. Ook vindt er een inspiratiesessie plaats met starters Michel Labeur en Niels Steenbakker.