Het Vlissingse gemeenteraadslid Rens Reijnierse verlaat de PvdA. Hij heeft zijn partijlidmaatschap na 34 jaar beëindigd, omdat hij zich niet kan vinden in de manier waarop de PvdA met mensen omgaat, laat hij woensdag weten.

Reijnierse zegt zich 'in toenemende mate vervreemd te voelen van de PvdA sinds het gedwongen afscheid van partijleider Diederik Samsom'.

Het valt de Vlissinger naar eigen zeggen zwaar de partij te verlaten. "Ondanks een dringend beroep op mijn fractiegenoten in een harmonieus gesprek gisteren, zie ik geen andere weg dan deze."

Voorkeursstemmen

Reijnierse blijft gemeenteraadslid tot de verkiezingen op 21 maart 2018. "Ik ben met voorkeurstemmen gekozen en vertegenwoordig daarmee burgers die op mij persoonlijk hebben gestemd, onafhankelijk van, en soms zelfs ondanks, de PvdA. Door de hertelling van stemmen in 2014, door mij geïnitieerd, kreeg PvdA Vlissingen haar derde zetel, die ik bezet."

Reijnierse zegt zich ‘in toenemende mate vervreemd te voelen van de PvdA sinds het gedwongen afscheid van partijleider Diederik Samsom’.

Het valt de Vlissinger naar eigen zeggen zwaar de partij te verlaten. “Ondanks een dringend beroep op mijn fractiegenoten in een harmonieus gesprek gisteren, zie ik geen andere weg dan deze.”

Reijnierse blijft gemeenteraadslid tot de verkiezingen op 21 maart 2018. “Ik ben met voorkeurstemmen gekozen en vertegenwoordig daarmee burgers die op mij persoonlijk hebben gestemd, onafhankelijk van, en soms zelfs ondanks, de PvdA. Door de hertelling van stemmen in 2014, door mij geïnitieerd, kreeg PvdA Vlissingen haar derde zetel, die ik bezet.”