Aan de Kanaalweg in Middelburg wil Woongoed 123 studentenwoningen laten bouwen, verdeeld over drie gebouwen. 

De complexen, ontworpen door Taco Tuinhof van Architectenbureau Rothuizen, komen tussen het station en de Sloeweg te staan. Ze moeten rond de zomer van 2020 klaar zijn.

De woningen bieden dan plaats aan maximaal 246 studenten. Onder de gebouwen komen ruim vijftig parkeerplaatsen voor auto’s en ongeveer 250 fietsparkeerplaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg wil de gronden verkopen aan Middelburg. Ze waren tot nu toe in beeld als locatie voor kantoren. De partijen denken hierover op korte termijn een overeenkomst te sluiten.

Concreet

Woongoed speelt met de bouw in op de verhuizing van een aantal opleidingen van HZ University of Applied Sciences van Vlissingen naar het Groene Woud in Middelburg.

"Nu er meer studenten in Middelburg gaan studeren, zijn er concrete plannen voor het bouwen van studentenwoningen", zegt wethouder Johan Aalberts van de gemeente Middelburg. "We bieden studenten die in Middelburg gaan studeren graag ook in onze stad onderdak."

Hij vindt de Kanaalweg uitermate geschikt als locatie. "Het is op loopafstand van de binnenstad, de HZ en het openbaar vervoer."

Brief

De omwonenden hebben een brief ontvangen van de gemeente Middelburg. Aalberts en directeur Eric de Ceuster geven bovendien binnenkort persoonlijk toelichting in een bijeenkomst waarvoor zij zijn uitgenodigd.