Afsluitingen voor werk aan riool bij West-Souburg

De renovatie van het transportriool bij West-Souburg is in volle gang. Voor de werkzaamheden wordt de Vrijburgstraat en het Sportpad afgesloten. De gemeente Vlissingen verwacht dat het werk vrijdag 24 november is afgerond.

Vlissingen laat het transportriool aanpakken vanaf de Weyevlietweg, via de Vrijburgstraat naar de Zinderweg.

De renovatie gebeurt vanuit de binnenkant van het riool om langdurige graafwerkzaamheden te voorkomen en zo overlast tot een minimum te beperken. Bij langdurige regenval worden de werkzaamheden uitgesteld vanwege veiligheidsoverwegingen.

Midden in het fietspad van het Sportpad ligt een rioolput die gebruikt wordt voor de werkzaamheden. Daarom is sinds dinsdag het Sportpad tot 23 november afgesloten voor verkeer. Fietsers worden via borden omgeleid naar de Vrijburgstraat en industrieterrein Vrijburg.

Vrijburgstraat

De Vrijburgstraat is ook enkele keren een hele dag of paar uur afgesloten voor verkeer. Het gaat om woensdag 25 oktober en donderdag 2, maandag 6, donderdag 9 en vrijdag 17 november. Het verkeer wordt dan omgeleid met behulp van verkeersregelaars.

Deze data zijn afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en kunnen nog veranderen, aldus Vlissingen.

Geluidsarm

In de week van 30 oktober en 6 november (week 44 en 45) wordt er ook 's nachts gewerkt. Dit gebeurt volgens de gemeente met geluidsarme machines. "Er wordt doorgewerkt om de overlast voor inwoners zo kort mogelijk te houden", laat Vlissingen weten.

Lees meer over:
Tip de redactie