De Zeeuwse Week van de Veiligheid is begonnen. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) organiseert met allerlei andere organisaties activiteiten rondom dit thema. De partijen vragen aandacht voor veiligheid, om de zelfredzaamheid onder de Zeeuwen te vergroten. 

“Hoe snel hulpverlening ook op gang komt, de eerste minuten ben je op jezelf aangewezen”, vertelt een VRZ-woordvoerder. “Het is belangrijk om dan meteen de juiste dingen te doen om jezelf en anderen te redden.”

Nog tot en met zondag 15 oktober – en ook nog op zaterdag 21 oktober – staat veiligheid in Zeeland in de schijnwerpers.

Onder meer gemeenten, brandweerposten, politie en waterschap Scheldestromen, maar ook scholen en bedrijven organiseren activiteiten. Ook worden er bijvoorbeeld brandweeroefeningen gehouden, zijn er open dagen bij brandweerposten, is er een college Dijkveiligheid bij het waterschap en speelt de politie het spel ‘Boef in de wijk’.

Jongeren doen woensdag en donderdag in Goes mee aan de Junior Trails. Middelbare scholieren van vijftien tot zeventien jaar volgen een programma waarin verkeersveiligheid en hun rol als passagier in de auto centraal staan.

Vrijdag presenteren wijkagenten van politieteam Walcheren zich op de Vlissingse weekmarkt. Zaterdag is het open dag bij de brandweer in Vlissingen. Het complete programma staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.