Een politieman heeft zaterdag een 24-jarige Vlissingse vrouw uit het water gehaald bij het Badstrand in Vlissingen. De politie heeft de vrouw met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie was de temperatuur elf graden en de watertemperatuur van de Westerschelde 14,5 graden. De golven waren hoog door de harde wind en stroming.

Een voorbijganger alarmeerde de politie toen een vrouw haar jas en schoenen uitdeed en de zee in liep. Twee agenten reden met spoed naar de boulevard. Kort voor hun aankomst meldde de voorbijganger dat de vrouw inmiddels de zee weer uit kwam.

Toen de politie arriveerde wees de melder de vrouw aan. Zij liep op het strand, maar rende plotseling de zee weer in richting een voorbij varende loodsboot die de kust op ongeveer 75 meter afstand passeerde.

Ziekenhuis

Een van de agenten rende daarop de glooiing af, deed zijn politievest en koppel uit en drukte deze bij een omstander op het strand in zijn handen. Daarna sprong hij de zee in om de vrouw terug te halen. De agent greep de vrouw vast voordat zij onder water verdween en bracht haar terug naar het strand. De agenten snelden daarna naar het ziekenhuis voor verdere hulp.

De politie heeft beide omstanders gebeld en hen bedankt voor hun alerte reactie. Ook gaat hun dank uit naar de bemanning van de loodsboot die gewacht heeft tot de agent en de vrouw uit het water waren.