De gemeente Vlissingen heeft onlangs een anterieure overeenkomst gesloten met HZ University of Applied Sciences over de nieuwbouw aan de Boulevard Bankert. 

Het gaat om de kavel op nummer 154. In de overeenkomst staan onder meer afspraken over het parkeren en de transacties van enkele stukken grond.

Ook is vastgelegd dat de HZ verantwoordelijk is voor eventuele planschade en schade door bouwactiviteiten.

De gemeente zegt dat de ondertekening ‘een belangrijke stap is in de herontwikkeling van de locatie’.

Zeevaartschool

De HZ gaat op de plek de nieuwe Zeevaartschool bouwen. Het oude monumentale pand van de Zeevaartschool op Boulevard Bankert 156 is jaren geleden al verkocht aan Zeelandcare, die daar de Zorgboulevaart runt.

De HZ laat momenteel het oude provinciekantoor aan het Groene Woud in Middelburg verbouwen. Daar komen vanaf volgend jaar de technische opleidingen van de HZ.

Samenwerken

Ook wordt naast dat schoolgebouw het Joint Research Centre gebouwd, een onderkomen waar alle onderwijslagen, het bedrijfsleven en de overheid samenwerken aan onderzoek.

Het centrum vloeit voort uit het advies van de commissie Balkenende over de economische structuurversterking van Zeeland.

Afronden

De HZ wil eerste deze twee projecten afronden, voordat ze de pijlen richt op de boulevard. Omdat ze kampt met ruimtegebrek op de hoofdlocatie aan de Edisonweg in Vlissingen verhuizen de studenten aan de ICT-opleidingen komend schooljaar naar het huidige gebouw aan de boulevard.