De SP in Middelburg zegt enorm geschrokken te zijn van de tariefsverhogingen in het busvervoer. 

Connexxion heeft in overleg met de provincie op 1 oktober een ander systeem van betalen ingevoerd. Reizigers betalen niet meer per zone, maar de tarieven zijn sinds zondag gebaseerd op tijdsblokken van 15, 30, 60 en 90 minuten. Ook zijn er nog steeds rit- en dagkaarten beschikbaar.

Volgens Connexxion is de gebruiker gemiddeld niet duurder uit. Wel kunnen aparte reizen duurder uitvallen dan voorheen, heeft de vervoerder gezegd.

Na vragen van de PvdA in Provinciale Staten, die twee weken geleden pleitte voor de invoering van anonieme OV-chipkaarten om de verschillen in ritprijzen te drukken, stelt de SP in Middelburg vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Stadsritten

De socialisten zijn vooral bezorgd over de tariefsverhoging voor stadsritten tussen Middelburg en Vlissingen. De prijzen daarvoor zouden met meer dan 150 procent omhoog gaan, zegt gemeenteraadslid Petroesjka Sterk. Ze vraagt aan het college hoe het zit en of ze hiertegen protest heeft aangetekend.

Ook is ze het niet eens met het afschaffen van contant geld in de bus. In overeenstemming met landelijk beleid kan er vanaf 1 januari niet meer met los geld worden betaald in de Zeeuwse bussen. Een los kaartje pinnen kan wel via de zogenoemde ticketbox.

De SP hoopt dat het college Middelburgers met een minimuminkomen of die in schuldsanering zitten wil compenseren.