Vlissingen presenteert bouwplannen op woonmarkt

In de Timmerfabriek in Vlissingen vindt zaterdag 30 september een woonbeurs plaats. 

De gemeente presenteert de lopende woningbouwprojecten en plannen voor de periode tot 2030. Op de markt, open van 10.00 tot 17.00 uur, is te zien hoe het historische Scheldekwartier in Vlissingen de komende jaren verandert.

Er staan verschillende nieuwbouwprojecten op stapel, zoals Kop van het Dok, de Ketelmakerij, Iconische Toren, de Timmerfabriek en Broederbandbakkerij. Er komen huur- en koopappartementen in de binnenstad met voorzieningen en zorg om de hoek. 

Bouwproces

Er komen eengezinswoningen en appartementen in de nieuwe Scheldewijk, waar de Singel doorgetrokken wordt naar het Kanaal door Walcheren.

De bouw van de drie woontorens aan de Kop van het Dok begint naar verwachting in 2019. De hoogste – de middelste – toren bestaat uit recreatieappartementen. In de twee lagere torens komen sociale huurappartementen en appartementen in de middeldure en dure klasse. 

Deze bouw laat nog even op zich wachten, omdat hiervoor de Koningsweg deels verlegd moet worden. Ook komt er een nieuwe brug over het Dok naar de binnenstad.

Souburg

Het project Ketelmakerij bestaat uit zo’n negentig eengezinswoningen in het middeldure en dure segment. Die worden gebouw aan het dok, waar vroeger studenten werden gehuisvest. Deze huizen gaan eind deze maand in de verkoop.

Ook plannen in de rest van de gemeente komen aan bod, zoals het Claverveld bij West-Souburg en nieuwbouwproject Souburg Noord. Ook begint de ontwikkeling van het plan Vlugtenburg in de Kromwegesingel.

Op de woonbeurs is een vijftien minuten durende film te zien die de gemeente Vlissingen heeft laten maken over haar nieuwbouwplannen.

Lees meer over:
Tip de redactie