Ruim 46.000 bezoekers naar Film by the Sea

Meer dan 46.000 mensen hebben de negentiende editie van Film by the Sea bezocht. Dat zijn er beduidend meer dan vorig jaar, toen kwamen ruim 43.300 bezoekers af op het evenement.

De stijging is vooral veroorzaakt doordat meer Zeeuwse leerlingen het festival bezochten in het kader van het educatieprogramma. Dit maakt het filmfestival zondag bekend. 

"We zijn erin geslaagd een groot en divers publiek te bereiken en dat legt een mooie basis voor de feestelijke twintigste editie volgend jaar", zegt directeur Leo Hannewijk.

Volgens Hannewijk is het nieuwe onderdeel Nazomergasten, waarbij bekende Nederlanders hun favoriete filmfragmenten laten zien, goed ontvangen. Dit krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg.

Financiën

In een interview met PZC zegt de directeur de beperkte aandacht van de landelijke media te betreuren. Volgens de Hannewijk had het aantal bezoeken nog hoger kunnen zijn als ze meer landelijke publiciteit hadden gehad.

Ook maakt Hannewijk zich zorgen over de financiën van het festival, maar hij blijft optimistisch. Dat de bezoekersaantallen stijgen, is volgens de festivaldirecteur een flinke opsteker. De uitdaging blijft om de kwaliteit te behouden en tegelijkertijd het festival zo toegankelijk mogelijk te maken.

Volgend jaar hoopt de organisatie iets extra’s te kunnen doen. Zo wil het filmfestival samenwerken met Filmmuseum EYE in Amsterdam om een tentoonstelling te openen in de Grote Kerk in Veere.

Lees meer over:
Tip de redactie