Bijna 67 procent van de inwoners van Zeeland beweegt vijf keer per week een half uur. Hiermee scoort de provincie samen met Noord- en Oost-Gelderland, Twente en Hollands-Noorden landelijk het beste.

Dit blijkt uit door Localfocus uiteengezette cijfers van een enquête-onderzoek van het CBS, RIVM en de GGD. 

Zeeland telt daarnaast ook, samen met de drie eerder genoemde regio's, ook de meeste intensieve sporters. Bijna 29 procent van de inwoners van negentien jaar en ouder doet minstens drie keer per week aan een intensieve sport als voetbal, tennis of hardlopen. 

Hiermee voldoen veel Zeelanders aan de oude beweegrichtlijnen, opgesteld door de Gezondheidsraad. De nieuwe richtlijnen, vorige week gepubliceerd, beschrijven dat Nederlanders wekelijks tenminste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en hiernaast ook spier- en botversterkende activiteiten zoals hardlopen moeten uitvoeren.

Stimuleren

De gemeenten Middelburg en Vlissingen willen beweging en een gezonde leefstijl verder stimuleren, en organiseren daarom met een groep sportclubs en verenigingen een kennismaking voor de inwoners. 

Volwassenen kunnen zich aanmelden voor verschillende activiteiten, variërend van een bootcamp bij Remy Vasseur, tot een yoga-les.