Op de eerste dag van festival Film by the Sea, op vrijdag 8 september, opent de nieuwe bibliotheek in bioscoop Cinecity in Vlissingen. 

Vanaf vrijdag is de bieb van maandag tot en met zaterdag dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Er is dan niet altijd iemand aanwezig.

Op veel tijdstippen komt het op zelfbediening aan. Van maandag tot en met zaterdag zijn er op gezette tijden medewerkers aanwezig, die kunnen helpen. Van hoe laat tot hoe laat ze er zijn is nog niet bekend.

De nieuwe vestiging van ZB/Bibliotheek Vlissingen staat voor 'ontmoeting en beleving'. In het onderkomen zijn verschillende 'belevingsruimten' die in het teken staan van boek en film. Er is ook een maritieme hoek waar bezoekers de kranten en tijdschriften kunnen lezen.

Voor kinderen is er ook een speciale hoek waar ze onder meer insecten in een kijkdoos kunnen zien. Oudere kinderen kunnen zich terugtrekken in een griezelbus, waar ze lekker kunnen lezen.

Bezuinigingen

Bibliotheek Vlissingen is overgenomen door ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De overname en de verhuizing werden noodzakelijk door de bezuinigingen, die Artikel 12-gemeente Vlissingen moest doorvoeren op de bibliotheek.

De bieb heeft slechts de helft van het personeel kunnen behouden. Ook zijn de vestigingen in de Spuistraat en Oost-Souburg van de hand gedaan en de zes afhaalpunten gesloten.