Na een single tegen sluiting van poppodium De Piek in Vlissingen is er nu ook een petitie. 

Initiatiefnemer Jos Houtzager hoopt hiermee te voorkomen dat het podium aan de Hellebardierstraat dicht gaat. De petitie is sinds zaterdag meer dan 750 keer ondertekend.

Houtzager en zijn medestanders willen dat er naar financiële middelen wordt gezocht om het podium te renoveren en open te houden.

Het door financiële zorgen geplaagde Vlissingen moet de broekriem aanhalen, ook op cultureel gebied. De Cultuurwerf, beheerder van De Piek, krijgt in 2019 daarom geen subsidie meer, terwijl ze twee jaar geleden nog 634.000 euro ontving.

Ruimte

Van het college van burgemeester en wethouders kreeg de Cultuurwerf de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar. Voor de zomer werd echter bekend dat ze de huur per 1 september wilde opzeggen en het pand in de verkoop wilde doen.

De Spot in Middelburg zou de Walchenaren voortaan op popgebied moeten bedienen. Dat ziet Houtzager niet zo snel voor zich. "De Piek is een uniek podium, net als De Spot op zijn beurt bijzonder is. Ik wil beide behouden", zei Houtzager eerder.

Meer tijd

De gemeenteraad stak net voor de zomer een stokje voor de snelle verkoop in september en besloot de Cultuurwerf meer tijd te geven.

Er is inmiddels een aparte stichting opgericht voor De Piek. "Maar ik heb de indruk dat er niet zoveel gebeurt", zegt Houtzager, die samen met jaap van Boven de cover 'Vlissingen huilt' heeft opgenomen om hun protest kracht bij te zetten.