De bouw en het onderhoud van de windparken Borsele 1 en 2 gaat plaatsvinden vanuit de havens in Vlissingen.

Dat heeft Dong Energy vrijdagmiddag gezegd. Het Deense bedrijf en Zeeland Seaports hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De haven van Rotterdam was ook in beeld als uitvalsbasis.

De twee partijen gaan de komende maanden op zoek naar een precieze locatie in de Buitenhaven van Vlissingen. Er zal ook verder worden onderhandeld over de voorwaarden. Daarna wordt er een definitieve overeenkomst ondertekend.

Ontwikkeling

Dong Energy heeft eerder soortgelijke bases ontwikkeld in Duitsland en Denemarken. "We zien ernaar uit om ons in Zeeland te vestigen en bij te dragen aan de regionale economische ontwikkeling en de werkgelegenheid op lange termijn. We zullen met bedrijven uit de regio en onze buren in gesprek gaan om te kijken naar mogelijkheden om samen te werken", zegt Jasper Vis van Dong Energy.

Infrastructuur

Programmadirecteur van de windparken Claus Bøjle Møller, zegt dat Zeeland Seaports een uitstekende infrastructuur heeft. "Zowel op land als op zee. Daarmee is het een goede keuze voor de bouw en het onderhoud van ons windpark."