Zoutelande krijgt in de donkere maanden sfeerverlichting. Zo willen de winkeliers en inwoners hun dorp aantrekkelijker maken.

De Zoutelandse Middenstandsvereniging (ZOMID) is met het idee gekomen om de lantaarnpalen vanaf de Westkapelseweg via de Langstraat tot in de Langendam voor de periode van oktober tot en met januari aan te kleden met sfeerverlichting.

De ondernemersclub heeft voor het aanbrengen van de verlichting een bijdrage aangevraagd uit het leefbaarheidsfonds van de gemeente Veere.

De gemeente stelt 15.000 euro beschikbaar, omdat Veere ook vindt dat het initiatief de leefbaarheid in Zoutelande bevordert en ze het belangrijk vindt dat er uit de dorpen zelf ideeën voor verbeteringen worden aangedragen.

Meebetalen

Daarnaast betalen de winkeliers en bewoners ook 10.000 euro mee aan het plan. Naast de ZOMID ondersteunen Zoutelande Aktief en de dorpsraad van Zoutelande het plan.

Er is volgens de gemeente Veere een onderhoudscontract afgesloten voor vijf jaar, zodat de verlichting minimaal de komende vijf jaar zonder extra kosten de straten verfraait.