Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht, gedeputeerde Jo-Annes de Bat en Wilhelm Verton bepalen welke onderneming Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar wordt. Op 2 oktober maakt de jury de nieuwe winnaar bekend.

Er zijn inmiddels enkele tientallen bedrijven genomineerd, laat de organisatie van de verkiezing weten. Nomineren kan nog tot 1 september.

"Het gaat niet om het beste familiebedrijf", benadrukt de organisatie. "De jury kijkt dit jaar vooral naar de historie van een bedrijf, de bijdrage aan de economische vitaliteit van Zeeland, duurzaamheid, innovatie, strategie en de visie van het bedrijf."

Ieder Zeeuws familiebedrijf kan de onderscheiding toegekend krijgen en Omoda (foto) opvolgen. De winnaar moet ook anderen Zeeuwse bedrijven inspireren, vindt de organisatie.

Prijsuitreiking

Omdat Zeeuwse Familiebedrijven belangrijk zijn voor de Zeeuwse economie organiseert Zeeland Business de verkiezing samen met accountantskantoor Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en als nieuwe partner Adriaanse van der Weel Advocaten.

De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op maandag 2 oktober in theater de Mythe in Goes.