Het Vlissingse Badstrand heeft donderdag de onaangekondigde inspectie voor het predicaat Blauwe vlag goed doorstaan.

Dat laat de gemeente Vlissingen weten. Daarmee kan de internationale onderscheiding voor een schoon en veilig strand blijven wapperen op het Badstrand.

Een Griekse inspecteur van de Foundation for Environmental Education (FEE) deed donderdag een ronde over het Badstrand, aldus de gemeente. De inspectie vond plaats onder begeleiding van de nationale Blauwe vlag-coördinator Erik van Dijk van de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

De inspectie van de criteria voor de Blauwe vlag is volgens Vlissingen naar alle tevredenheid verlopen. "Aan alle voorwaarden wordt ruimschoots voldaan", aldus de gemeente.

Onderscheiding

De Blauwe vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Op de stranden van Vlissingen mag al veertien jaar een Blauwe vlag wapperen.

"Het exclusieve eco-label wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim dertig landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied."

Het doel van de Blauwe vlag-campagne is overheden, ondernemers en recreanten betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Voor de toerist is de Blauwe vlag het herkenningsymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.