De POV (Progressief Ondernemend Vlissingen) is bezorgd dat de openbare, gratis toegankelijke trailervoorziening in de Vlissingse binnenhaven verdwijnt. De gemeenteraadsfractie stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

In de tweede binnenhaven bevindt zich een openbare trailerhelling die al jaren gratis ter beschikking is voor onder meer sportvissers en zeilers, schrijft POV-fractievoorzitter Pim Kraan in zijn vragen.

De helling wordt volgens hem gebruikt door mensen uit de gemeente, maar ook door toeristen. "Gebruikers vinden de helling niet ideaal, maar wel goed bruikbaar."

Sinds korte tijd staat er bij de helling een bord dat in het najaar van 2017 de helling buiten gebruik wordt gesteld, schrijft Kraan. Recent is er naast de helling een nieuwe trailerhelling aangelegd, maar die is niet openbaar toegankelijk.

"De toegang is afgesloten met een slagboom en voor gebruik van de helling moet per keer tien euro aan een lokale ondernemer worden betaald." De POV wil weten waarom oude trailerhelling buiten gebruik wordt gesteld en wie dat besluit heeft genomen.